Természetes gyógymódok - most akkor működik vagy sem?
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Természetes gyógymódok - most akkor működik vagy sem?

Természetes gyógymódok - most akkor működik vagy sem?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

Ahányszor alkalmazzuk a természetes módszereket, annyiszor ötlik fel bennünk, hogy nincs-e erre esetleg egy orvosság is, és reméljük, hogy hatékony lesz a kezelés. Korunkban, amikor az allopátiás, hagyományos orvoslás az elfogadottabb, mi is könnyebben hiszünk az erős gyógyszerekben, noha szeretnénk ezeket kiküszöbölni. Miért működik egyszer a természetgyógyászat, máskor pedig miért mondunk vele csődöt? Tiszta vizet a pohárba! 


Rendezvénynaptár
Allopátia kontra homeopátia
Annyi természetes terápiás módszer létezik a Földön, hogy néha megszeppenek, miért forodulunk még mindig orvosokhoz. Az is sokkoló, miért nem jut a sürgősségi ellátásra elég orvos, és miért van sok kezelő szakorvos. Amikor a hagyományos orvoslás legfőbb feladata vészhelyzetek elhárítása lenne, a betegségek legnagyobb részét pedig meg kellene szüntetni, megelőzéssel!

Az allopátiás orvoslás helyett sokkal jobb a természetes megoldásokat előnyben részesíteni. Környezetkímélő módszerek, nem vegyi anyagokat juttatunk ekkor szervezetünkbe, és nem romboljuk előállításukkal a természetet. Kevesebb mellékhatásra számíthatunk, valamint, minthogy természetben előforduló orvosságokról és hagyományos megoldásokról, orvoslásról van szó, az ember alapvető közegéhez és egész-ségéhez közelebb állnak ezek az eljárások. A homeopátia esetében gyakran hallani, hogy egy szerrel mégsem érünk el hatást, ugyanígy a gyógynövényes, fitoterápiás alkalmazásoknál és még ezer és egy módszer esetében.

Öregebb, mint nagyanyám!!! - Komolyabb érvek
Létezik, hogy a természetgyógyászat inkább hitelvű humbug, mintsem tudományos módszertan?

HarmoNet tipp: Elsöprő kínai sikerek a gyógyászatban >>

A természetgyógyászat az emberiséggel egyidős. A gyógyfüvek használatát csak az utóbbi száz évben váltotta fel a modern orvostudomány, de ez is csak modern társadalmakra igaz, és nem az egész Földgolyóra. A régi jó elve nagyon egyszerűen hangzik, és biztos lehetsz benne, éppen ennyire igaz is és valóban egyszerűen működik. Amiben van tapasztalat, az teljesen rendben van.

A természetes gyógymódok jó része e mellett megelőzést javasol, vagyis nem csak krízis estén, hanem folyamatosan érdemes tudnunk ezekről, és használnunk segítő erejüket. A természetes gyógymódok jó része nem várja meg az egészségügyi összeomlást, a katarzist, vagyis a betegséget, hanem előbb rendbe tesz, mielőtt még a szervezet megszenvedne kínjaival. A természetes gyógymódok közül a legtöbb valóban hitet és alázatot követel. Hiszen az egész élet egy Teremtőtől, vagy teremtő erőtől származik, akinek alá vagyunk rendleve. Ha megismerjük a természetet, akkor ezt a növény és állatvilágban pontosan így tapasztalhatjuk, és megérthetjük, meggyógyulni vagy meggyógyítani valakit és Istent játszani nem egy és ugyanaz, gyógyulni alázattal is lehet, a betegségről tudomást nem venni, azonban luxus!


A testünk, amely beszélget velünk
A betegség jel, akár teremtőtől, akár saját önvalónktól való jelzésként fogjuk fel, és tudnunk kell ezt a szenvedést a helyén kezelni. A természetes gyógymódok egyébként, akárcsak a hagyományos orvosságok, jobban hatnak, ha pozitív megerősítéssel elfogadjuk azokat. Vagyis ha kipróbáljuk őket, érdemes arra fókuszálni, hogy mire lesz ez jó nekünk, nem pedig a módszert tesztelgetni, hogy ez akkor az én akaratomon és hitemen kívül is működik? Miért csapda ez?

