Varázsolj egészséges ételt az asztalra - ingyen!
Címlap / Szépség-Egészség / Varázsolj egészséges ételt az asztalra - ingyen!

Varázsolj egészséges ételt az asztalra - ingyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Több ezer különféle recept létezik, és több száz különböző főzési, párolási, illetve sütési eljárás. Egyeseket egészségesnek, másokat pedig, kifejezetten károsnak, vagy rossznak minősítünk. Egyesével akarjuk bemagolni az egészséges étkezés alaptételeit, hiszen azzá leszünk, amit eszünk. Varázsolj egészséges és tápláló ételeket asztalodra. 

Amit biztosan sejtesz
Meg kell válogatnod azt, amit az asztalra teszel. A mértéktelen cukor, fehérliszt, tartósítószer, vagy éppen zsiradék és húsfogyasztás egyszerűen túlterheli a szervezeted. Olykor azonban, pl. cukrot és még fehérlisztet is érdemes fogyasztanunk, egy megfelelő ételbe, finomítva az ízeket. Éppen így, a sót is mértékkel kell alkalmaznunk. Hiánya gyengeséget, erőtlenséget túlfogyasztása vérnyomásproblémákat okozhat. Azonban ha meg is válogatod az ételeket, valamiért - talán már észrevetted - íze nem mindig ugyanolyan, még akkor sem, ha arányaiban betartod a receptet, az összetétele változatlan ételeidnek. Mitől ez a változás?A főzés hangulata
Az ételek legnagyobb részben a főzésed hangulatától függnek. Ha megfelelő hangulatban és jókedvvel állsz neki főzni, akkor az ételek finomak lesznek, és kevesebb hibát is véthetünk a koncentráció révén. Ilyenkor nem fordulhat elő a túlfűszerezés, sem pedig az íztelen megoldás. Ilyenkor nem főzöd szét az ételeket, s kemény sem marad egyetlen alapanyag sem.

A főztöd, ha megfelelően gyakorlott és figyelmes vagy, belekóstolás nélkül is ízletes lehet, fontos, hogy recepteket, előírásokat és korábbi tapasztalatok eredményét ne felejtsd el fejedben felsorakoztatni, és alkalmazni.

Harmonet tipp: Táplálkozási tippek vega mamáknak! >>

Nagyon fontos a tisztaság is.
Ha még az előző edények, morzsa, kosz, a konyhádban állnak, akkor nehézkesebb a főzés. Lelkileg is, mert a végeredmény lehúzó, kiábrándító, de fizikailag is, hiszen semmit sem találsz meg, a korábbi romok útban vannak a gyors és kényelmes munkavégzéshez. Arról már ne is beszéljünk, hogy az ételeddel így nem annyira az egészséget, tisztaságot, mint a zavart fogod elérni.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a szándékot, a célt. Ha párodnak egy igazán ínycsiklandót szeretnél főzni – feltéve, ha az első randis izgulásod sikerül legyőzni – igazi pikáns mesterművet készíthetsz. Ugyanígy, ha gyermekeidnek szeretnél finomat és tápláló, ételt nyújtani, akkor ez a hangulat, ez az odaadás bizony meg fog nyilvánulni főztödben. Ha viszont úgy tekintsz a dologra: már megint össze kell dobnom valamit, nos ez esetben az ételed is sokkal inkább romboló lesz.Apró kísérlet

Ha megfelelő hangulatban való főzés folyamatáról szeretnél megbizonyosodni, az alábbi kísérletet javaslom neked:

Készítsd el ugyanazt az ételt a megadott alapanyagokból két részletben. Az előre megfőzni szánt alapanyagokat szedd ketté, oszd éppen fele-fele arányban két részre. Az egyik adagot főzd meg, még lelkesen, tiszta konyhában. Hűtsd le és tedd félre az ételt. Kis szusszanás után igyekezz kitakarítani a konyhát, és utána fogj hozzá ismét az étel másik felének elkészítéséhez. Ugyanaz a rendszer, módszer, csak ismételned kell a folyamatot. Semmit se változtass a módszeren és a recepten! Lehetőleg egyszerűbb ennivalóval kísérletezz.

HarmoNet tipp Húsevő a tudatos vega? - avagy nem minden arany, ami fénylik! Vega konyha pro és kontra >>

Természetesen azonnal belső ellenkezést és unalmat fogsz érezni a folyamat iránt, de próbáld meg a kísérlet kedvéért leküzdeni a dolgot
. Ha elkészültél ezzel az adag étellel is, hűtsd azonos hőmérsékletűre, majd kóstold meg őket. Egymás után, oda vissza. Sőt, másokkal is kipróbálhatod ezt a kis játékot. Az eredmény magáért beszél!

Nagyi konyhája >>
Fodor Kata
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x