A 3 legjobb nyári turmix - Melyiknek mi a hatása szervezetedre?...
Címlap / Szépség-Egészség / A 3 legjobb nyári turmix - Melyiknek mi a hatása szervezetedre?

A 3 legjobb nyári turmix - Melyiknek mi a hatása szervezetedre?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Mindenki szereti a turmixot. A legtöbb turmix tejalapú, de készíthető tej nélkül, zöldteával enyhe feketeteával, csak gyümölccsel, vagy akár még sűrűbben, tejszínnel is. A turmixokból szinte ki sem fogyhatunk, végtelen kombinációban fogyasztható, mégis melyek a legízletesebbek, amelyek az egész családnak felüdülést jelentenek?  

A legjobb, ha nyáron a turmixot nem jéghideg, de hűvös, egy szűk órája hűtőben tárolt tejjel kínálod. Ha tej nélkül turmixolnál, de az ízét megtartanád, használhatsz rizstejet, szójatejet is. Ha a tej ízét kedveled, de érzékeny vagy a benne lévő laktózra, neked találták ki a laktózmentes termékeket. Ezek közül sok elég édes, így a cukorral, édesítővel ne bánj vadul.

A legcsodásabb nyári koktélok a nyár gyümölcseiből készülnek.  Az alábbi három receptet a három őstípus szerint válogattuk össze.


 

RIBIZLI

A levegős típusnak mindenképen egy kiegyensúlyozó megnyugtató ízre van szüksége, ami azonban kellőképpen érdekes, nekik készülhet a piros ribizliturmix, az alábbi recept szerint:

1 csésze 2-2,5 dl piros ribizli – ezt le kell majd száraznunk
3 dl tej, vagy rizstej
1 evk. cukor, vagy egyéb édesítő – a ribizli nagyon savanyú, ezért, ha csak nem így imádod, ne hagyd ki belőle a cukrot!
1-2 jégkocka

A jégkocka kivételével a hozzávalókat öntsd a turmix keverőjébe, és keverd legalább 5 percig. Ez után ne rázogasd, hanem óvatosan nyisd fel a turmix fedelét. Ha ügyes voltál, a ribizli magok igen nagy hányada a turmix tetején, s felül az oldalfalán található a centrifugális erőnek köszönhetően, így csak egy kis hányadát kell elrágnod. A ribizli hidegen is nagyon finom, így a turmixolás végén tehetsz hozzá jégkockát. Ezeket a végén turmixolhatod hozzá, de csak óvatosan, vigyázz a gép késére.

Díszítésnek bármilyen gyümölcsöt használhatsz! Legyen szívárvány színű a kehely széle!

A ribizliturmix roboráló, élénkítő, de a kelleténél nem jobban felpörgető. Magas C-vitamin tartalma ajánlott, ha úgy érezzük a strandon, a vizes ruhákban, vagy a légkondi miatt, a huzatban meghűltünk. Ha még pikánsabban szeretnéd, a tej egy része helyett használj bormenta tea főzetet!
 

EPER

Az eperturmixot a tüzes jegyűeknek találták ki.
Ez a forróságot letompítja, és megnyugtatja az embert, e mellett szexuális vágyfokozó, de nem a nemi vágyat serkentő formában, hanem a harmonizálással, önmagunkkal való megbékéléssel tesz alkalmassá egy izgalmas estére.

1 csésze mosott, zöldjétől megfosztott földieper
1 dl tejszín
1,5 dl tej
1 evk cukor vagy édesítőszer - de használhatsz malátát is, nagyon finom szirup formában
1 evk csokoládéreszelék

HarmoNet tipp: Epres finomságok >> 




A tejet és az epret turmixold össze, majd tedd hűtőbe egy rövid időre. Ezután a turmixba öntsd bele a tejszínt és a cukrot, és 5 percig kevertesd. Amikor kezd kemény habbá válni, az epres részt hozzáöntheted, és még fél percig dolgozd össze. Nagyon finom, ha tejszínhabot is teszel a tetejére. A csokireszeléket ízlésednek megfelelően teheted az ínyencség tetejére, vagy bele is turmixolhatod. Rendkívül finom! Az eperturmix fokozza az életkedvet, és harmonizál.

 
 
BANÁN

Végül a föld elemű, lassabban felpörgős egyénekre is gondoltunk,
nekik mindenképp a trópusi nyár, a mediterrán gyümölcsét ajánlanánk, élénkítő fűszerekkel.

1 db banán
1 kk szerecsendió
1kk fahéj
1 evk méz
3 dl tej

Az alapanyagokat turmixold össze. Lehetőleg hideg tejjel készítsd. A fűszerek miatt ez a turmix éppen, csak, enyhén, kicsit csípős, ez viszont nagyon kellemesen beizzít, felturbóz. A mézes banánturmix kiváló erőt adó, ha elfáradtál, ha kifogyott belőled az energia, ha túl sokat úsztál, de napszúrás ellen is hatékony, turmixtársaival. Energizál és lelkesít.

HarmoNet Könyvajánló: Turmixok, koktélok, gyümölcs italok >>


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 25331 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x