Cipőmánia - régi sztárbetegség. Neked hány topánod van?...
Címlap / Szépség-Egészség / Cipőmánia - régi sztárbetegség. Neked hány topánod van? (Képekkel)

Cipőmánia - régi sztárbetegség. Neked hány topánod van? (Képekkel)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-31

Sok más egyéb mellett a sztárok megrögzött gyűjtők is, és szenvedélyesen szeretnek vásárolni. Kevés a kivétel, a legtöbben odavannak a divatos, vagy éppen kirívó cuccokért. A gyűjtőszenvedély egyik leggyakoribb tárgya a cipő. Lássuk, kik a legelvetemültebb cipőmániások? 

A leghíresebbek...
Kezdetnek itt van rögtön Beyonce Knowles, aki saját bevallása szerint is cipőmániás. Az énekesnő minden cipőbolt láttán kényszert érez, hogy bemenjen, és vegyen valamit, főleg tűsarkú cipőt, de lehet bármi mást is, csak cipő legyen. Elképesztő mennyiségű cipője van, és nemigen veszi fel kétszer ugyanazt a darabot. Beyonce legkedvesebbjei azok a modellek, amik a legfrissebbek, legújabbak, és még senki nem mutatta be őket. Ezeket egyenesen a divatházaktól rendeli, még mielőtt azok a boltokba kerülnének, de előfordul az is, hogy ajándékba kap egy-egy párat, hiszen remek reklám az, ha egy terméket a legjobban kereső énekesnő lábán láthat az ember. "Függő vagyok. Imádom azokat a nagyon magas sarkú darabokat, amik most jöttek ki. Mostanában rengeteg fotózásom volt, ahol mindig megvannak ezek a legfrissebb darabok, amik még a kifutókon is csak most láthatóak. Imádom őket". – mondta cipőiről a díva.

HarmoNet tipp: Elképesztő Beckhamné legújabb cipődivatja: veszélyes és giccses magassarkú - sarok nélkül! (Fotókkal!) >>

A gyűjtőszenvedéllyel rendelkező asszony
Ám ezzel a cipő imádattal nincs egyedül, megszállott cipőmániás Catherine Zeta Jones is, akit férje rendszeresen cikiz gyűjtőszenvedélye miatt, hiszen a megvásárolt lábbelik felét sem veszi fel a szép színésznő. Egyszerűen nincs annyi nap a naptárban, hogy mindre sor kerüljön, még akkor sem, ha naponta többször vált lábbelit. Hasonló problémával küzdött Jackie is, aki vásárlási mániáját férje, Onassis vagyonán élte ki. A drága hölgy válogatás nélkül vett meg mindent, amit csak meglátott, így cipőket is számolatlanul, ráadásul minden darabból több példányt is, hogy a világ különböző pontjain lévő otthonai mindegyikében rendelkezésére álljon a teljes készlet. Őrült költekezését a férje szó nélkül tűrte – egy darabig.
 
Nem csak hangja van sok... énekesek
Celine Dion külön cipőszobát építetett házába, ahol kiállíthatja gyűjteményét, és gyönyörködhet bennük. A rengeteg lábbeli külön megvilágított üvegpolcokon sorakozik, és a gyűjtemény naponta bővül. Valószínűleg Celine Imelda Marcostól kölcsönözte az ötletet, az egykori fülöp-szigeteki diktátor szintén cipőmániás felesége volt az első, aki saját szobát készíttetett imádott topánkáinak. A Fülöp-szigetek diktátorának felesége annak idején több mint 3000 pár cipőt halmozott fel, ebből 1500 párat 2005-ben árverezett el a Fülöp-szigetek kormánya, a bevétel az államkasszába került, amit a diktátor és felesége uralkodásuk idején jócskán meglopott.

Nem marad el ettől Christina Aquilera sem – na nem az államkassza lenyúlásáról van szó – akinek hatalmas gardróbjában külön létra rendszer segíti az énekesnőt, hogy minden cipőjéhez hozzáférhessen. A topánok gyűjteménye ugyanis az égig – pontosabban a plafonig ér. A sorból nem maradhat ki Victoria Beckham se, aki még sétálni is 15 centis tűsarkakon viszi fiait. Ő soha nem veszi fel kétszer ugyanazt a cipellőt, és imádja a különlegességeket, például a sarok nélküli tűsarkú lakkcsizmát. Vic nem tartja szép rendben a cipőit, mert férjével ellentétben elképesztően rendetlen, és soha nem fesz fel olyan cipőt, aminek nincs hatalmas sarka. Ennek következtében komoly gerincproblémákkal küzd, de tűsarkúit jobban szereti, mint saját testét.
 
A legendás cipők sorába tartozik a királykék hódító, Sarah Jessica Parker imádottja, amely a fél kilométeres gardrób első és utolsó költöző darabja volt a Szex és New York sorozatban. Parker szintén imádja a lábbeliket, bár elmarad a fent említett hírességektől!
 

Persze felmerül, hogy hiába dolgozik keményen bármelyik sztár, azért a média legfelső régiói néha túlfizetett iparág. S míg a világ egyik részében, s egyre több részében, éheznek, mások a térdüket vagy a gerincüket vágják gallyra csicsás csukák miatt, merthogy ez a kemény valóság... Vélhetőleg minden pár cipő létszükséglet. Köszönjük az együttérzést.

HarmoNet tipp: Eva Mendes csak okkal mutogatja magát >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7302 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x