Fogyókúrás paradoxonok - akkor most enni vagy nem enni?
Címlap / Szépség-Egészség / Fogyókúrás paradoxonok - akkor most enni vagy nem enni?

Fogyókúrás paradoxonok - akkor most enni vagy nem enni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Se szeri, se száma, hogy ma hányféle diétáról hallunk, amik már léteznek, és szinte naponta alkotják az újabbakat. Neked, kedves olvasó, ki éppen fogyni vágysz, mindig kapóra jön a legújabb. Ki is próbálod hát gyorsan. Talán le is fogysz, de hamar vissza is szeded a leadott súlyokat. Mi inkább olyat mutatnánk, aminek tartós a hatása! 

Sztárokkal hirdetnek. Miközben a titok nyitja csakis a Te kezedben van.

Bizonyára Te is hallottál már az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásról. Amely, ha jól összeállított, az tartalmazza számodra a megfelelő mennyiségű vitaminokat, mikro-, és makro- elemeket, rostokat, fehérjét, zsírt és a szénhidrátot.

Csak természetesen friss, zömében növényi alapanyagú friss élelmiszerekből kell válogatnod.
Semmi szükség a gyönyörűen becsomagolt, tele tartósítószerrel, sóval, cukorral és ki tudja még milyen adalékanyagokból előállított tápláléknak és folyadéknak megnevezett dolgoknak.

Tévhitek a táplálkozásban

Szedd be ezt és lefogysz! Edd ezt a táplálékkiegészítőt és majd ettől jön a nagy csoda, nézdd meg XY sztárt, ki ezt használta és lefogyott… El ne hidd! Klienseim, vannak, akik semmiféle kiegészítőt, segítőt nem hajlandóak beszedni, megvenni és inni.

Mind, kik a természetes táplálkozás mellett voksoltak, mind, egytől egyig megszabadultak a felesleges kilogrammoktól. Mind, egytől egyig!

Pedig csak egy szabályt tartottak be: Természetesebben ettek. Azaz több zöldséget – gyümölcsöt, folyadékot ittak, cukor, só csökkentés, semmi kész étel, csak friss alapanyagokból előállított természetes táplálékok. Valódi alapanyagokból.

Eredmény: Zsírfogyás, jobb közérzet, csökkent vércukor, zsír, vérnyomás. Nagyobb fizikai aktivitás, megnövekedett önbizalom.

Ne egyél gabonát, tésztát és pékterméket
A gabonafélék a Föld népének alaptáplálékát nyújtják. A népek életében az élettel, a bőséggel, isteni ajándékkal volt egyenlő.

A táplálkozástani szempontból a legfontosabb táplálékaink közé tartoznak. Egyik fő tápanyaguk a szénhidrát, amelynek jelentős hányada keményítő, s ez nagyon jól hasznosítható energiaforrás szervezetünk számára (hosszan tartó és egyenletes energiával látja el szervezetünket).

A gabonák héjukban, illetve a magbelsőben rostokat, cellulózt, lignint, pektint tartalmaznak. Ezek a ballasztanyagok részt vesznek a normális bélműködés fenntartásában. Ebből a szempontból a vízben oldódó rostanyagok szerepe kiemelkedő, ezeknek ugyanis megnő a térfogatuk, s ezáltal a salakanyag bélrendszeren való átjutási ideje lerövidül. Emellett a rostanyagok a zsírsavakra, az epesavakra és a koleszterinre is jó hatással vannak. 
A gabonafélék szénhidráttartalma mellett fehérjetartalmukat érdemes kiemelnünk.

Tipp: Előfordul, hogy van, aki nem tudják jól emészteni némelyik formáját. Ők hagyják el azokat, és részesítsék előnyben a számukra megfelelőt. Glutén érzékenyek is tegyenek így.

Kik viszont jól bírják, azok bátran egyék mindenféle formában. Kinek – kinek a megfelelő formában. Legyen az szemes, tészta, vagy lisztes formában, esetleg péktermékkent.

Ehetsz palacsintát, pékterméket, tésztát és a többi gabona alapanyagút, de cukormentes töltelékkel, barnaliszttel készítsd el, adj hozzá növényi olajat, ghít (tisztított vaj), kókuszolajat. Csökkentsd a só hozzáadását is.

Továbbá fontos, hogy ne edd ugyanazt minden nap! Rotálj! Az ilyen édességből is csak heti max. kétszer fogyassz, vagy edd azt főétkezésként.

HarmoNet tipp: Melyik diétát válasszam? - A 6 diétázó alaptípus. Így csináld helyesen! >>

Gyakorlatban

Kakaós tekercs porcukorral, fehérlisztből, cukros kakaóporral, zsírral és élesztővel, tojással, sok sóval és cukorral.

