Puffadás, görcs, hasi diszkomfort - Meddig tűrj és mit tehetsz?...
Címlap / Szépség-Egészség / Puffadás, görcs, hasi diszkomfort - Meddig tűrj és mit tehetsz?

Puffadás, görcs, hasi diszkomfort - Meddig tűrj és mit tehetsz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-31

Időnként szinte mindenkit gyötörnek gyomor- és hastáji panaszok, legyen az görcs, fájdalom, diszkomfort vagy más kellemetlen tünet. Ha azonban ezek a tünetek rendszeressé válnak, jelentősen ronthatják a munkavégzést, a mindennapi életvitelt. Mi a teendő? Mikor és hogyan lépj? 

 

Mit is érzünk ilyenkor?
De hogyan élik meg az emberek a hasi görcsöket, a hasüregben lévő szervek fájdalmát? Az átélt tünetek gyakoriak, világszerte minden negyedik embernek okoznak kellemetlenséget. Lehet, hogy Ön is közéjük tartozik.  

A hasi görcsök bármely életkorban jelentkezhetnek. „Amikor az egyetem miatt elköltöztem otthonról, a változás nagyon nehéz volt számomra. A vizsgák miatti stressz tovább rontotta a helyzetet” – mondta egy huszonöt éves egyetemista, aki részt vett egy 1500 fős nemzetközi kutatásban, amely a vizsgált személyek kétharma-dánál állapított meg érintettséget. „Minden vizsga előtt annyira fájt a hasam, hogy néha el se tudtam menni vizsgázni. Végül egy recept nélkül kapható, korszerű, gyors enyhülést nyújtó görcsoldó gyógyszert ajánlottak nekem, mely valóban megoldást jelentett. Mostanában már nem jelentkezik olyan gyakran a fájdalom, de ha mégis, már tudom, mivel kezeljem, és hogyan szüntessem meg a görcsöt.”

A valós okok a háttérben!
A tünetek hátterében számos ok állhat: bizonyos betegségek vagy állapotok (például irritábilis bélszindróma, epe- vagy vesekő, epegörcs, menstruációs görcs) a rohanó életforma, a stressz, a rendszertelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód.


Egy a hastáji problémákkal és annak kihatásaival foglalkozó nemzetközi kutatás megdöbbentő eredményeket mutatott.  Nem is gondolnánk, hogy milyen romboló hatást gyakorolnak az érintettek mindennapjaira ezek a kellemetlen tünetek.
A megkérdezettek közel kétharmada számolt be gyakori hasi diszkomfort érzésről, rendszeresen visszatérő hasi görcsökről és fájdalmakról.

Mindent felborít!
A  tünetek jelentkezése sokaknál gyakran a legegyszerűbb napi tevékenységet, a mindennapi feladatok elvégzését is akadályozza.  

HarmoNet tipp: Főzz ebédet rooibos teából! >>

Úgy érzik, hogy a hasi görcs és a hasfájás negatívan befolyásolja az életvitelüket, sőt nemegyszer az utolsó pillanatban kénytelenek megbeszéléseiket, találkozóikat a kínzó fájdalmak miatt lemondani.  A gyakori panaszok leginkább a munkahelyi teljesítményre gyakorolt kedvezőtlen hatásuk miatt aggasztóak, hiszen emiatt sokan nem végzik olyan jól a munkájukat, mint szeretnék.
A probléma kényes eredete miatt sokan nem tárják fel ingadozó hangulatuk és teljesítményük valódi okát, ami rossz fényt vethet munkájukra és megítélésükre.

A görcsök gyakorisága egyénenként változó. Néhány embernél csak időnként jelentkeznek has- és gyomorgörcsök, emésztési zavarok vagy enyhe émelygés. A legtöbb válaszadónál azonban akár havi gyakorisággal jelentkezett hasgörcs, hasfájás vagy más hasi panasz, ráadásul a görcs nem ritkán egyik pillanatról a másikra, rohamszerűen támadt, így a megelőzésére sem volt mód. 

Van megoldás?
Legjobb módszer természetesen az egészséges életmódra való törekvés, a görcsös fájdalmak megelőzése, de ha már bekövetkezett a baj a közvetlen görcsoldás a gyors segítség.

HarmoNet tipp: Te hogy kívánod? Természetesen vagy mesterségesen? >>

A megoldást a gyógyszertárakban recept nélkül is kapható görcsoldó készítmények használata jelenti. Napjainkban már rendelkezésre állnak olyan természetes, gyógynövény alapú, hatékony, görcsoldó gyógyszerek, amelyek célzottan a görcsösen összehúzódott izmokon fejtik ki hatásukat a hasban, ezáltal szüntetik meg a görcsöket és az azt kísérő fájdalmakat.  Érdemes ezekről érdeklődni a patikusnál. Házilag a kamilla főzetét, gyomoridegességre a citromfüvet, szélhajtásra (mértékkel) a kömény teáját ajánlják  öregeink.


 
 
[ 25902 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x