A természet megújulása - a bőr megújulása
Címlap / Szépség-Egészség / A természet megújulása - a bőr megújulása

A természet megújulása - a bőr megújulása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-03-29

A téli széltől, a hidegtől bőrünk kiszárad, elveszíti nedvesség tartalmát. Tavasszal az első teendőnk, hogy a szokásosnál is alaposabban megtisztítsuk az elszáradt hámrétegtől arcunkat és testünket. 

 

A téli széltől, a hidegtől bőrünk kiszárad, elveszíti nedvesség tartalmát. Tavasszal az első teendőnk, hogy a szokásosnál is alaposabban megtisztítsuk az elszáradt hámrétegtől arcunkat és testünket. Az arc radírozásáról már sokat beszéltünk, de a testünk más tájainak bőrápolása legtöbbször csak a szokásos tusfürdőnk és testápoló krémünk használatát jelenti. Ilyenkor tavasszal áldozzunk kicsit többet az egész testünkre, hiszen közeleg a rövidebb ruhák ideje, lekerül rólunk a télikabát, ami ápol és eltakar.

A veszélyekről
A zuhanyozás, a fürdés eltávolítja a szennyeződéseket és a laza bőr pikkelyeket, de az érzékenyebbek bőre könnyen kiszáradhat függetlenül az évszaktól és kivétel nélkül mindenkinek a bőre veszít a zsírtartalmából. Ez a szaunázás és gőzfürdőzés esetében még erőteljesebben érvényesül. A bőr nedvesség és zsír szükségletét olajokkal és zsírkomponenseket tartalmazó krémekkel pótolhatjuk.

Otthon egyszerű anyagokból is összeállíthatunk pakolást magunknak
Szükségünk van 2 csomag túróra és 20 evőkanál citromlére. Ezt a két anyagot összekeverve az egész testre fel lehet kenni és fél óráig rajta hagyni. Ez a túrós pakolás zsírpótló és hidratáló hatású.

A hámlasztás=masszás
Az egyszerű hámlasztást többféle képen elvégezhetjük: kefével vagy masszás kesztyűvel. Ez fáradalmas lehet, de előnyére válik, hogy dörzsölés hatására serkenti a vérkeringést! A masszírozást száraz vagy nedves bőrön végezzük de ne vizesen. A dörzsölést mindig jobb oldalon kezdjük el fokozatosan a szív felé haladva. A hasat mindig körkörösen az óra járásával megegyező irányban kell végezni. A hámlasztást nem ajánlatos minden nap végezni a heti háromszori alkalom az ideális, így megőrzi bőrünk a víz és zsír tartalmát.

A kozmetikai hámlasztás szerekkel
A hámlasztó krémek finom szemcsék segítségével váltanak ki dörzsölő hatást. Ez a módszer azért előnyösebb a fent említett kefés vagy kesztyűs módszertől, mert ezek a hámlasztó szerek nedvesség és zsír tartalmúak így a művelet során átkerülnek a bőrbe. Használatuk lényege, hogy mindig száraz bőrre kenjük, hagyjuk megszáradni és így dörzsöljük le magunkról (akár zuhany alatt is).

Csodaszerek a konyhából
Búzakorpa: Kétmaroknyi korpa tejben elkeverve tökéletes hámlasztó hatású, ha miután bekentük testünket vele, száraz állapotban újhegyünkkel bedörzsöljük. Poppea pakolásnak nevezik ezt a fajta bőrápolást, mivel a hagyomány szerint az ő szépségének is ez volt a titka.

A só: Ha nedves bőrét durva szemű sóval átdörzsölés eltávolíthatja a laza szarupikkelyeket és frissíti a vérkeringést is. Utána alaposan tusoljunk le!

A száraz bab a zsíros bőr orvosolója. Daráljunk le kétmaroknyit és készítsünk pépet belőle.

Hámlasztás után is pakolás!
Hámlasztás után nem mindig elég egy zuhany. Ajánlatos testápoló krémmel alaposan bekenni magunkat, és megvárni míg felszívódik a krém. A testünk különböző részének különböző a zsír tartalma és finomsága!

A térd és a könyök részen érdesedik ki leghamarabba bőr, így ezeket a zónákat érdemes zsírosabb krémmel kezelni. A fenék és a comb durvább részeit masszírozással és alapos krémezéssel javíthatjuk.

A hidratáló arcpakolásokat a dekoltázsra tegyük, fényvédő krémmel is bekenhetjük! A bőr regenerálódásának idő kell. Nagyon fontos, hogy szépülésünkre szánjunk mindig elég időt és biztosítsunk nyugodt körülményeket! Kellemes szépülést!

T.K.
 
 
[ 6915 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x