Haj-tortúra: Ha törik, ha hullik, ha száraz - Mi kell neki?...
Címlap / Szépség-Egészség / Haj-tortúra: Ha törik, ha hullik, ha száraz - Mi kell neki?

Haj-tortúra: Ha törik, ha hullik, ha száraz - Mi kell neki?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

A szép haj receptje, a típusának megfelelő hajápoló kiválasztásában rejlik. Te tudod mire van szüksége hajadnak? Mivel mosod, milyen gyakran és meddig? A túl hosszú ideig fennhagyott sampon szárítja a hajat, a túlszárítstól hullik, de ha megfázik fejbőröd attól is elhagyod hajad. Tisztában vagy a hajápolás rejtelmeivel? Mindent erőnk raktározójáról, a hajról. 

 

Samponok
A hajsamponoktól roskadoznak a polcok, próbáljunk meg hajtípusunk szerint választani (normál, száraz, zsíros). Egyértelmű, ha festett a hajunk használjunk színkímélő, festett hajra való sampont. A samponok két dologban biztos egyeznek: tartalmaznak vizet, mely feloldja a samponban lévő hatóanyagokat és alkotórészeket valamint mosóaktív anyagot. Amiben különböznek azok a bennük lévő anyagok mennyiségén és minőségén múlik (pl: protein, panthenol olaj stb.). Bármilyen sampont is használunk évente egyszer válasszunk valami újat, olyat aminek a hatóanyagai nem egyeznek, mert még a legjobb sampon sem képesminden szempontból táplálni a hajat és így egy hatóanyagból túl sok rakódhat a hajra.

Balzsamok
Hajmosás után használjunk balzsamot, ez arra szolgál, hogy a töredezett vagy igénybevett hajat jobban ki tudjuk fésülni és könnyebben készíthetünk belőle frizurát. Átlagosan a hajmosás után 1-5 perc alatt hatnak, majd kimoshatók a hajból.


Hajpakolás
A pakolás célja, hogy megelőzze a károsodást és a sérült részekbe visszapótolja a nedvességet. Használjuk hetente egyszer vagy minden negyedik hajmosásánál, de ne minden hajmosás után. Ilyenkor egy kicsit több időt kell fordítanunk az ápolásra 10-20 percet hagyjuk fent a szárazra törölt hajon.

HarmoNet tipp: Vegyszermentes hajfestés házilag - hennával >>

Hajformázó
Hajegyenesítő szerek, megakadályozzák a göndörödést, krém vagy zselé formájában kaphatók, hullámos hajra ajánlott megoldás.

A hajzselékkel a legkönnyebb a bánásmód, legyen a hajunk vizes vagy száraz akár kézzel vagy fésűvel is gyorsan helyére igazíthatjuk a tincseket. Mennyiségtől függően csak épp kiigazítanak, de készíthetünk kakastaréjt is csak több zselét kell
felvinnünk. Könnyen elérhető vele a vizes hatás is. Ha folyékony spray formájában alkalmazzuk, akkor se feledjük, hogy megszilárdítja a tincseket! A habfixáló könnyen eloszlatható a hajon, színe miatt. Leginkább rövid hajhoz használjuk, gyorsan formába önti.


A hajfény, az egyik legkedveltebb hajformázó szer, egyszerűen csak élettel teli csillogást és egészséges külsőt kölcsönöz a hajunknak, anélkül, hogy összeragasztaná a hajszálakat vagy megkeményítené azokat.

HarmoNet tipp: A 10+1 leggyakoribb tévhit a hajápolásban! >>

Általános tanácsok
Fontos tudni, hogy a hajat alaposan meg kell szárítani. A huzat, mégha meleg is van, nem tesz jót fejbőrödnek. Hajad tudjon minden nap szabadon mozogni, hogy ne gyengüljenek el a hajhagymák. Ne szárítsd túl és kerüld a túl forró levegőt. A samponok hatóideje 2 perc, a balzsamoké 2-3 perc, ennél tovább ne hagyd fejbőrödön. A dauer és hajfestékek zöme károsítja a hajat, használj természetes színezőket, vagy maradj eredeti, igazán szép hajszínednél! - a szerk.

Medipress
Képek: Piqs.de

 
 
[ 7816 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x