Így csináld: tönkölyliszt, növényi tej / víz , növényi olaj, szódabikarbóna, cukormentes kakaópor. Esetleg mézzel, barna nádcukorral ízesítsd, de legjobb ha élvezed a kakaó és a tészta saját, természetes ízét. 

Ne igyál alkoholt, ne dohányozz, ne kávézz!
Addig, amíg ez a szokás nem válik napi, kétnaponkénti megszokott, berögzült cselekvéseddé, csináld csak. Ha szereted a tiszta szivar füstjét, a pipa szagát, a tiszta alkohol zamatát, a tiszta kávé aromáját. Ajándékozd meg Magad velük alkalmanként.
Méglátod, még jót is teszel vele.

TUDTAD?

Egy – egy szál cigaretta, néha egy fekete főzött, pörkölt kávé, egy jó minőségű vörösbor, még segítheti is az anyagcseréd felpörgetését. Amint ez a ritka, jó és kellemes szokásod mindennapos tevékenységeddé, esetleg szenvedélybetegségeddé válik, az éltető hatás elmarad, mert szervezeted hozzászokik és már sajnos a külső ingerre nem reagál úgy, mint mikor csak olykor – olykor adtál neki a nedűből.

Diéta alatt semmi gyümölcs!
Ha délelőtt csak azt eszel, szervezeted megajándékozod a neki szükséges energia mennyiséggel, melyet már a nap elején megadsz neki. Tele értékes tápanyagokkal, vitaminforrásokkal, sok – sok folyadékkal. Egyesek még ismertek kitűnő tisztító hatásukról is. Kérdem én, miért ne ennél meg napi 4-5 szem almát, narancsot, körtét.. Kinek mi a jó, természetesen. Arra azonban figyelj, hogy a napszak délutánján már részesítsd előnyben a zöldségeket, salátaféléket.



Nem ehetsz édességet!

Ha az cukormentes, természetes alapanyagokból előállított, barnalisztből készült és nem mindennapos plusz Kcal forrás, azt bátran eheted, vagy fogyaszthatod még főételnek is.

Nincs új a nap alatt!
90 napos diéta, tea, lé, gyümölcs kúra… és még sorolhatnánk milyen praktikák.

Tudtad, hogy ezek már évezredek óta így működnek, csak éppen nem ezzel az elnevezéssel. Minap egy idős asszonynak (75 éves, vidéken él) meséltek a 90 napos diétáról. Ki csodálkozva mondta. „De hát mi így eszünk születésem óta. Eddig nem is tudtam, hogy ez valamiféle módszer lehet, ugyan már…”

Főbb diéta típusok:
  • Paleo-diéta: Csak a mediterrán konyha az alapja.
  • Jóga-diéta: Évezredek óta étkeznek az emberek húsmentesen.
  • Hús-diéta: Mint a jógadiétánál.

HarmoNet tipp: Fokozatos fogyás - a formás alak 7 lépcsője >>

Különbség viszont az, hogy akkoriban közel sem használtak ennyi adalékanyagot, cukrot, sót, tartósítószereket. Kisebb volt a választék. Természetközelibb módon étkeztek. Többet mozogtak az emberek. 

Te is megteheted, hogyan?
Táplálkozásod közel a természethez tartod, eleget mozogsz és csökkented a számodra káros stresszhatásokat.

100%-os gyümölcslevek
Facsard le otthon a gyümölcs levét, kóstoldd meg és hasonlítsd össze a bolti dobozossal. Mit tapasztaltál? Ugye érezted a különbséget a jó és a rossz között. Multivitamin, C-vitamin, aloevera. Idd a biot. Valamivel jobb, de ugyanúgy tartósított, vizezett, cukrozott – jó lehet, hogy nádcukorral, de akkor is. 3 választás közül a Tiéd lesz a legjobb, amit Magadnak adhatsz!


Ne fűszerezz!

Igen, használd azokat, bátran! Használdd a zöldeket, pirosak, barnákat, feketéket, minél színesebben és változatosabban adagolj. Só és cukormenteseket használdd, ne minden nap ugyanazt! Fűszereink tele vannak vitaminokkal, és egyéb értékes tápanyagokkal. Serkentik az emésztést a bélműködést, segítik a folyadék ürülést, tisztítanak.

Sport, élelmiszerek, diétás módszerek, némelyeket sztárok nevével próbálnak eladni, vitaminokkal dúsított címkézett felíratok az élelmiszerpolcokon. A nagy marketingfogások pontosan így néznek ki. A valódi egészség és fogyás a Te konyhádban kezdődik el!

Zsemlye Zsanette

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5676 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x