Biztonság és hatékony ellátás a kórházakban - még létezik?...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Biztonság és hatékony ellátás a kórházakban - még létezik?

Biztonság és hatékony ellátás a kórházakban - még létezik?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-19

A takarékossági intézkedések alól az egészségügyi intézmények sem élveznek kivételt. Az egyre szűkülő forrásokból kell továbbra is magas szinten biztosítaniuk a betegek ellátását. A költségek csökkentését sokféleképpen el lehet érni. Az optimális megoldás az, ha az informatikai rendszer felülvizsgálatával fognak hozzá az intézmények vezetői a racionalizáláshoz. 


Rendezvénynaptár
Zsámboki Tibor, a KFKI Rendszerintegrációs zRt. senior termék konzulense a Hatékony gyógyítás - informatikai megoldások az egészségügyben című konferencián több szempontból is górcső alá vette, hogyan segíthetik az egészségügyben dolgozókat a legújabb technológiai fejlesztések.

Ezeknek az egyik iránya az intelligens épületek létrehozása, amelyek komplex, integrált rendszereiknek köszönhetően kevesebb energia felhasználásával képesek biztonságosabb és kényelmesebb körülményeket teremteni. 

Az automatizálás egyszerűen átláthatóvá teszi az épületek biztonságát, energia felhasználási mértékét. AZ IP kamerák, érzékelők telepítésével azonnali beavatkozásra van ugyanis lehetőségük az intézményeknek. Például ha a rendszer azt érzékeli, hogy nyitva van az ablak egy helységben, akkor azt jelzi a gépészet felé, amely a „riasztás” értelmében nem engedi elindítani a klíma berendezést abban a helységben, hogy az energia felhasználás ne váljon feleslegessé.


Az IP kamera rendszer megfigyelésre és beazonosításra is alkalmas. Működtetésével egyszerűen és pontosan nyomon követhetőek az intézmény falain belüli mozgások, legyen szó nagyértékű berendezés mozgatásáról, vagy éppen betegek/dolgozók hollétéről.

A hálózati megoldások is hasonló könnyítéseket és biztonságos működést garantálnak. Az RFID kiépítésével az emberi tévedésből adódó hibák szűrhetők ki teljesen, ami egyértelműen növeli az üzleti hatékonyságot is.

HarmoNet tipp: Haldokló egészségügyben VIP kórterem, külön ágy - Létezik? >>

Az RFID alkalmas betegek és gyógyszerek egyedi azonosítására
, ennek köszönhetően biztosan elkerülhető az, hogy valaki rossz gyógyszert kapjon a kezelése során. A rendszer, a tárolt orvosi előírások alapján a beteg azonosításakor pontosan megmondja kinek, milyen típusú gyógyszert kell adni, milyen időközönként és milyen adagolásban.

Megtakarításokat eredményez a konvergens kommunikációra való áttérés. Ennek révén a napi egyeztetések, illetve a munkafolyamatok összehangolása válhat egyszerűbbé. A telepresence használatával orvosi konzíliumok, egyeztetések, munkamegbeszélések és egyéb tájékoztatók tarthatók meg több, egymástól akár nagy távolságra lévő helyszín bekapcsolásával. Ez a technika már a „mintha személyesen ott lennél” élményben részesíti az összes résztvevőt. Ezzel az információ átadás legegyszerűbb, legbiztosabb formája valósul meg. Nincs szükség felesleges utaztatásra, így pedig pénz és idő takarítható meg.

Ugyanakkor az egységes info–kommunikációs rendszer a betegek mozgatását is egyszerűsíti és színvonalasabbá tesz. A beteghívó kiépítésével percre pontosan tervezhetőek a vizsgálatok és ezzel a várakozási idő szinte nullára redukálható. Az integrált rendszerrel az is lehetővé válik, hogy a betegekkel kapcsolatos adatokhoz, információkhoz az illetékesek bárhonnan hozzá tudjanak férni, hogy helyváltoztatás nélkül azonnal segítséget tudjanak nyújtani. Mindezt természetesen a legmagasabb fokozatú adatvédelem mellett.

HarmoNet tipp: Ismét szorul a hurok a magyar egészségügy körül! >>

Mindezek csupán kiragadott példák abból a komplex technológiai rendszerből, amelyek jelentős mértékben hozzásegíthetik a jövőben az egészségügyi intézményeket a költséghatékony és magas szintű betegellátás megteremtésében.


Kép: Piqs.de 
 
[ 1161 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x