Leégtél? - 4 gyors recept bőröd gyógyítására
Címlap / Szépség-Egészség / Leégtél? - 4 gyors recept bőröd gyógyítására

Leégtél? - 4 gyors recept bőröd gyógyítására

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-28

A bőrégés korunkban, amikor a Nap UV sugarai az elviselhetetlennél is erősebbek, már egy betegség, amire oda kell figyelni. A bőrégést lehet elvetemülten kezelni, és lehet óvatosan, a bőrt finoman ápolva gyógyítani. Mit szabad, és mit tilos, ha jót akarsz tested hámrétegének, határának, ami megvéd a külvilágától? Négy recept és két biztos tiltás, hogy ne nyújzd meg magad elevenen! 


Rendezvénynaptár
A nap okozta bántalmakat miden esetben kezelni kell, legyen az allergiás kiütés, égés, perkelődés avagy csak bőrpír. Ha súlyos égésről van szó, azonnal orvoshoz kel fordulni! Ha azonban csak egy strandos lepirulás, lebarnulás áll a háttérben, kezelheted magad házilag is. Gyermeked bőrét mindig fokozottan óvd!

A legszuperebb receptek mindig visszajuttatják a vizet, és a vitaminokat a bőrbe, azokat az alkotóelemeket, amelyeket a nap heve kivont, s amitől bőröd redős és száraz lett.
Melyek ezek?

Ajánlás

1. Tejföl
Ősi bevált recept. Nagyon jó lehet gyermekeknél, hiszen a kicsi, ha - olyan típus - le is nyalogathatja magáról. A tejföl hűsít, víz- és fehérjetartalma tökéletesen ápolja a bőrt. Figyelj arra, hogy ne jéghidegen tedd a bőrre, hanem miután egy ideje már kivetted a hűtőből. A joghurt hasonló lehet, de a tejföl jobb!

2. Kamilla tea
Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatása révén, kiváló oldószer. Tudni kell azonban, hogy szárít, ezért mértékkel, egy nap maximum két alkalommal használjuk, 20 percig mosogassuk az égett részeket egy vattával, ez azért fontos, mert vizes állaga miatt, a kamilla főzete könnyen lecsorog. A borogatást vattával csak szem alá ajánljuk.

3. Aloé gél
Az aloe vera folyadék is tökéletes. Főként a tiszta termékeke, vagy amiket te nyersz kaktuszból. Melegítő hatása miatt mindenképp keverd vízzel, és így dörzsöld fel a bőrödre, finoman, óvatosan. Először jó, ha kis helyen próbálod ki, az arányokat fontos jól eltalálni.

HarmoNet tipp: Nyári kozmetikumok és a bőrallergia >>

4. Uborka pakolás
Hogy arcodat is megfiatalítja maszkként, úgy az összeégett bőrt is kiválóan táplálja az egyik legéleterősebb növényünk az uborka. Az uborkát megmosva és felkarikázva tedd az érintett részekre, természetesen sót ne használj, 15 perc után vegyél langyos (!) zuhanyt!


Tiltás
Végezetül 2 tiltás, amit jobb, ha tudsz, ismersz, s amelyeket jobb, ha nem alkalmazol a bőröddel szemben. Ezek az ősi, és elsőre talán evidensnek tűnő ötletek ugyanis nehezítik a bőr gyógyulását.

HarmoNet tipp:
A legolcsóbb és leggyorsabb nyári elsősegély tippek >>

1. Jéghideg vízzel való lemosás után a ventillátoroztatás
A bőr hirtelen hűtése további gyulladást von maga után, a bőrt nyúzza, gyengíti, a test meg is fázhat ekkora felhevülés után.

2. Zsíros krémek alkalmazása
Különböző, nem minőségi, a bőr kenésére, de nem valódi ápolására való, akár csípős, túl zsíros krémek semmiképp sem tesznek jót a bőrnek ekkor. Bár a zsírpótlás nagyon jó, de az erős, minőségtelen krémek befüllesztik a bőrt.

Fodor Kata
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5976 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x