Arcvédő tippek hideg időre
Címlap / Szépség-Egészség / Arcvédő tippek hideg időre

Arcvédő tippek hideg időre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-10-01

Csak a rajzfilm-figurák néznek ki cukin, ha orcácskájukon éppen kerek pára látható. Te nem! Ha nem akarsz pokémonnak látszani, akkor figyelj! Arcodat megvédheted a hidegtől, ha betartod a legfontosabb szabályokat! Mindenkinek szól, akinek arca van. (Arcátlanok tényleg jobb, ha nem is olvassák!) 

Arcbőr– tréning hideg időre
Mielőtt kimegyünk a csikorgó mínuszokba, több figyelmet kell fordítanunk kezünk- arcunk bőrének ápolására. A legegyszerűbb, ha arcbőrünket hideg vízben mossuk meg, kicsit megcsipkedjük, majd tonikkal lemossuk, és úgy tesszük rá a sminket – mely ilyenkor lehet kicsit zsírosabb alapozó, mint máskor. Az arcbőrt ilyenkor magasabb zsírtartalmú krémmel kell kenni, mint az év egyéb szakaszaiban, jobban kell figyelni arra, hogy ne száradjon ki a bőrünk.UV – télen is!

A téli krém is rendelkezzen UV védelemmel. A káros sugarak ilyenkor is hatnak, és a bőrünknek védelemre van szüksége. Bátran elővehetjük télen is a napszemüveget, pláne, ha szikrázik a hó, vagy ha autót vezetünk, és soknak érezzük a fényt.

Kezeket kesztyűbe!
Kezünket nem csak a hidegben kell kesztyűbe bújtatni, hanem a kézvédelem, a bőrápolás érdekében is. Kenjük be kézbőrünket szilikonos, magas zsírtartalmú kenőccsel, majd éjszakára húzzunk rá cérna kesztyűt. Jó, ha körmeinket is körömápoló olajjal kenjük be. Válasszunk erre asztrológiailag alkalmas napot – figyeljük a napi holdhoroszkópot! >>

HarmoNet tipp: 3 forró reggeli ötlet - energiadús ébresztő fagyos reggeleken >>

Segít, ha a zsebünkben egy melegítő párnácskát hordunk, hogy ne hűljön ki a kezünk, ne repedjen fel kezünkön a bőr a hidegtől.


Szájpercek

A szánk is könnyebben kireped a hidegben. Az ajakírt mézzel is kiválthatjuk, így a csókunk édesebb lesz, és ajkunk sem repedezik ki túlságosan. Az ajak írt megfelelő, kicsit zsírosabb ajakrúzzsal is helyettesíthetjük, ám figyeljünk arra, hogy soha ne rúzsozzuk felül a régit, hanem szedjük le, és vigyünk fel teljesen új réteget. Az ajakír sokaknál herpeszt eredményez – nekik érdemes egy félbetört fokhagymát tenni a hólyagokra.

HarmoNet tipp: Kirügyeztél? - Kozmetikai allergének >>

Tipp: menjünk arcmasszázsra, szaunázzunk, arcszaunázzunk. A téli bőrápolásban ezek kiemelten fontosak. 

Váraljai
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3354 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x