Arc a télben - bőrvédelem hideg ellen
Címlap / Szépség-Egészség / Arc a télben - bőrvédelem hideg ellen

Arc a télben - bőrvédelem hideg ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Csikorog a tél, egy rinocérosz arcbőre is kirepedezne, hát még egy nőé, aki kénytelen kimenni ebben a szörnyű hidegben! A szokásos arckrémünkből vakolatréteget próbálunk húzni, de ez sem nem elég, sem nem kényelmes. Mit tehetünk, ha a mínuszok kicsípik, töredezetté teszik bőrünket?  

A fűtött, légkondicionált irodák, lakások, vásárlóhelyek levegője önmagában sem tesz jót a bőrnek, ám ha ki-be szaladgálunk a meleg és a hideg helyek között, bizony az arcbőrünk kellemetlen tapintású, tónustalan lesz, és korábban öregszik.

Mit tehetünk?
  • Párásítsuk a lakást, a szobát, az irodát. Egy csinos szobai szökőkút, vagy egy jó minőségű párologtató, de legalább egy párologtató edény a radiátoron, mindenképp jót tesz!
  • Neveljünk növényeket! A növények a lakás, iroda levegőjét harmóniába állítják. A tél amúgy is alkalmas a benti növényekkel való gondos törődésre!
  • Ne mossunk arcot szappannal! Használjunk lemosó krémet, tonizáljuk a bőrt, majd kenjük be az alábbi pakolással, vagy egy zsírosabb, télre ajánlott arckrémmel.
  • Különösen figyeljünk az alapozókrém minőségére, hiszen ez télen erősebben felszívódik, jobban rongálhatja a bőrt.
  • Az arckrém választásánál figyeljünk arra, hogy a csípős, hideg idő igen gyakran tiszta, ragyogó is. Ha a nap süt, ugyanúgy UV védelemmel rendelkező krémre van szükség, mint nyáron!
  • A téli kádfürdők párája jót tesz az arcnak, érdemes a kádban aromafürdőzni, közben arcunkat egyszerűen egy zsíros krémmel bekenni és egy kicsit nedves törölközővel 10-15 percre letakarni, relaxálni.



Természetes pakolás hideg időben

Töröljük át arcunkat friss citromlével, ami enyhe gyümölcssavasságával üdébbé, tónusosabbá változtatja bőrünket, majd irány a konyha – egy kis téli varázslatra! Egy kisebb banánt keverjünk össze egy teáskanál tejföllel egy teáskanál mézzel, egy picike citromlével, majd pépesítsük. Csepegtessünk hozzá hidegen sajtolt olíva olajat, vagy ha van odahaza, akkor jojoba olajat. A keveréket szépen vigyük fel az arcunkra, a nyakra és a dekoltázs vonalára, hagyjuk hatni, míg kicsit ki nem szárad, majd szépen öblítsük le. Az arcbőrt ragyogóvá teszi. Minden bőrtípusra ajánlott, de sajnos egyszerre el kell használni!

Szokj rá az arctornára!

Az arctorna nem jelent extra elfoglaltságot, minden nap többször beütemezhető, és már egy hét után csodát tesz, mert nem csak az arcot tornáztatja, de talán az egyik legjobb stressz oldó gyakorlat is. Ráadásul egyedül, a WC-n ülve kell végezni! A mindennapi kitérők idejét használjuk fel arra, hogy nem csak záróizmaink blokádját oldjuk fel, hanem állkapcsunkat is kilazítjuk. Tegyünk úgy, mintha ásítanánk, nagy mozdulattal, majd az Í Á Ó U betűt formáló szájmozdulat ismételgetésével mozgassuk át szánk környékét. Lazítsuk ki állkapcsunkat, ejtsük le állunkat, majd rázzuk meg fejünket, mint egy lógó fülű kutyus. Végül mosolyogjunk egy nagyot! Ennyi az egész. Egy hét után felér egy kineziológiai oldással, elűzi a depressziót, és persze szépít is. Rászokni pedig nagyon egyszerű, és nem kerül semmibe!

HarmoNet tipp: Kézápolás télen >>

Zsír vagy nem zsír?


Sokan azt mondják, hogy a sertészsír a legjobb arra, hogy feljavítsa a bőrünket. Nos, ez érdekes kérdés. A bőrgyógyászok többsége nem javasolja a sertészsírt egyenesen az arcra kenni, főleg azért, mert a zsírban sok olyan anyag lehet, - pláne ha nem házi zsír! – ami inkább károsítja a bőrt. Ha bármilyen apró seb, pattanás van az arcon, az elfertőződhet tőle. Legyünk vele óvatosak, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy arcunk tocsogjon a zsírban, akkor próbáljuk ki először kis felületen, majd ha nem okozott semmi gondot, akkor vigyük fel az egész arcra.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 14379 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x