Kebelbarátság
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Kebelbarátság

Kebelbarátság

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-03-07

Évszázados hagyomány, hogy a mellet néha túl nagynak, néha túl kicsinek, néha szépen lógónak, néha petyhüdten csüggedőnek tartjuk, függően attól, hogy milyen égövön, vagy történelmi korban kalandozunk. A középkorban a nők leszorították keblüket, míg a barokk idejében dús keblüket dekoltázsban tették közszemlére. Költők, festők, szobrászok magasztalták életművükben a kebleket. 


Rendezvénynaptár
Évszázados hagyomány, hogy a mellet néha túl nagynak, néha túl kicsinek, néha szépen lógónak, néha petyhüdten csüggedőnek tartjuk, függően attól, hogy milyen égövön, vagy történelmi korban kalandozunk.
A középkorban a nők leszorították keblüket, míg a barokk idejében dús keblüket dekoltázsban tették közszemlére. Költők, festők, szobrászok magasztalták életművükben a kebleket.

Dr. Nagy László szülész-nőgyógyász szerint elmondható, hogy a mell rugalmassága egyrészt a mellkas izmainak tornáztatásával, másrészt a vérkeringés fokozására irányuló simítással (pl. folyó langyos víz alatt érdesebb szivaccsal való dörzsölés, edzés) őrizhető meg. Lényeges, hogy a nagyobb, súlyosabb melleket alátámasztós jellegű melltartóval kell védeni, mert a napi élet során olyan spontán erőbehatásoknak lehet kitéve, amelyek nyújtják a szöveteket. Nem kell félni a szoptatástól sem: kellő odafigyelő gondozással megőrizhető a szép alak. Persze vannak alkati sajátosságok is: kötőszöveteink nem egyformák az egyes emberekben.

Tanácsadóink gyakran kapnak kérdéseket a havi ciklus során fellépő mell feszüléssel kapcsolatban. A havi vérzés ideje alatt a hormonális eredetű vízfelhalmozódás okozza a mell megduzzadását, s ezáltal fájdalommal is járó feszülését. Ilyenkor sokkal érzékenyebb, mint egyébként. Ezzel nem muszáj orvoshoz fordulni, csak ha a fájások erősek.

A nők legalább évente egyszer meg kell, hogy vizsgáltassák a mellüket nőgyógyászukkal. Ez egy teljesen fájdalommentes vizsgálat, ami a mellben esetleg bujkáló csomók megtalálását célozza. Felemelt karral saját mellünkön is végezzünk ilyen tapintó próbát a tükör előtt, de arra vigyázzunk, hogy ne nyomorgassuk kebleinket feleslegesen. Bármilyen aprócska rendellenességet érzékelünk, forduljunk azonnal orvoshoz, aki úgynevezett mammográfiás vizsgálatra fog küldeni.

Mellkozmetikai szabályok:
A mell masszázzsal való megnagyobbítása nem csak mese, hanem egyenesen egészségtelen dolog. A csodaszerekről, mellnövesztőkről a végén mindig kiderül, hogy csupán a nagyobb ékességre éhes hölgyek hiszékenységét használják ki. A mell "csüggedésének" megakadályozására azonban számos jól bevált, egyszerű praktikát javasolhatunk. Először is, idejében, már fiatalon el kell kezdeni a keblek ápolását. A megfelelő melltartó viseléséről egy külön fejezetben szólunk majd.

- A keblek ápolását a minden napos hideg vizes zuhany alapozza meg.

- Rugalmasságát, feszességét - megfelelő melltartó viseletén kívül - a folyamatos torna garantálja. (A mellek tornájáról külön gyakorlatsort állítunk össze a testedzés rovatban)

- Kámforos, vagy gyengén alkoholos testbalzsammal, vagy sósborszesszel, esetleg citromlével, vagy más összehúzó jellegű pakolással és lufa szivaccsal dörzsöljük át a kebleinket minden mosdásnál. Az enyhe sós oldat hidegen kiváló hatáést ér el azoknál, akiknek a keble még csak most kezd el megereszkedni. Tornával kominálva a folyamat nem csupán megállítható, hanem vissza is fordítható.

- Perzsa trükk a csodás keblekért: Egy iráni lánytól tanultuk az alábbi pakolást, amitől a keble csodálatosan szép és ápolt maradt, még gyermeke megszületése után is. Egy, vagy két narancs héjával, (keblünk méretétől függően esetleg többet) takarjuk be mellünket úgy, hogy csak a bimbók maradjanak ki. A bimbókra pedig helyezzünk rózsavízzel átitatott vattát. A kebleink illatosak, feszesek, rugalmasak és főleg nagyon illatosak lesznek ettől a kezeléstől. Heti egy alkalom elegendő.

Mellplasztika pro és kontra
Vannak, akik esküsznek rá, vannak, akik idegenkednek tőle, de tény, hogy egyre több nő fordul szép keble visszanyerése érdekében orvoshoz. Vannak olyan vélemények, hogy a Társadalombiztosító három kisgyermek szoptatása után már állhatná az anyák mellplasztikai műtétjét, ha az anya ezt választaná. Az implantátumok veszélyességétől a mai napig sokan tartanak és természetellenes dolognak tartják, hogy idegen testet hordjanak magukban.

A tréner tanácsai
Erika folyamatosan tart önelfogadást segítő személyiségfejlesztő tréninget nőknek. Azt tapasztalja, hogy az önelfogadás sokkal fontosabb, mint az, hogy valakinek a kor divat ideáljához képest túl kicsi, vagy túl nagy a keble. A tréning során végigvezeti a hölgyeket, vagy ha párok jönnek, akkor a párokat azon a folyamaton, ami saját testük szépségének felfedezéshez vezet. Ha valakinek olyan célkitűzése van, amivel alakját, vagy éppen kebleit szeretné megvalósítani, akkor a célok kitűzésében és realizálásában segít. Azt javasolja, hogy a tükör előtt simogassuk, szeressük saját keblünket. Az, hogy mi saját magunk szépnek találjuk magunkat, már fél siker a hódításban.

Folytatjuk!


 
 
[ 3150 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x