Fogyókúra a bevitel viszonyításos módszerrel - 2-10 kg
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyókúra a bevitel viszonyításos módszerrel - 2-10 kg

Fogyókúra a bevitel viszonyításos módszerrel - 2-10 kg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Fogyókúrás módszerekből annyi található, mint égen a csillag, mégis megsúgjuk, a legtöbb módszer ugyanazt az alapelvet követi, vagyis a legtöbb súlyleadásos program két-három alapvető technikát majmol. Ha gondolataidban már elhatároztad magad a fogyókúra terén, itt az ideje, hogy ledobd azt a fölösleget. 

A fogyókúra egyik alapvető, kulcsfontosságú fogalma a viszonyítás. Hiszen a fogyás egy állapotváltozás, egy viszonyítási elem, egy fogalom, amely leírja a változást. Ha fogyókúráról beszélünk, akkor a csökkenést reméljük, amely valamely nagyobb súlyhoz képest bekövetkezett kisebb súly elérését jelzi.

HarmoNet tipp: Negatív kalória - álom, vagy valóság? Megtudhatod! >>

Ahhoz hogy ez megtörténjen, a szervezetnek is viszonyítania kell, méghozzá úgy, hogy észreveszi a különbséget a bevitelben. Sok esetben hallható, hogy a fogyókúra eredménytelen, hiszen a viszonyítástól megijed a szervezet, és tartalékolni kezd. Ez valóban így van, különösen, ha túl rövid, vagy ha túl hosszú ideig tart a kúra. A szervezetnek meg kell ezt szoknia. Ennek ellenére, ha minden a régi módon megy, sem az energiafelhasználás, sem a bevitel nem változik, esélytelen, hogy fogyást remélj, hacsak nem idegi, stressz alapon képzeled ezt.

A legjobb módozat ezért, ha váltakozó módon táplálkozol. A fogyókúra megkezdése előtt 1-2 hétig engedd el magad, és ne idegeskedj a kilók miatt. Ez egy lassú, de hatékony folyamat. Semmiképp se fogd magad hízókúrára, de ha egy mód van rá, ne vonj meg magadtól semmit. Étkezz rendszeresen, és bőségesen, bár ne túl terhelően. Ezt a pár hetet indítási szakasznak is tekintheted. Ezt követően jön az első lényegi szakasz, amikor elkezdesz valóban fogyni. Jó, ha a megvonást fogyó holdnál kezded el, illetve, ha egy olyan napon, amikor érzelmileg erre kész vagy, amikor amúgy sem vagy éhes. Ha nehezen állsz rá a dologra, akár egy egész héttel is halogathatod ennek megkezdését.

HarmoNet tipp: Toplistás tévhitek a fogyókúráról - 5 dolog, aminek ne dőlj be! >>

Ekkor azonban, ha megkezdted, ne foglalkozz sokat az evéssel, keresd azokat a helyzeteket, amikor lekötöd magad evés helyett mással. Illetve ha nagy evő vagy, készülj sokat az étkezésekre, törekedj a minőségi táplálékra. Esetleg vegetáriánus étrendre. Addig menj vásárolgatni, amíg nem találsz kellően friss, egészséges, és mégis finom táplálékot. Ez a szakasz kb. 3 hetes periódus legyen, de akár kétszer ennyi is lehet. Ezt követően iktass be egy újabb evős időszakot, most már maximum 2 hetet! Ne egyél annyira sokat, ha jól csináltad a fogyós időszakot, már nem is kívánsz most annyi csemegét.

Ebben az időszakban ehetsz édességet is, de azért törekedj a bontott táplálkozásra. Húsokat pl. ne egyél össze ha lehet semmivel, a cukrot is határozd meg egy felső határban, de bátrabban fogyaszthatsz belőle. Most ismét szoktatod a szervezeted, majd 2 hét után újra megvonod az élelmiszert. Méghozzá másik módon, mielőtt a szervezet rajtakap a turpisságon, és a tervezett rendszeren. Ez esetben egészséges, friss ételekre törekedj, saláták, gyümölcsök, gabona, növényi táplálékok, és kevesebb zsírt és cukrot fogyassz. Most viszont, ha rád tör az éhség, nyugodtan ehetsz, de ne tarts rendszert. Így, ha egyik nap bőven étkezel, a másik napon hagyj ki egy étkezést, vagy told el az étkezési időt 2-3 órával. Maximum 1 hónapig tartható ez a rendszertelenség. Utána egy kiegyensúlyozott, egészséges, közepes mennyiségű étrendre állj be, amellyel tartod a súlyod. A kúra félévente, évente egyszer ismételhető, elérhető eredmény 2-10 kg, bár inkább utóbbit fogod tapasztalni. A módszer lényege a szoktatás utáni megvonás, így a szervezet egyfajta természetes lehasználódásnak fogja fel a kilókat, nem pánikol, és nem
pótol. A súlyleadás ezért megtartható!

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3943 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x