A magas vérnyomás házi gyógymódja. Mi az?
Címlap / Szépség-Egészség / A magas vérnyomás házi gyógymódja. Mi az?

A magas vérnyomás házi gyógymódja. Mi az?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Szinte mindenki fogyasztott már belőle, vagy ismeri és egyes családokban akár hetente az asztalra kerül. Abban biztosak lehetünk, hogy erőt ad és segít a felépülésben, de ki hitte volna, hogy egy csodás fehérjének köszönhetően a vérnyomás beszabályozásában ekkora szerepe van? 

A nátha kezelésére használt otthoni gyógymód, a "nagymama penicillinjeként" is ismert csirekhús-leves új szerepkört is ölthet magára a gyógyászat terén a magas vérnyomás elleni küzdelemben, jelentették japán tudósok.

Ai Saiga és munkatársai korábbi tanulmányokat idéztek, melyek arra utalnak, hogy a csirkemell olyan zselatinszerű fehérjét tartalmaz, melynek hatása hasonló az ACE inhibitorokéhoz, a magas vérnyomás fő gyógyszeréhez.

A csirkemellben azonban olyan kis mennyiség található ebből a fehérjéből, hogy nem lehetne gyógyszerkészítésre felhasználni. A csirke alsócomb-és láb, melyet Amerikában gyakran a szemétbe dobnak, máshol a levesek kulcsfontosságú összetevője, és minden bizonnyal megfelelő forrásként szolgálhatnak.

Az új tanulmányban Saiga és munkatársai kivonták a kollagént a csirkelábból, és vizsgálták, hogy mennyire képes ACE-inhibitorként működni. Négy különböző fehérjét azonosítottak be a kollagén-keverékben, melyek magas aktivitást mutattak ACE-gátlóként. Az emberi magas vérnyomást patkányokon modellezve felfedezték, hogy az előállított fehérjék jelentős mértékben és hosszú távon csökkentették a vérnyomást, mondták a kutatók.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4771 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x