Toplistás masszázsok: Thai masszázs, amit ne keverj a szex-masszázzsal!...
Címlap / Szépség-Egészség / Toplistás masszázsok: Thai masszázs, amit ne keverj a szex-masszázzsal!

Toplistás masszázsok: Thai masszázs, amit ne keverj a szex-masszázzsal!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ez az a masszázsforma, amit - nagyon hibásan és tévesen, mégis túl gyakran - összekevernek a szexuális szolgáltatásokkal, mivel a thaiföldi szex-turizmus miatt a fogalmak között zavar keletkezett. Ha valaki ilyen masszázsról szóló hirdetést lát, alaposan győződjön meg arról, hogy valóban masszázst kínálnak-e, nehogy meglepetés érje, akár pro, akár kontra.  

Hazánkban vannak valódi thai masszázzsal foglalkozó, Thaiföldről érkezett, a tradicionális buddhista kolostorban diplomázott masszőrök is. Megoszlik a vélemény azonban arról, hogy a valódi Thai masszőrökkel érdemesebb masszíroztatni, vagy tanult magyarokkal. A Thai masszőrök lehet, hogy autentikusabbak, de egy kukkot sem tudnak magyarul, és nem tudnak kikérdezni, míg a magyarok ugyanolyan profi szintre jutva megvan az az előnye, hogy ki tudják kérdezni a klienst.

Az egyik legősibb, legnépszerűbb és leghatékonyabb keleti gyógymód a szerte a világon híres thai masszázs, mely egyensúlyba hozza a test elemeit. A thai masszázs pszichoszomatikus terápia, a hagyományos thai orvoslás alappillére.


 

A thai masszázs eredetét Jikava Kumar Bhaccat indiai orvosra, Buddha barátjára és kortársára vezetik vissza. Ez az irányzat két és félezer év alatt sokat fejlődött, és a jógatan mellett a kínai akupunktúra is hatott rá. Rendkívül sokoldalú, nemcsak az izmokra, kötőszövetekre, ízületekre, vegetatív idegrendszerre, a szervekre, a vérkeringésre, de az energiát harmonizáló vonalakra, pontokra is hat. Teljes testmasszázs, ruhában, vivőanyag (olaj, krém) nélkül.

A thai masszázs hatásai:
  • Beindítja a test öngyógyító folyamatait
  • Erősíti az immunrendszert
  • Méregtelenít
  • Gyógyítja a mozgásszervi betegségeket
  • Megőrzi az egészséget, és általánosan erősít
  • Oldja a stressz okozta feszültséget
  • Csökkenti a testi-lelki fájdalmakat
Az alap masszázsnak a 10 fő masszázsvonal pontjaira kell épülnie. Ezek a vonalak könnyen és általánosan használhatóak. A speciális pozíciók és gyakorlatok megfelelő gyakorlat és tapasztalat megszerzése után gyakorolhatóak, de akkor is csak agy odafigyeléssel, személyre szabottan.



Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik a meridiánokban. A mértéktelen élet, az emocionális stressz, a gyengeség vagy a sérülés ezt a folyamatot megzavarja. A megrekedt energiát ismét nyugodt folyásba tudja hozni. Fokozza a szervezet védekező erejét, alkalmazható alvászavaroknál, ideges állapotokban, feszült állapotok, fájdalma enyhítésére. Serkenti a vér- és nyirokkeringést. A nyirok szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérnek, részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani. A nyirokelvezetés az immunrendszer szempontjából nagy jelentőségű.

A többi masszázstól eltérően a thai masszázs abban is különbözik hogy úgynevezett szárazmasszázs, azaz az egyéb technikákkal ellentétben nem használnak hozzá olajat, krémeket.
Nem az izmokat, hanem az akupunktúrás pontokat ingerlik, pontnyomásos technikával. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegy a masszőr, a lábujjaktól a fejük búbjáig. Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. A masszőrök nemcsak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térddel, talppal és könyökkel is masszíroznak. (Másnapra az erős nyomások hatására mégsem lesznek tele kék-zöld foltokkal, csak a megnövekedett energia és kitűnő közérzet marad.)



Nyugaton már szélesebb társadalmi rétegek életmódjába épült be a rendszeres masszázs. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt. A felgyorsult vérkeringés által több oxigén jut a szervezetünkbe, így pihentek leszünk. Bőrünk pólusai kitágulnak, és a felgyorsult vérkeringés által a lerakódott méreganyagok kitisztulna a bőrből (bőséges folyadék fogyasztásával növelhetjük a folyamat hatékonyságát.) Ezáltal a bőr rugalmasabbá, feszesebbé válik.

 

Fájdalomcsillapító hatását is bizonyították egyrészt akupunktúrás hatásának másrészt a relaxáció következtében felszabaduló endorfinoknak köszönhetően. Sokan szenvednek ízületi és csontfájdalmaktól, gerincpanaszoktól. Az idő előrehaladtával a csigolyák közötti porckorong veszít rugalmasságából, ellaposodik és nyomhatja az idegvégződéseket, amely okozhatja a derék- és hátfájásokat. A masszázs-kúra jó terápiának bizonyul a fenti panaszok orvoslására is.

Tapasztalti tipp: A hirdetések egy része szexuális szolgáltatást kínál. Ha rákérdezünk, hogy kérhető-e boldog befejezés, akkor megtudhatjuk hogy szexre, vagy autentikus gyógyító masszázsra van-e kiltásunk. Válasszon ki-ki igénye szerint!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 17033 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x