Milyen vitaminhiányról árulkodnak tested tünetei?
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen vitaminhiányról árulkodnak tested tünetei?

Milyen vitaminhiányról árulkodnak tested tünetei?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-15

Sokszor a test egyes tünetei jelzésértékűek lehetnek, s figyelmeztethetnek arra, hogy valamiben hiányt szenved szervezeted. De melyek ezek a tünetek, és mit fogyassz, hogy helyre állítsd az egyensúlyt és megszűnjenek? Világ körülötted úgy van összerakva, hogy minden problémára ott van a megoldás. A különféle zöldségek, növények, mind-mind szerepelnek Isten patikájában. 

 

Általában minden növénynek, ami emberi fogyasztásra alkalmas van egy bizonyos gyógyhatása, amivel erősít, vagy gyengít valamit a szervezetedben. Ha legalább egy alap szinten tudatos vagy arról, hogy melyik növénynek mik a hatásai, már egy lépéssel közelebb kerültél ahhoz, hogy tudatosan táplálkozzál. Hiszen abból leszel amit eszel. Napjainkban a sok "szemét étel" aminek az elfogyasztására igyekeznek rávenni bennünket, egyáltalán nem kedves sem az egészségünknek, sem a közérzetünknek. Éppen ezért ne hagyd magad behúzni a csőbe és csak olyan ételeket fogyasszál amik megbízható forrásból származnak.

Az alábbi testi tüneteket, ezekkel a gyógynövényekkel lehet orvosolni, gyógyszerek nélkül. Csak rá kell állnod, hogy többet vigyél be ezekből a növényekből a mindennapi táplálkozásodba:

1. Töredezett körmök: vas, cink, alapvető zsírsavak hiánya

Hüvelyeseket kell fogyasztanod ilyenkor kicsit nagyobb mennyiségben, mert ezek tartalmazzák ezeket az anyagokat.

2. Berepedezett szájszöglet: B12, B6 vitamin, vas, folsav hiánya

Hüvelyeseket, zöld színű zöldségeket, paradicsomot, céklát, élesztőt, gabonaféléket, kukoricát, tejet, tejtermékeket kell kicsit jobban megnyomni, hogy helyre billenjen az egyensúly.

3. Berepedezett ajkak: B2 vitamin hiánya

Tejtermékek, zöldség- és főzelékfélék, gabonafélék azok, amik a B2-vitamint tartalmazzák, úgyhogy ezeket kell egy kissé nagyobb mértékben dominánsá tenni az étrendedben.

HarmoNet tipp: Keleti konyha otthon >>

4. Zsíros bőr, piros pöttyök: B2, B6 vitamin, cink vagy alapvető zsírsavak hiánya

Tejtermékek, zöldség- és főzelékfélék, hüvelyesek, gabonafélék, kukorica, élesztő, barna liszt és az ebből készült termékek segítenek ezekenek a tüneteknek a megszűntetésében.

5. Pattanások a felkaron és a combon: komplex B vitamin, E vitamin, alapvető zsírsavak hiánya

Tejtermékek mértékkel, gabonafélék, növényi olajok, dió és más olajos magvak

6. Nem megfelelő hajnövekedés: vas vagy cink hiánya

Hüvelyesek ismét. Ezeknek a fogyasztását általában elhanyagoljuk, de oda kell figyelni, hogy jelen legyenek az étrendünkben. 

7. Aknés bőr: cink hiány

Tejtermékek, hüvelyesek.

8. Korpás haj: C-vitamin, B6vitamin, cink és alapvető zsírsavak hiánya

Citrusfélék, hüvelyesek zöldségfélék, kukorica. főzelék- és salátafélék, friss gyümölcsök zöldpaprika, paradicsom, burgonya, káposzta, savanyú káposzta, élesztő, barna liszt és az ebből készült termékek, tejtermékek.

Persze van még sok trükk, de ezek azok a tünetek, amik sűrűbben elő szoktak fordulni. Nálunk az étlapon ezek közül mindent megtalálhatsz a hétköznapokra, mikor nincs időd, vagy kedved főzni.

VegaFOOD

 

 


 
 
[ 5799 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x