A vírustól félünk, de a baktérium öl meg - Természetes...
Címlap / Szépség-Egészség / A vírustól félünk, de a baktérium öl meg - Természetes antibiotikumok a túlélésért

A vírustól félünk, de a baktérium öl meg - Természetes antibiotikumok a túlélésért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A legtöbben a vírusoktól félünk, s a fertőzésekre gyakran rámondjuk, hogy ez egy vírus. Rettegünk tőlük, egyesektől összeomlunk, miközben nem is tudjuk, hogy az igazán nagy veszélyt a baktériumok jelentik szervezetünkre. Megdöbbentő tények és adatok! Tájékozódj, hogy ellenállj!  

Miért kelthet nagyobb aggodalmat?
A legtöbb vírussal szemben a szervezet hatékonyan képes fellépni, néhány nap alatt elmúlnak, ha hosszú lefolyásúak is, átsiklik felettük a szervezet, s az élet megy tovább. Az egyetlen, amire figyelni kell, az immunrendszer megerősítése! Miért?
Mert, ha nem teszed, felülfertőződsz, na persze nem vírussal, baktériummal.

A legtöbb náthát vírusnak gondoljuk, pedig az influenza, ami valóban rettentő nehéz a testnek, csupán 3 napot jelent a szervezetednek, ellenben ha felülfertőződsz, akkor lesz igazán izgalmas a buli két hét lázasan, fetrengve. Honnan tudhatod? A nátha elején az orrváladék vizes, átlátszó, ez még vírus, amikor sárgászöld, sűrű, és fáj tőle a fejed, már késő.

A hagyományos orvoslásban erre antibiotikumot alkalmaznak, csakhogy a vírus első fázisában ez teljesen felesleges, így az immunrendszered és a flórád, a beléd nyomott gombáktól tovább gyengül. Mikor kell viszont? Amikor erősen felülfertőződtél. Ugyan nem túl egészséges, de sajnos muszáj, ugyanis sokszor a több hetes láz, a kimerültség, a szervezetet jobban károsítja magánál az antibiotikumnál.

A legtöbb antibiotikum azonban szörnyű mellékhatásokkal is járhat, ráadásul feleslegesen, mivel egy idő után nem hatékonyak.


Kép forrása: Pixabay

Hát igen, igen, ennyire félünk a vírusoktól. Pl. a HIV vírus életünk egyik fő rémsége, noha egyedül az immunrendszer leépítésért felelős, amikor halálossá válik az már egy reakció, a szervezet elveszti védekezőképességét. Bármilyen borzalmasan hangzik, de egy HIV vírus által fertőzött beteg, ha el is távozik, végül általában egy egyszerű náthába hal bele, ami számára elviselhetetlen.

Az antibiotikumok tehát rendkívül fontosak a legsúlyosabb kórokozókkal szemben. Ehhez hasonló a gombák ereje, ami szerencsére ritkán támad meg súlyos mértékben embert, ellenben ha ez megtörténik, akkor még a baktériumoknál is nehezebb kezelni a helyzetet, a flóra helyreállításával azonban lassan, fokozatosan, kezelhető a helyzet.
 

Miért félünk a baktériumoktól?
Mert borzasztó veszélyesek. Az eredeti antibiotikum egy fantasztikus prototípus, maga a penicillin, amely a mai napig használható, bizonyos baktériumtörzsekre, de nem mindre, miért? A baktériumok nagy része 20 perc alatt egy új generációt hoz létre! Egy évtized alatt képes mutálódni, 2 évtized alatt már gyakorlatilag egy teljesen más baktériumfajta, alkalmazkodó, ellenálló. A baktériumok az embernél 5000-szer gyorsabban szaporodnak - és még mi vagyunk a teremtés koronái?

A legtöbb baktérium borzasztó ellenálló. Őket elpusztítatni kétféleképpen lehet, vagy magát a baktériumot kell megölni, pl. a sejtfalát elpusztítva, hogy felforduljon a baci, vagy meg kell akadályozni további szaporodását és az immunrendszerre hagyni a további takarítást.  A legtöbb antibiotikum képes ezekre, csak éppen nem minden törzs ellen hatékony. Emellett súlyos mellékhatásokat okozhatnak, a halláskárosodástól, az idegrendszeri panaszokon át, a gyomor- és bélkárosodásig!


Kép forrása: Pixabay

Mi a teendő?
Léteznek a természetben olyan anyagok, amelyek sokkal erősebbek, és jobbak, amelyek nem veszítik el hatékonyságukat a baktériumokkal szemben. Bár azt gondoljuk, csak megelőzés lehet hatásos, valójában legtöbb természetes szer akut helyzetben, élesen is felveheti a harcot e kórokozókkal szemben. Ezekben a növényekben közös, hogy erős az illóanyag tartalmuk, amik a baktériumok mellett általában a vírusokra és a gombákra is halálosak, javítják a flórát. Rendszeresen és mértékkel fogyasztandók betegség esetén.

Melyek ezek a szerek, mihez fordulhatsz?
Egy kiránduláson nem biztos, hogy éppen a megfelelő szert megkapod. Főként, ha külföldre mész, lehet, borsos ára van egy antibiotikumnak, és a nyaralást tönkreteheti egy betegség. Természetesen súlyos betegség esetén az orvos tanácsait kell követni, de enyhébb gondban, átmenetileg vagy a gyógyszeres kezelés nem kis megbástyázására érdemes az alábbiakat fogyasztanunk:

  • Kakukkfű: Teának, mézzel, baktérium és vírus ellen
  • Grapefruit mag kivonata: Baktérium és gomba ellen, hígítva!
  • Hagyma és fokhagyma: Vírus és baktérium ellen, univerzális, csodás hatású, mértékkel!
  • Aloé: legjobb növényből, hígítva!!! Univerzális
  • Méz: Vírus és baktériumölő, a gombák sajnos viszont szeretik
  • Propolisz: Virágpor kivonat Univerzális, érdemes nyáron, kúraszerűen szedni, kiváló az idegrendszernek, így gyógyszerek mellé is fogyasszuk!
  • Teafaolaj: Főként gomba és baktérium ellenes - külsőleg!
  • További vírusellenes szerek: fahéj illóolaja, bergamott, levendula, citrom, hígítva súlynak megfelelően csepegtetve vagy aromaterápiásan!

Ha tehát gondban vagy és gyorsabban szeretnél felépülni, ne aggódj, hanem fordulj a természet patikájához.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 27350 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x