Smink esős, szürke napokra!
Címlap / Szépség-Egészség / Smink esős, szürke napokra!

Smink esős, szürke napokra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az esős, szürke napokon látható egy bizonyos tompa fakóság, egy visszafogott színjáték, amely gyakorlatilag rámászik minden más színre és fényre. Ennél fogva, minden színt az arcodon felülír. Ezért ilyenkor, ha előnyös sminket választasz, láthatóvá teszed, hogy energiával teli vagy, és jó benyomást kelthetsz, de egy rosszul választott sminktől betegnek és fáradtnak tűnhetsz, ami rontja az esélyeid egy állásinterjún, vagy egy tárgyaláson. Hogyan sminkelj a nyirkos, szürke napokon? 

Mit kerülj el?
Először is, kezdjük azzal, mi az, amit semmiképpen se csinálj esős, szürke napokon.
Kerüld a végleteket, mindenképp. Így vakító, szivárványszínű, csillogó, villogó sminkeket, illetve a fakószürke megoldásokat. Egy ezüstszínű csillámló smink, vastagon, vagy ha nagyon egybe vannak a csillámló elemek, taszító és fakó, kopott hatású lehet, ha viszont vékonyan viszed fel a szemhéjra, gusztusosnak is tűnhet. Szürke napokon semmiképp se sminkelj szürkével, és a kék, galamb-kék, szürkéskék, ezüst-kék, metálkék és egyéb nem túl guszta árnyalatait is kerüld.

A világoskék árnyalatok 90%-a ilyenkor kifakult hatást kelt, illetve a zöldből a koszos zöld, hamu-zöld, szürkés-zöld, almazöldek árnyalatai hasonlóak. Ide tartozik az ibolya színválasztékának 95%-a is. A sárgászölddel viszont megint csak óvatosan, mert penészes hatást kelthet. 

Mi az, ami viszont szép lehet?
Egy száraz, tusos szemkihúzás, vagyis nem krémes, hanem szárazabb hatású szemceruza kontúrja feketével, sötétkékkel, illetve kreol bőrön, sötétbarnával. Csillámló arany és ezüst, szolidan felvíve a szemhéjra. Vékonyan, a szemhéjon, szép lehet egy-egy élénk lila, vagy rózsaszínű festés, a zöldből pedig, az aranyló zöld, illetve a smaragd.

Szépek az ősz természetes színei, mértékkel, a tiszta barna, a vörösesbarna és a rozsda, aranyló kiegészítőkkel. Szép lehet barnával a rózsaszín, illetve a bordó fehérrel vagy halvány barnával illetve szintén rózsaszínnel. Az ajkakat tekintve fontos a kicserepezettséget elkerülni. Használhatunk szájfényt, de fontos az ajakápoló használata is, a rúzsok alá. Arcpirosítót csak mértékkel használjunk, ezeken a napokon kerüljük ennek a kör alakú elrendezését az arccsonton, a természetellenes hatások ilyenkor ugyanis felélénkülnek, erősödnek. 


Szép lehet még barack, szemkontúrral, illetve fehérrel kiegészítve. Ha fehér színű lenne a sminked alapja, a világosító hatása miatt, a tónusoláskor kerüld az ezüst és szürke, illetve a kék színeket mellé, valamilyen meleg színnel egészítsd ki ezt a szép árnyalatot.

Rúzsolások(k)
Ami pedig a rúzst illeti, a babás rózsaszínes árnyaltokat ebben a szürkés, nyirkos hatásban mindenképpen le kell cserélni, először is mattabb és erősebb tónusú, de szép fényű rúzsra. Kerüld a barna, vagy vörös rúzsokból a koszos megoldást. Szép fényűből viszont használd bátran, erősen e színeket. A natúr bézs vagy drapp, sárgás rúzsokat viszont most szintén hagyd ki. 

HarmoNet tipp: Izgató fényjáték és csábító megjelenés - Gyönyörű smink az őszre! >>

A fent említett tanácsok a valóban nedves, nyirkos, esős napokra vonatkoznak, nem az egész őszre! Szépítkezz okosan!

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x