Mi van, ha nincs mivel fűteni? Tippek, trükkök fagyhalál...
Címlap / Szépség-Egészség / Mi van, ha nincs mivel fűteni? Tippek, trükkök fagyhalál ellen

Mi van, ha nincs mivel fűteni? Tippek, trükkök fagyhalál ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egyesek azzal viccelődnek, hogy megfagyhatunk, ha nem lesz fűtés, és sokan erre úgy reagálnak, hogy ez egy modern országban nem történhet meg. Mi viszont bizonyosan állíthatjuk, vannak helyzetek, amikor modern ország is bajba kerül. Na és persze attól ugyan kár félni, hogy egyáltalán nem lesz fűtés, az azonban közelebb van az igazsághoz, hogy bizony nem fűthetünk eléggé. Mi van, ha 15-20 fokon kell dolgoznod? 

Otthon, és a munkahelyen egyaránt szükség lehet mindenféle ötletek bevetésére, hogy ne fagyjunk meg. Egy hazai lap viccesen így ír: a lerészegedés delíriumát javasolja hideg eltűrésére. Reméljük mindenki sejti, hogy ez csak vicc, az alkoholmámorban ugyanis a test tudattalanul, a vele történő eseményeket nem érzékelve lassan kihűl, ezért ezt a felnőttnek sem javasoljuk! Ellenben van számtalan ötletünk, ami megszívlelendő:

1. Házban, irodában fűts 1-2 helyiséget, itt helyezd el az embereket, a tömeg talán sok embernek szociálisan zavaró, de együttesen be lehet melegíteni a teret.

2. Munkában aligha lehetséges, de otthon valóban nem rossz az alkohol fogyasztása. A tömény italok közül a minőségi, tiszta szeszeket részesítsük előnyben, a sörrel szemben pedig, a bor jóval több hőt képez, ezek közül is a vörös bor az, amely a keringést is támogatja. Mértékkel fogyasszunk. A forralt bor, fahéjjal a legjobb orvosság hideg ellen, ezt talán még a munkáltatód is megengedi napi 1-2 csészével.


3. Tea és leves. Filteres, és zacskós, ezt akár egy elektromos vízforralóval is el lehet készíteni, amíg van Paks, ez működni fog

Fontos tudni, hogy mik azok a tényezők, amiktől egy szervezet fázhat, vagy kihűlhet, és ezért nagyon fontos ezeket a szabályokat betartani. A fázást elősegíti a kialvatlanság, fáradtság, lelki kimerültség, depresszió, stressz, és az energia-, valamint a vitaminhiány. Ennél fogva:

4. Aludd ki magad. Vedd elő hozzá a nagyi 5 régi takaróját, és tekerd be magad 50 kg ruhába – sokat aludj, most mással ne foglalkozz.

HarmoNet tipp: Arc a télben - bőrvédelem hideg ellen >>

5. Ha kialudtad magad, nappal törekedj éber állapotban a keringés fenntartására, fekete és zöldtea, kávé segítségével. Ugyanakkor vashiányosoknak vas bevitele segíthet. Ha végképp lekókadtál, végezz 10 perc tornát.

6. A depresszió ellen, és az energiaszint megteremtéséért, fogyassz elegendő cukrot (ne most fogyókúrázz!), mézet, illetve gabonát és gyümölcsöt. Ez az, amiből a szervezet a legtöbb energiát nyeri a hőfejlesztéshez.

7. Tipikus melegítő étel lehet a halava, melynek receptjét itt találod >>

8. Melegítő hatású fűszerekről is tudunk, amelyek a gyermekek ételeibe keverve is jótékony hatásúak: Ilyenek a fahéj, a curry, illetve mértékkel, inkább nagyoknak, a chili.

9. Ha végképp fázol, és nem tűzveszélyes a terület, meggyújthatsz néhány gyertyát, és mécsest is, helyezd neki megfelelő tartóba, amelyben nem inog, vagy billeg, ez is fejleszti a hőt, és puszta látványa is egyfajta megnyugtató melegséget ad. A gyertya mellett a mesterséges fényforrások, karácsonyfaégőktől a lámpatestekig is növelik a hőt.

10. Szintén vicces ötlet lehet a szexuális együttlét melegítő hatása, azonban, hogy őszinték legyünk, inkább nagy energiaveszteséggel jár, ezért bár egy-két órára megoldja a gondot, az utána való vérnyomászuhanás inkább ellenére van a hőérzet javításának. Hullámhegy után hullámvölgy.


11. Az aromaterápia bizonyos illathatásai is nagyon sokat segíthetnek a hőérzet alakításán. A borsmenta, teafa, eukaliptusz és kakukkfű olajai párologtatva serkentik a szervezetet hőtermelésében.

12. Kaphatóak úgynevezett melegítőkrémek, melyek többsége aloevera tartalmú. Ezek a krémek érzékeny bőrű személyeknél sajnos nem alkalmazhatók, de aki bírja és fázós, esetleg nem túl jó a keringése, egy ilyen bedörzsöléssel 3-4 órára rendezheti hőérzetét.

HarmoNet tipp: Kösd fel a bundádat! - Farkasordító hideg közeleg >>

13. Végül, de nem utolsó sorban nem árt tudni, hogy a meleg felfelé száll, ezért ha galériás a lakás, költözzünk a galériára, ha pedig ez nem kivitelezhető, kisebb terekben lakjunk, akár nappaliban lévő sátor akár a legkisebb szobában tömörülve is lehetséges ez. A lényeg, hogy ne engedjük a meleget elveszni a térben.

+1. Feltételezem senkinek sem kell elmondani, hogy ebben az időben bizony öltözzön fel. Jégeralsó, harisnya, csípőkendő, sapka, sál. Így ha véletlenül a lakossági 4 órás korlátozás is bevezetésre kerülne, vagy ha munkahelyeken, iskolákban, 15 fokban is kell élveznünk a létezést, elkerülhető a megfázás.

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x