3 fűszer a gyors tavaszi méregtelenítésért
Címlap / Szépség-Egészség / 3 fűszer a gyors tavaszi méregtelenítésért

3 fűszer a gyors tavaszi méregtelenítésért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Március havát írjuk. A hideg, száraz és fagyos szél, most langyosas szellővé vált, és az idő egyre jobban kedvez a könnyed sétának is. Ezen könnyed sétákon pedig könnyedebb tavaszi öltözetet veszünk. Még persze jól takar, nem túl kivágott, de azért természetesen jobban kihozza a formát, kevésbé rejt el. 

Tavaszi divat
Tavasszal nem nagy, vaskos sálakat, hanem könnyed kendőket kötünk, a sapkák lekerülnek, helyébe fejet és nyakat jobban hangsúlyozó fejfedőket választunk. A vaskos farmerek és téli bélelt nadrágok helyett, formánkat kiemelő nacit, szövetnadrágot, vagy épp szoknyát választunk a kövérré tevő téli pulóverek után pedig a tavaszi könnyű kapucnisok és blúzok időszaka következik el.

Mit tehet az ember fia, lánya, hogyha ehhez nem elég formás és könnyed az alakja? Természetesen ledob pár kilót, mielőtt beindul az igazi forró tavaszi szezon, amikor is már miniszoknyában, körömcipőben virítunk, esetleg tapadós hosszú ujjú pólóban.

Fogyókúrák – gyors és jó?
Természetesen a legtöbb fogyókúra hatékonynak van hirdetve, biztonságosnak titulálva, ez azonban korántsem igaz. A fogyókúrák többsége veszélyes, vagy legalábbis újabb és súlyosabb visszahízás lehetőségét tartogatja magában. Emellett a legtöbb gyors fogyókúra a vizet hajtja ki belőlünk, esetleg az éppen lerakódni készülő zsírokat a bélből, az emésztőrendszerből, de nem tisztít meg a korábbi terhektől. Ha egy-két hétig fogyókúrázunk, kiürül annak a két hétnek a salakanyaga, de a korábbi fél évnyi, hús, hal, felesleges E betű, telítetlen zsírsavak és egyéb szörnyűségek sajnos képtelenek kiürülni bélrendszerünkből.

Mit tehetünk akkor fogyókúraképpen?
Természetesen megvannak a megfelelő és biztonságos megoldások a fogyókúrára. A legjobb módszer, - melyet már az orvosok is osztanak, az a méregtelenítés. A méregtelenítés főbb irányvonalai a bélből való salakanyagok eltávolítása, lehetőleg azoknak a szinteknek a kiürítése, amelyek már régóta felszívódtak, akár bélfal körüli kötőszövetekbe kerültek.



A mérgezettség tünetei

A mérgezettségnek, ún. bemérgeződésnek tipikus tünetei vannak, ilyenek pl. a szédülés, a látásromlás, a hányinger, émelygés, rendszeresen, komolyabb indok nélkül az erős stresszhatás, a stressz nehéz kezelése, a remegés, a dühösség, feszültségre és kirobbanásokra való hajlam, de bizonyos mértékben a bőrbetegségek, a bőr kiszáradása is ide kapcsolódhat.

Mit tehetünk?
A bemérgeződés ellen legkiválóbb tisztítókúrák a lassú béltisztítók. A teák, gyógynövényes kiegészítők és szirupok általában nem nyújtanak kellő védelmet és kellő tisztítást a szervezet számára. Miért? A gyors és fokozott vizes hashajtási formák sajnos a legtöbb esetben túl gyorsan kiürítésre bírják a szervezetet. A szervezetünk számára pedig, olyan lassú, a bél perisztaltikus részeibe, repedéseibe benyúló technológia, így növények és termékek szükségesek, amik szépen és fokozatosan a kényes részekből is eltávolítják a méreganyagokat. Ha a bélfal megtisztul, akkor már könnyebben meg tudunk szabadulni a kötőszövetekben lévő mérgektől. Izzadással, sporttal, egyéb gyógynövények fogyasztásával.

Ilyen lassú tisztítás az útifű félék hatása, illetve a fűszerek is, amelyek természetes emésztést-serkentők.

HarmoNet tipp: Kipróbáltuk! Fogyókúra-keringő - 10 módszer fehéren-feketén >>

1. Oregánó

Az olasz ételek gyöngye és igazi kedvenc. Nem csak olaszos ételekbe és tésztákba tehetjük, sőt, ha lehet, egy komolyabb béltisztítás során kerüljük a paradicsom ételeket, amik nyákot és hurutot halmoznak fel a bélben. Oregánó szendvicsekbe és melegszendvicsekbe is jó. Növeli a tűz energiát, és alaposan kitakarít.

2. Bazsalikom
A bazsalikom inkább a finom, tüzes és levegős energiákat növeli, tisztábbá és könnyedebbé teszi a szervezetet. Szintén olaszos, de egyéb mediterrán, és görög ételekbe is kiválóan illik. Az oregánóval egyetemben, cserépben, zöld hajtása is kapható, frissen egészen más és teltebb íze van, mint szárított formájában. A vízháztartásra is igen nagy hatással van.



3. Petrezselyem

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a petrezselymet, amely elsősorban valóban víz, folyadék és váladékháztartásra van hatással. Kiváló méregtelenítő, kiszedi a belső szervekből és a szervezet legbelsőbb részeiből is a salakanyagokat. A legjobb, emésztést is serkentő, perisztaltikát javító fűszerünk. Mértékkel kell azonban fogyasztani, mert a vesék számára komoly megterhelést jelent.

HarmoNet tipp: Méregtelenítés olcsón, otthon - gyógyteával! >>

A fűszerek fogyasztásának ritmusa

Fogyasztásuk naponta lehetőleg külön-külön javasolt. Vajkrémes barnakenyéren, illetve teában, gyümölcslében 1-1 kiskanállal elkeverve, feloldva. A megfelelő kúra kb. 2 hét időtartamú. Ez idő alatt naponta 2-3 liter tiszta vizet fogyasszunk. A víz fogyasztását a kúra után is tartsuk meg!

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3639 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x