Mert azt állítjuk, hogy a gyógyulás egy tőlünk független dolog. Ma olyan erős szereket juttatunk szervezetünkbe, amelyek pánikjaink és félelmeink ellenére is képesek regenerálni, legalábbis egy-egy fertőzést mondjuk kiirtani szervezetünkből. Maga a gyógyulás azonban az egyensúlyunk visszaállításával lehetséges. Ha elveszítjük a harmóniát, akkor a megboruláskor megtámadhat bennünket egy betegség. Ez, hogy van-e bennünk harmónia vagy sem, teljességgel rajtunk áll. Vagyis a hit nem egyfajta fanatikus, vallásos vakhit értelemben, hanem meggyőződésben, pozitív gondolatok tudományosan kimutatott, segítő erejével ér fel ebben az esetben, és igenis támogatja a gyógyulást. Teljesen felesleg olyan gyógyerőt keresni, ami rajtunk túlmutat, az csak az Isten, amennyire viszont van hatalmunk saját testünk és egészségünk felett, nekünk, a léleknek, annyit érdemes megtennünk.

HarmoNet tipp: Fejfájás? Stop! Keresd a 4 csodapontot! >>

Melyik módszert válasszam?
Azután ott van az ezerféleség problémaköre. Annyi módszert ismerünk, hogy szinte alig tudjuk, melyiket válasszuk. Mégis miben érdemes elmélyedni? Természetesen ki kell próbálni, és majd kiderül. Fontos, hogy soha ne állítsuk egy természetes módszerről, hogy lehetetlen, próbáljuk meg elfogadni, hogy egy-egy természetes gyógymód ugyanúgy csődöt mondhat nekünk, mint egy gyógyszer. Jó, jó, valamire de nem az igazi, éppen úgy, ahogy színek sem egyformán mutatnak rajtunk.

Nem érdemes egy módszert pocskondiázni vagy azt állítani működésképtelen, hiszen ahányan ezen a Földön élünk, annyi félék vagyunk, és míg egyeseknek beválik egy megoldás, másoknak alkatuknál, jellegüknél fogva egyszerűen nem képes segíteni az a gyógyerő. Éppen így, az égig sem érdemes magasztalni egyetlen megoldást sem, fontos hogy a repertoár széles legyen, és mindenki személyének és igényeinek megfelelő módszert találjunk. Ha valakit pedig nem sikerül az általunk ismert gyógyító módszerekkel gyógyítani, nem jelenti, hogy alkalmatlan még a gyógyulásra is, pusztán a természet végtelen patikájából még nem találtuk meg a megfelelő darabot számára.

Az alternatív gyógyító módszerek legnagyobb része tehát tökéletesen működik, de egyénfüggő, kinek melyik segít. Hol van azonban a bűvös határ? Természetesen, olykor a gyógyítók módszereikkel elmehetnek a fantasy irányába. Olyan, szinte már hihetetlen, valótlan dolgokat állítanak, amelyek - egy másik időben és térben - talán nem lennének lehetetlenek, de láthatólag felül szeretnék írni a logikailag tapasztalható valóságot és a tér-idő koordinátarendszert. 

Természetesen, ami a fizika törvényei szerint kivitelezhetetlen, nem vagyunk kötelesek kipróbálni gyógyulásunk érdekében, azonban a legtöbb módszer igenis hatékony, és rengeteg előnnyel rendelkezik a hagyományos gyógyító eljárásokkal szemben. Ezek között egy széles látókörű, sokat olvasott, és tanult gyógyító, könnyen el tud bennünket igazítani, hogy megtaláljuk a számunkra való főnyereményt. 

Fodor Kata
 
 
[ 1943 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x