Antioxidáns, öregedést gátló tipp egyenesen Madonnától!...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Antioxidáns, öregedést gátló tipp egyenesen Madonnától! A lícium gyümölcs

Antioxidáns, öregedést gátló tipp egyenesen Madonnától! A lícium gyümölcs

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

A természet e csodálatos ajándéka vitaminok, ásványi anyagok, poliszaharidok, aminosavak, telítetlen zsírsavak hatalmas mennyiségét tartalmazza. Ezért már viszonylag kis mennyiség elfogyasztásával is pótolható a mindennapi táplálkozásunkban egyre kevésbé megtalálható tápanyagok nagy része. 


Rendezvénynaptár
Szuper étel
Bolygónk legmagasabb tápanyag tartalommal rendelkező növényeit, gyümölcseit szokás szuper ételnek nevezni. Ezek a táplálékok, más természetes élelmiszerekhez képest nagyobb mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb létfontosságú tápanyagokat. Nagyon fontos továbbá, hogy fogyasztásukkal nem tesszük ki a szervezetünket mellékhatásoknak, hiszen a szuper ételek szinte egyáltalán nem tartalmaznak káros anyagokat. Ilyen szuper ételek a lícium gyümölcs, a camu camu, méhpollen, lila kukorica, nyers kakaó stb.

A „Goji”növény
A „Goji” növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik, latin neve Lycium barbarum. Az egyik legfontosabb, amit tudni kell róla, hogy gátolja az öregedést és az egészség megőrzésében, helyreállításban jelentős szerepet foglal el. Kínában, Mongóliában és Tibetben is jelentős tápanyag forrásként és roboráló szerként tartják számon. Bokrai 1métertől kezdve egészen 3 m magasra is megnőhetnek. A bogyók nagyon érzékenyek ezért kézzel nem lehet szüretelni. Szedése a bokrok finom rázogatásával történik. A már leszüretelt bogyókat kiteszik a napra száradni, így készül el a mazsolához hasonló szárított gyümölcs, amivel a boltokban találkozhatunk.Oprah által vált híressé

Ez a különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek, a nyugati világban Oprah által vált ismertté. Olyan hírességek fogyasztják és esküsznek rá, mint például: Madonna, Mischa Barton és Elizabeth Hurley.

HarmoNet tipp: Fitten és karcsún rostdús étrenddel (Tápanyagtáblázattal!) >>

Farkasbogyó a gyógyászatban

A Goji bogyó másik elnevezése a farkasbogyó. A Himalája völgyeiben így ismert növényt már évezredek óta termesztik. A tradicionális kínai népi gyógyászatban számos betegség gyógyítására használják mind a mai napig. Allergiás megbetegedésekben az ajánlott napi dózis: 6-12 g naponta. A Journal of the Beijing Medical University c. szaklapban 1992-ben megjelent tanulmány szerint a Goji csökkenti az allergiás típusú reakciókkal kapcsolatos anti-test szintet a szervezetben, valószinűleg a CD8(+) T-sejtek támogatása és a citokininek szabályozásának mechanizmusa révén. E hatásnak betudhatóan a Goji hatékony a psoriasis kezelésében is,  de számos más betegségben is hasznosan alkalmazható, mint például: szexuális zavarok, öregedés gátlás, látászavarok, izületi gyulladás, állóképesség fokozása, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése, rák-megelőzés és kezelés, cukorbetegség, magas vérnyomás.


Kutatási eredmények

Lycium Barbarum polysaccharidot (LBP-4) és néhány nehéz fémet kísérleti egerek testébe injekcióztak, hogy megfigyeljék az eredményeket. 120 Nőstény egeret véletlenszerűen 4 csoportra osztottak szét, majd az egereket egyesével kg-ként 5,10, és 20 mg LBP-4-el etettek meg. Mindennap lejegyezték az elfogyasztott táplálék mennyiségét, és az egerek testsúlyát. 21 nap elteltével megmérték az egerek izomzatásba és csontjaiban található kálcium, magnézium, cink és vas mennyiségét. Az eredmények azt mutatták, hogy az LBP-4 hat fajta monosacharidból áll, ami az egerekben fokozta az étel feldolgozási mértéket, valamint a cink és a vas tartalmat, ezen kívül csökkentette a testsúlyt.

HarmoNet tipp: Túl kevés vagy túl sok? A létfontosságú vitaminok - Kis vitamin ABC-vel! >>

Mint étel alapanyag

Hasonlóképp lehet felhasználni, mint a mazsolát. Müzlibe keverve, süteményekhez vagy teaként is fogyasztható. Teázáskor nem kell nagyon magas hőmérsékletű vízzel leönteni, hogy C-vitamin tartalmát megőrízze, inkább langyos vízzel készítsük. A Goji bogyó hihetetlenül tápláló. Napi ajánlott adagja 10-30 g. Ebben a mennyiségben súlyához képest több C vitamin van, mint a narancsban, több béta-karotin, mint a sárgarépában, és több vas, mint a hasonló mennyiségű sztékben. 
 
[ 12267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x