Az Egészség és területének megerősítése otthonodban Feng...
Címlap / Szépség-Egészség / Az Egészség és területének megerősítése otthonodban Feng Shuival

Az Egészség és területének megerősítése otthonodban Feng Shuival

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Egészségünk megóvásához egy ősi mód, hogy környezetünket is harmonizáljuk. Ezt pedig leginkább otthonunk egészség területén tehetjük meg. Lássuk hogyan! 

Kékkel gyógyítva
2008 a Jupiter éve, amelynek színe a kék, és ezáltal gyógyító erővel is bír. Ezért idén nagy szerencsénk van, a kék szín ugyanis duplán jól hat ránk, ezt azonban mértékkel alkalmazzuk! Leginkább gyógyító erővel, még a kéknél is jobban a zöld képes hatni. Számtalan csodás árnyalatban létezik a természetben, és a Feng Shui az Egészség terület színeként is emlegeti. Eleme a fa, ezért a zöld mellett a natúr barna, meleg kellemes árnyalatai is segíti ennek erősödését.

A fa elem törvénye
Ha egészségünk nincs rendben, akkor tehát érdemes fa elem túlsúlyát elérnünk otthonunkban. Ehhez egészséges szobanövényeket kell vásárolnunk. Ne feledd, a kevesebb néha több. Fontos, hogy ápolt és egészséges legyen a növény, ha dús levelű, erős, akkor jó hatással lesz rád! Fontos az is, hogy ne túl hegyes, szúró levelű növényeket válassz. Szépek lehetnek a virágos szobanövények is, a legjobbak e téren azonban a virág nélküli, zöld levelű szobanövények, amelyek egész évben gondozást igényelnek.


Fotó forrása: Pixabay

A fa elemet erősíthetjük fa bútorokkal, barna színekkel, természetes alapanyagú szőnyegekkel a lakásban. Ha véletlenül túl sok lenne belőle, a többi elemmel visszaszaporíthatjuk. A tűzzel, mécsesekkel és gyertyákkal, hiszen a fát elégeti a tűz, és fémmel, amely ellenpólusa a fának. Pl. fémfogantyús bútorokkal, a konyhai fürdőszobai kiegészítők, ha fémből vannak, stb.

A terület, melyre ügyelj
Az Egészség terület mindemellett a főbejáratodhoz képest - és egyenként minden szoba bejáratához képest, minden egyes lakótérben - balra középen helyezkedik el. Ezen a területen nagyon figyelj arra: 
 1. Ne tárolj szennyes ruhát, szennyes edényt
 2. Ne tárolj beteg növényeket, fákat
 3. Ne tárolj éles kerti szerszámokat, egyéb éles, hegyes, sértő, fém tárgyakat
 4. Orvosi papírokat melyben betegségeid, diagnózisok vannak
 5. Nagyon sok, nagy méretű gyertyát, különösen ne vörös vagy sárgás, gennyes színűt
 6. Ne legyen itt állat alma, szőrös takarója sem
 7. A felmosó vödörnek szintén nem a legjobb hely otthonodban


Ami viszont mindenképpen segíti ezt a területet:
 1. Az itt elhelyezett szép növények
 2. Kevés zöld, kék vagy barna gyertya
 3. Vitaminok, egészségtermékek, ha ezeket nem muszájból, hanem pozitív hatásai miatt fogyasztod
 4. Mivel a család területe is segít, ha családi képeket helyezünk el, különösen olyan családtagok képét, akik segítenek a bajban.
 5. Segítenek itt párodtól kapott kedves tárgyak, szerencsehozók, jelképek a melyektől jobban érzed magad, kedvenc plüssödtől kezdve bármi
 6. Olyan élelmiszerek melyek egészségesek számodra, olajos magvak bárszekrényben, finom, minőségi borok, stb.
 7. Lehet itt valamely vallási vezető, szent képe is. Ugyan nekik külön területük van a Feng Shuiban, de e téren is érdemes tisztelnünk őket, hiszen a házi tűzhely őrzői, és az egészég megőrzői is egyben.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 22986 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x