Légy trendi a strandon is - sminkelj bátran!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Légy trendi a strandon is - sminkelj bátran!

Légy trendi a strandon is - sminkelj bátran!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-13

Ha nem is tökéletesen, de tudod milyen smink illik hozzád, de fogalmad sincs, hogy mit viselj a strandon? Attól félsz elmosódik, elkenődik és hiába egy szexi fürdőruha, nevetségesen nézel majd ki? A smink törhetetlen szabályai a strandon.  


Rendezvénynaptár

A strandon és nyáron általában a smink egészen másképp érvényesül. Más szabályoknak kell megfelelni ekkor, s egészen más mutat jól. Általában vakító, hófehér napfényben a színek is másképp érvényesülnek. A sminkek kevésbé tartósak, az elmosódások pedig nem pusztán a smink eltűnést takarják, hanem többnyire azt, hogy az ember bizony nevetségesen néz ki, ha nem figyel.

Szempillaspirál
Az első és legfontosabb szabály, hogy szempillaspirált ne használj, vagy szigorúan vízálló terméket válassz! Ez ugyanis a legkínosabb jelenség, amikor elmosódik a kék, barna vagy leggyakrabban fekete pillafesték. Ha vízálló terméket vásárolsz, győződj meg róla, próbáld ki. Állj fél órát fürdőszobai párában, izzadj végig egy hosszú edzést benne, utána pedig állj fél órát a zuhany alá. Ha mindezt kibírta a termék, jelesen vizsgázott, és strandon is jó hasznát veszed. A legtöbb termék azonban valóban csak vízálló, és a nyárban izzadással, és a sós, zsíros, nedves kipárolgásokkal nem törődnek, és képtelenek felvenni a versenyt.

Az arc
Amire nem nagyon lesz szükséged, az az arcpirosító és szemhéjpúder, amelyek nagyobbik része - tisztelet a kivételnek - 15 percen belül eltűnik rólad. Ha alapozót szeretnél használni, akkor krémeset, krém alapút válassz, azonban nem árt tudni, hogy míg tested lebarnul hamar a vízben, addig arcod megtartja világosabb színét, sőt egyszerűen belesül az alapozó a bőrödbe, így nem ajánljuk. Ha hibákat szeretnél elfedni az arcodon, használj természetes alapanyagokat, kevés citromos vízzel dörgöld át bőrödet. Ha var, seb látható rajta, könnyen eltávolíthatod egy félórás zuhanyzással ha előtte és utána is igen zsíros krémmel kened be környezetét és magát a sebfelületet. Ha még kialakuló pattanással, szőrtüszővel kell szembenézned akkor sajnos legjobb, ha megbarátkozol vele. Viszont vigasztaljon, hogy a napfény gyorsabban begyógyítja a kis bibit.

Szemhéjfestékek
A szemhéjfestékek közül is a vastag ceruza-formákban kapható krémes festékeket válaszd. A napon mesésen mutatnak a vöröses barna, drapp, kávé, krém és főként a rezes, bronzos árnyalatok. Kevésbé mutatnak jól azonban a kék és szürke színek.

HarmoNet tipp: Bugyikínok, gatyabajok - strandolj okosan! >>

Rúzs
Rúzsból szintén érdemes csókálló terméket választani, azonban a rúzsok többsége több órán át még akkor is jól szerepel a vízben és izzadás esetén is, ha ennek a kívánalomnak egyébként nem felel meg. A szimpla könnyű halvány, ragyogó ajakíreket azonban érdemes most szüneteltetni, inkább válasszunk a rúzsból csillogó, fényes ajkainkhoz természetesen illeszkedő rúzst. Az ajakírek többsége ugyanis gyorsan lekopik, a strandon pedig percek után semmi sem marad belőle.

Csillámporok, körömlakkok
Kiváló smink kiegészítő lehet a krémekbe ágyazott csillámporok, illetve ha szemhéjadat nem egy, hanem több színnel fested, árnyalod. A csillámport külső és belső szemzugba egyaránt teheted. Szintén nem ajánlom strandra az erős, főként fekete szemkontúrt, de vigasztaljon, hogy rendkívül jól ellensúlyozhatod az arc festetlenségét (ha kívánod) színes körömlakkokkal, körömcsillámokkal, és akár egészen sötét, bordó, barna vagy fekete körömlakkal!
 

Az érzéki száj
Az ajkakkal egyébként mindenképpen érdemes játszani, a strandra indulás előtt, ez ugyanis az érzékek birodalma. Száraz ajakceruzával készült kontúr most lehet egészen sötét és vastag, ez a kontúr ugyanis vízben is jól megmarad. Érdemes még a száraz, kezeletlen vagy csak fogkefével dörzsölt ajkakra felvinni, még az alapozó ajakápoló alá!!! Így biztosan tartós, legalább a nap felében, de ha ügyes vagy, teljes egészében gyönyörűen megmarad, jelzi az ajakak keretét. Dúsabb, vonzóbb hatást kelt.

HarmoNet tipp: Allergiamentes, tökéletes szépség - bio kozmetika >>

Testékszerek
Kedves játékosság tükröződhet rólad, ha apró, ragasztható testékszereket teszel fel bőrödre, akár a nagy, oldalsó ívére, pontocskákból, vagy a szem alá, az orca külső részére. Ha igazán bátor vagy, száraz szemceruzával különleges tetoválás-szerű mintákat is festhetsz. A vízbe persze legtökéletesebb a henna tetoválás, arcra azonban még a vörös, egyébként a bőrnek egészséges, roboráló hennát sem ajánlom. Helyezheted azonban tarkóra, vagy derékra, sőt akár a vállcsúcsra is!

Csábító pillantás
Ha úgy érzed, a szemed kevéssé jól kifestett, érdemes egy halvány, a bőrszínedhez közel álló krémes szemfestékkel a szemöldök alatti területet is kifestened. A szemöldökceruzát azonban nappal csak finoman használd, maximum a hiányosságokat tüntesd el, egy, a szemöldöködhöz hasonló, pontosan passzoló színnel! A vastag, erős szemöldök ugyanis még a legszebb formába rendezve is túl erős hatást kelt. Hasonló a hatása annak is, ha teljesen kiszeded, vagy nagyon vékony csíkban hagyod meg szemöldököd, és ezt húzod ki. Ez a vékony szemöldök ugyanis éppen annyira élesen felhívja magára a figyelmet, mintha bozontos lenne. Jobb a természetesség, a finomság. Ha megfontolod tanácsainkat, garantált hogy egy természetes, lágy szépség fog megnyilvánulni rajtad, amely a vakító napfénytől kezdve, a forró, romantikus vízparti alkonyatig egyaránt bájos és meggyőző!

Fodor Kata
 
 
 
[ 5874 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x