Hajvágás és arcformák trendszeresen - Egyébként itt a tavasz...
Címlap / Szépség-Egészség / Hajvágás és arcformák trendszeresen - Egyébként itt a tavasz

Hajvágás és arcformák trendszeresen - Egyébként itt a tavasz

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

Mesterfodrászunk tavaszi útmutatója ahhoz, melyik arcformához milyen típusú frizura áll a legjobban. Ha a tükörbe nézel, könnyedén újíthatod meg a legújabb trendnek, ugyanakkor személyiségednek megfelelő módon a frizurádat. Tavaszi tippek hajvágáshoz és ápoláshoz. 

 

Az arc formája a legfontosabb, amit figyelembe kell venni a hajunk fazonjának megválasztásakor. Ehhez adunk néhány alapvető ötletet:

Szögletes arc:
A lágyesésű, lépcsősre vágott, esetleg göndör haj. A szögleteket lágyítani kell, így el kell kerülnünk a „kockás” vonásokat – például az egyenesre vágott frufrut. A fürtös, könnyed, esetleg akár extravagánsabb hajviselet a legjobb választás. Sose válasszuk el középen a hajunkat, ha arcformánk szögletes. Az éles körvonalak is kiemelik az arc szögletes vonásait.

Kerek arc:
A rövid fazonok mutatnak vele a legjobban, különösen a rövidre vágott frufru, vagy a homlokból magasan kifésült haj, mely optikailag hosszítja az arcot. A felfelé fésült, megemelt frizura stílusok szintén optikailag emelnek a fejformán, de a „tupírka” frizurát hagyjuk meg a retro bulikra, hétköznap ne viseljük!

A lokni és a lófarokba hátra fogott haj a legnagyobb tévedés! A kerek arc ettől képlékennyé, szétfolyóvá válik, sőt akár kövéríthet is, ami ugye nem volna cél!

Ovális arc:
A haj-modellek többsége ovális arcú – ami nem véletlen. Neki jószerivel minden frizura szerencsés – inkább csak arra kell ügyelni, hogy az orr, vagy az esetleg kiálló fülek ne legyenek túl hangsúlyosak az arcban, ha a fejforma ovális. Ő igazán szerencsés alkat –szinte minden forma jól áll neki!


HarmoNet tipp: Hosszú és lóg? - Mit kezdj vele? >>

Szív alakú arc
:
Előnyös a hosszú vagy rövid frufru – de mindenképp frufrus viselet! Soha ne fésülje ki homlokából a haját – a hajráffal hátrafogott hajviselet pogácsaképet csinál, ezt mindenképp kerülje el! Hagyjuk, hogy a haj eltakarja a homlokot, vagy legalább egy részét, így a szív alakú arc kedvességét sikerül majd hangsúlyoznunk!

Hosszúkás arc:
Kerüljük a hosszú egyenes hajviseletet, pláne ha vékony szálú, lelapulós, „kevés” hajunk van. Válasszunk lépcsőzetesre vágott formát, amitől arcformánk optikailag kicsit szélesedik. Az oldalt kiszélesedő formák kiegyenlítik az arc hosszúságát, de a fülek alakja, fejhez simuló, vagy elálló volta itt is meghatározó lehet! A frufru is rövidíti az arcot – válasszuk meg jól!

Macerás arcformák
A legtöbb problémás részről, a nagy, vagy előnytelen formájú orról, a hegyes állról vagy a szabálytalan vonásokról megfelelő frizuraformával elterelhetjük a figyelmet. A frufru például jó néhány hibát elrejtett a túl magas homloktól az egészen a homlokráncokig.

HarmoNet tipp: Híres férfiak híres hajviseletei >>

A frizura a kompromisszumokról szól.
Csak ésszerűen kell kiválasztani! Ne akarjunk olyat, amitől rosszabbul nézünk ki, mint egyébként!

Forrás:
Karen Homer: A női szépség praktikái című könyvének alapján – Marsi László Hajvágó fodrászmester 
 
[ 21541 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x