Szemjóga - szemüveg és műtét helyett egy szelíd út a nagyszerű...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Szemjóga - szemüveg és műtét helyett egy szelíd út a nagyszerű látásért

Szemjóga - szemüveg és műtét helyett egy szelíd út a nagyszerű látásért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Statisztikai adatok szerint, szabadidőnkben egyre több időt töltünk tévézéssel, és számítógépek monitorai előtt. Ehhez járul még, hogy számos munkahelyen számítógéppel dolgozunk, szemünket napról napra tartós megterhelésnek tesszük ki, így nem csoda, ha esténként égő, fáradt szempanaszunk van, fejünk, szemüregünk fájdalmassá válik. 


Rendezvénynaptár
Ha naponta több órán keresztül viszonylag kicsi, mozdulatlan felületre irányítjuk tekintetünket, akkor szemizmainkat szinte statikus és feszült helyzetbe kényszerítjük, ami idővel előidézheti látásunk romlását. Aki ezt a cikket olvassa, szinte biztosan monitoron olvassa azt, s így érintett ebben a kérdésben!

Stresszelt látás – érzelmek a szemizmokban

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, zaklatott életünkben a stressz kártékony hatását. Erős negatív érzelmek átélésekor, legyen az, félelem, düh, idegesség, mély bánat, gyász, a látás szinte azonnal romlik, még akkor is, ha egyébként jó a látásunk. Ha a jelenség többször ismétlődik, illetve tartóssá válik, a látásgyengülés maradandóvá válhat. A szem, testünk része, ereken, idegeken, izmokon keresztül kapcsolatban van testünk valamennyi részével. Így a testünkben keletkező változások befolyásolják látásunkat, de a folyamat visszaható, hiszen szemünk romlása hatással van testünkre is, ugyanis a látásproblémákat gyakran bizonyos izommerevségek kísérik.

A test és a szem – együtt mozgunk a látottakkal
Feszültségek figyelhetők meg a felsőtesten a homlok, állkapocs, nyak, váll, de egy erősen rövidlátó egyénnél még a lábszárak területén is. Tapasztalataink szerint, testlazító gyakorlatokkal kombinált látásgyakorlatok hatékonyabb eredményhez vezetnek. A teljesebb légzés, a helyes táplálkozás, szervezetünk méregtelenítése egész testünket, fizikai állapotunkat és így látásunkat is kedvezően befolyásolja.

HarmoNe ttipp: 5+5 fontos szemvédő szabály, hogy sokáig jól lásd a monitorodat!  >>

Fejlesszük látásunkat szemjógával!

A szemtréning tehát egy komplex módszer, melyet országszerte tartandó szemtorna, szemjóga tanfolyamokon sajátíthatnak el az érdeklődők, látásélességük megőrzésére, illetve annak javítására.
A kínai, indiai és tibeti tradícióra épülő természetes gyógymódok, szemgyakorlatok alapjául szolgálnak a ma hivatalosan elfogadott szemtréningnek. Ez a látásfejlesztésnek szelíd, öngyógyító módszere, mely alternatívát nyújthat a szemüveg mellé.HarmoNet tipp:
Ha nem látsz a szemedtől >>

A tréningezett szem olyan, mint az edzett test

A tapasztalatok és statisztikai felmérések alapján elmondhatjuk, hogy a tréningezett szem olyan, mint az edzett test. Megnő az alkalmazkodó képessége és rugalmasabbá válik. A miniatűr szemizmok edzése éppen olyan hatékony, mint a szervezet nagy izmainak erősítése. A stressz, a megerőltetés és egyéb folyamatok káros hatása jelentősen csökkenthető, illetve kiküszöbölhető. Az eredményesség főként a gyakorlatokat végző személy kitartásán és rendszerességén múlik. Könnyen elsajátítható, egyszerű gyakorlatok segítik látásunk javítását, viszont a napi terhek, a megszokásaink hajlamosítanak bennünket, hogy néhány nap után elodázzuk a gyakorlatok végzését, ezért ajánlatos egy szemtréning-szemjóga tanfolyam elvégzése után csoportos gyakorlatokon részt venni, ahol hetente kétszer-háromszor, szakember vezetésével a célzott gyakorlatok a tünetek oldására és megszüntetésére irányulnak, és ahol hasonló problémákkal küzdő társainkkal megbeszélhetjük gondjainkat, eredményeinket.

LÁTÁSJAVÍTÓ SZEMJÓGA BEMUTATÓT TART BOZSÓ ZSUZSA
Időpont: 2009 január 18-án 13-14 óráig
Hely: ASRAM JÓGAKÖZPONT Budapest II. Ady Endre u. 1.   I.emelet 1.
 
 
[ 6346 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x