Méregtelenítés olcsón, otthon - gyógyteával!
Címlap / Szépség-Egészség / Méregtelenítés olcsón, otthon - gyógyteával!

Méregtelenítés olcsón, otthon - gyógyteával!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nem pusztán a wellness központokban frissülhetünk fel, hanem otthon is elérhetjük a megújulás édes pillanatait. Könnyű, nyári teareceptjeinkkel egyszerre okozhatsz örömet a léleknek és tudod méregteleníteni szervezeted. A nyári nagy forróságok előtt a legjobb, ha minden méreganyagtól mentesülsz!  

A nyári nagy melegben szervezetünk tehermentesítésére heti egy gyümölcs vagy zöldségnap beiktatása javasolt. Egy ilyen nap, mindenki számára csak felfrissülést hozhat. A szervezetet nem terheli meg, jótékony élettani hatásai pedig szinte rögtön érezhetőek.

Ezek a napok – a kívánt zöldség és gyümölcs megvásárlásán kívül – nem igényelnek előkészületet. Normál életvitel és étkezés mellett, bárki, bármikor elkezdheti. Mivel rövid időről van szó, elvonulást, nem igényel, nyugodtan lehet mellette dolgozni vagy akár nyaralni.

„Az elfogyasztott gyümölcs, zöldség magas folyadék és rosttartalma miatt  intenzíven kitisztítja a szervezetet, eltüntetve onnan a felhalmozódott mérgeket, lúgos hatásának köszönhetően pedig semlegesíti a savfölösleget. Javasolt az idénynek megfelelő, hazai és minél színesebben összeválogatott zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani.” - mondja Dr. Kuklis Eszter természetgyógyász-életmódterapeuta.



HarmoNet tipp: 5 pontos stratégia a narancsbőr elleni küzdelemhez >>

Az étkezések között fogyasszunk minél több vizet gyümölcs- vagy gyógyteát.
A gyógy és gyümölcsteák édesítés (cukor, mesterséges édesítők) nélkül is nagyon ízletesek, a növények és gyümölcsök természetes íze, aromája ellensúlyozza az édes íz hiányát. A méregtelenítő napon mindenképpen ízesítés nélkül fogyasszuk a teákat.

A tea a világon mindenhol a rendszeresen fogyasztott italok közé tartozik. Iható hidegen, melegen, nyugtatóként, élénkítőként, minden korosztály fogyaszthatja. A különböző teák élettani hatásai eltérőek, abban megegyeznek, hogy hatékonyan segítik a szervezet optimális működését. A gyógyteák és gyümölcsteák szerepe kiemelten fontos a nyári folyadék- és ásványianyag pótlásban.

HarmoNet tipp: Méregtelenítés rizzsel >>

„Míg az ivóteákat az általuk nyújtott élvezet miatt szoktuk fogyasztani, a gyógyteákat azért isszuk, mert kíméletesen képesek módosítani testünk vegyi összetételét.” – mutat rá a gyógyteák jelentőségére Dr. Kuklis Eszter. 

A méregtelenítő zöldség- vagy gyümölcsnap alatt mellékhatással, kellemetlen tünetekkel nem kell számolni. Egy-egy ilyen nap mindenkit felfrissít és erőt ad, így kedvet csinál egy teljes méregtelenítő böjthöz.

Recept tippek júniusra:

Frissítő mentatea
1 liter vízhez 25 g szárított mentalevélre, 10 g korianderre és  5 g ezerjófüvre van szükségünk. A gyógyfüveket tegyük egy hőálló edénybe és öntsünk rá forró vizet. A füveket 10 percig hagyjuk benne állni. Ezután szűrjük le, mézzel és frissen facsart citromlével ízesítsük és fogyasszuk hidegen.

Gyógynövényes limonádé
Készítsünk forrázatot 1 liter vízből és összesen 15 gramm szárított mentából, szeder levélből és levendulából. Hűtsük be, majd  ízesítsük izlés szerint frissen facsart citromlével, mézzel. Tegyünk bele jeget, és jól keverjük össze.

Citromfűves nyugtató tea
1 liter vízhez 10 g szárított citromfűre, 5 g feketeribizli levélre, 5 g hársfavirágra van szükségünk. A gyógyfüveket tegyük egy hőálló edénybe és öntsünk rá forró
vizet. A füveket 10 percig hagyjuk benne állni. Ezután szűrjük le és fogyasszuk lehűtve, citromkarikákkal.
 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 35692 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x