A ház urának csendes kínjai - prosztatarák
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A ház urának csendes kínjai - prosztatarák

A ház urának csendes kínjai - prosztatarák

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-19

A ház urának semmi baja sem eshet, gondolnánk, a férfi az erő, a család tartópillére, ha a nő bajban van, ha fáradt, vagy ha a gyermekek már minden energiát felemésztettek. A férfi belülről rágja magát, és ennek is meglehet a kínos és súlyos kimenetele. Ne hallgass róla! Ingyenes szűrés és ellenőrzés! 


Rendezvénynaptár
Európában és az USA-ban a férfiak között az egyik leggyakrabban észlelt rosszindulatú daganatos megbetegedés a prosztatarák, mely a férfiak daganat okozta halálozási statisztikájában – országtól függően – a második vagy harmadik helyen szerepel. A legveszélyeztetettebbek az 50 év feletti férfiak, de a prosztata gyulladásos megbetegedése bármely életkorban előfordulhat. Erre, valamint a szűrés fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Debreceni Egyetem is a 2008. szeptember 13-án megrendezésre kerülő Nemzetközi Prosztata Nap alkalmából.

A prosztata leggyakoribb betegségei, a gyulladás, a jóindulatú daganat és a rák, népbetegségnek számítanak a férfi lakosság körében: a prosztatarák hazánkban – ahogy a fejlett társadalmakban – vezető helyet foglal el a férfiak daganat okozta halálozásában. A férfiakban megtalálható, szelídgesztenyényi, mirigyes szerv daganatos megbetegedésének kialakulásában több tényező játszik szerepet, melyek közül kiemelkedő az androgén, vagyis a férfias nemi jelleg kialakításáért felelős hormonok hatása.

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma a nők és a gyermekek mellett a férfiak egészségmegőrzésére is különös figyelmet fordít. „Régiónk férfi lakosságának egészségét is kiemelten kezeljük, ezért ragadtuk meg a Nemzetközi Prosztata Nap kereteit arra, hogy ismételten felhívjuk a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára és az egészségtudatos magatartásra” – tájékoztatott Dr. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök.

HarmoNet tipp: Csodazöldség a rák ellen -hatásos a brokkoli >>

Az időben történő észlelést nehezíti, hogy a prosztatarák a korai stádiumban gyakran tünetmentes, vagy a jelentkező tünetek megegyeznek a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteivel. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a korai stádiumú prosztatarák műtéttel teljesen meggyógyítható, ezért a rendszeres szűrés a megelőzés egyik leghatékonyabb eszköze.

 „A szűrés két fontos alkotóeleme, a prosztata kitapintása és az ún. prosztata specifikus antigén (PSA) meghatározása, együttesen biztosítja a megfelelő diagnózis kialakítását. Sokszor a prosztatarák már ujjal tapintható, máskor azonban a PSA szint emelkedése hívja fel a betegségre a figyelmet. Nehezíti azonban a diagnózist, hogy a PSA szint emelkedett lehet nagy prosztata vagy gyulladás esetén is” – hívja fel a figyelmet Dr. Flaskó Tibor, egyetemi docens, a DE OEC Urológiai Klinikájának igazgatója a rendszeres szűrés fontosságára.

HarmoNet tipp: Használd a természet patikáját az öregedés tüneteinek enyhítésére! >>

A Debreceni Egyetem a Nemzetközi Prosztata Nap alkalmából az ingyenes rákszűrés mellett ismeretterjesztő előadásokkal várja az érdeklődőket, többek között olyan témákban, mint a prosztatarák veszélyei, a szűrés jelentősége, a prosztata jóindulatú megnagyobbodása és gyulladásos betegségei, a férfi klimax, a megelőzés, felismerés és gyógyítás új lehetőségei.


Debreceni Egyetem

A Debreceni Egyetem négy és fél évszázados, megszakítás nélküli múlttal ma az ország legrégebben, folyamatosan ugyanabban a városban működő felsőoktatási intézménye. 32 ezer hallgatójával és 1500 oktatójával az ország egyik legnagyobb egyeteme, amely 15 karával és 22 doktori iskolájával a legszélesebb képzési és kutatási kínálatot nyújtja.

Az oktatómunka, és különösen a kutatómunka minőségét jelzi, hogy az oktatók közel kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik, köztük 26 professzor a Magyar Tudományos Akadémia rendes, vagy levelező tagja.

Helyszín: DE OEC Urológiai Klinika tanterme (Debrecen, Nagyerdei krt. 98.)
Időpont: 2008. szeptember 13. (szombat), 10.00 -14.00 óra
Képek: Piqs.de 
 
[ 2009 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x