Elektromos cigaretta - Szokj le simán!
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Elektromos cigaretta - Szokj le simán!

Elektromos cigaretta - Szokj le simán!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

A cigiről a dohányzók legnagyobb része szeretne leszokni. Akik nem, azok általában nem is függőként dohányoznak, csupán elvétve, alkalmilag. A cigi káros hatásait nem kell bemutatni. Jó hír, hogy viszonylag gyorsan és kíméletesen ürül a szervezetből. Ki tudja pontosan mi minden van benne, mert még így is sokan borzasztó nehezen teszik le. A cigiről azonban le lehet szokni kíméletes módszerekkel. A legnagyobb kihívás a megszokást, a mozdulatsort, vagyis a sémát pótolni a leszokó számára. A leszokást segítő egyik legsikeresebb módszerről Aranyos Ervint kérdeztük. 


Rendezvénynaptár
"A dohányzásról pofonegyszerű leszokni.
Én magam is legalább százszor megtettem."
- Mark Twain
 
Le lehet szokni? Igen! De hogyan?

Ha megkérdezel egy nem dohányzót, hamar megkapod a választ: Csak le kell tenni és kész. Ha ugyanezt a kérdést egy dohányosnak teszed fel már nem ilyen egyszerű a válasz.
Mert ugye ott van egyszer a nikotinfüggőség, ami állítólag legalább olyan erős, mint a heroinfüggőség. Ennek ellenére a dohányosok nagy része azt mondja: nikotin nélkül még csak meg lennék valahogy, de a cigarettázással járó szertartás, a hosszú évek alatt beidegződött mozdulatsor, az úgynevezett pavlovi reflex, na, az nagyon hiányozna!
 
Idén tuti leszokok és egyéb fogadalmak...
Készült statisztika is ebben az ügyben és kiderült, hogy a dohányosok 70%-a le szeretne szokni, csak még nem találta meg a megfelelő módszert.
Természetesen készültek kutatások arról milyen módszerrel lehetne segíteni a társadalom egészségét veszélyeztető problémán. Magyarországon 3 és fél millió ember dohányzik és legalább ennyien, köztük gyerekek, idősek passzívdohányosként kerülnek szembe ezzel a jelenséggel. A dohányzás visszaszorítására a világon mindenütt törvényeket alkotnak, ennek ellenére lényegesen nem csökken a dohányosok száma. A megoldást az orvos társadalom először a nikotin függőség megszüntetésében látta. Megjelentek hát a különböző nikotin tartalmú gyógyszerek, nikotintapaszok és nikotinrágók. Okoztak is helyenként galibát, mert kiderült, hogy a bőrön és a nyálkahártyán keresztül jóval könnyebben felszívódik a nikotin, mint a tüdőn át. Ráadásul, akinek tényleg a mozdulatok hiányoztak jobban, rá is gyújtott mellettük és sikerült enyhébb-komolyabb nikotinmérgezést kapniuk. Hiányzott tehát az igazi megoldás.
 
HarmoNet tipp: Light cigi, light üdítő - semmivel sem jobb! >>

Hatékony módja a leszokásnak - Svájcból!
Néhány évvel ezelőtt Svájcban végre megtalálták a megoldást. Készítettek egy műanyag cigarettát, ami ugyan inkább szivarra hasonlított. Az akkumulátorral működő, elmés kis szerkezet lényege az volt, hogy rézvezetékre egy nikotin rudacskát húztak. Elektromosság hatására a nikotin elpárolgott és a dohányos ezt szívta (inhalálta) be, csökkentve a nikotinfüggőséget. A dohányosok kipróbálták, de nem vált be. Nem volt íze, nem volt füstje, mintha egy műanyag csövet szivogatnának. Szóval hamar feladták. Ezután a kinaiak is kisérletezni kezdtek, mert rengeteg dohányos van Kínában és láss csodát a porcelán, a mágnes és a selyem után feltalálták az elektronikus cigarettát is.

Ismerkedjen meg a dohányzásleszoktatás legújabb és jelenleg leghatékonyabb módszerével, az elektronikus cigarettával, mely a nikotinfüggőség kezelése mellett a szertartás mozdulatsorát is képes pótolni. Ha az elektronikus cigarettát használja a mindennapi dohányzás helyett, nem kényszer a leszokás, mert az egészségesen, - a leszoktatás végén nikotinmentes patronnal, - következmények nélkül folytatható. A készülék múködése egyszerű:


Szívás hatására egy vákumkapcsoló bekapcsolja az atomizátort (porlasztó), amely felmelegíti a beszívott levegő páratartalmát 55-60 fokra (amilyen a cigarettafüst hőmérséklete) és ezt a meleg párát beporlasztja a szipkában (patron) lévő, nikotint és aromás illóolajat tartalmazó vattaszerűanyagba. Az így keletkező füst látszatra megegyezik a cigaretta füstjével, ugyanakkor nem tartalmaz kátrányt, nitrogén cianidot, nitrogéndioxidot, cián és arzénvegyületeket, valamint szénmonoxidot, ezért mondhatjuk, hogy egészségesebb. A leszoktatási periódus során eljuthatunk a nikotinmentes patronig. Innentől egészségesen dohányozhatunk.

HarmoNet tipp: A dohányzás butít? >>

Füst helyett vízpárát nyelsz!
Álmodozott valaha is arról hogy milyen jó lenne, ha úgy élvezhetné a dohányzás örömeit, hogy közben nem mérgezi magát illetve a környezetét? Erre az elektronikus cigaretta kivállóan alkalmas. Az elektronikus "cigaretta", amely füst helyett vízgőzt, úgynevezett "füstködöt" állít elő. Érzékszerveink számára azonos a füstölgő cigaretta élményével, azonban nem büdös. Az elektromos cigaretta patron, az illóolaj mellett kizárólag nikotint tartalmaz, amelynek erősségét mi választjuk meg. A legerősebb nikotintartalmú kapszulában is csupán tizedrésze nikotin található a hagyományos cigarettában lévő mennyiségnek.
A nikotinfüggőséget, a leszokás során kezelnünk kell (lásd: nikotintapasz, nikotinrágó, biorezonancia, stb.), ugyanakkor a megszokott mozdulatsor megtartása lehetővé teszi, hogy valóban könnyedén, idegesség és az elhízás veszélye nélkül tudjuk eldobni az egészségre káros valódi cigarettát.

Teljes mértékben képes pótolni a dohányzás nyújtotta élvezetet, mozdulatsort, szertartást, így a kialakult függőség elnyújtott leszoktatással tökéletesen kivitelezhető.
 
Aranyosi Ervin
Szerkesztő: Fodor Kata
Képek: Piqs.de

További információk >>
 
 
[ 5379 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x