Szorongás ellen, s szerelmi serkentőként - Kava
Címlap / Szépség-Egészség / Szorongás ellen, s szerelmi serkentőként - Kava

Szorongás ellen, s szerelmi serkentőként - Kava

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-27

A kava, melyet a Csendes-óceán szigetvilágában generációk óta használnak hagyományos ceremóniák során, a szorongás hatékony és biztonságos gyógymódja. 


Rendezvénynaptár

A Queensland Egyetem 60 fős vizsgálatában résztvevő krónikus szorongásban szenvedők kevésbé aggódnak, és egyes esetekben kevésbé érzik magukat depressziósnak.

Kimutattuk, hogy a kava a szorongás kezelésének természetes alternatívája, és egyes gyógyszerekkel ellentétben, kisebb a függőség és a mellékhatások kockázata.” – közölte Jerome Sarris Ph.D. hallgató, a kutatás egyik vezetője. „A kavának ezen kívül pozitív hatása van a depresszió szintjének csökkentésére, amit eddig még nem vizsgált senki.”

Azoknál a résztvevőknél, akik napi 5 kava tablettát szedtek, csökkent a szorongás mértéke a placebót szedőkhöz képest. A vizsgálat résztvevőinél nem jelentkezett potenciális májkárosodás – a korábbi aggodalmak ellenére, melyek hatására az európai, brit és kanadai hatóságok betiltották a kava árusítását 2002-ben.

Az ezekben az országokban árusított kava termékek alapja a kava növény etanolos vagy acetonos kivonata volt Sarris szerint, nem pedig a Csendes-óceán szigetlakói által hagyományosan használt vízoldékony kivonatok, amelyek Ausztráliában is kaphatók.

Vizsgálatunkban a termesztett növény hámozott gyökerének vízoldékony kivonatát használtuk, amely a Terápiás Szerek Hivatala által jóváhagyott.” – közölte Sarris. „A megfelelő módon kivont kava kisebb mértékű potenciális májkárosodást okoz, és remélhetőleg a kormány ezt figyelembe veszi a tiltás átgondolására.”

A kava pszichoaktív kavalaktonokat” tartalmaz, és a hagyományos ceremóniák során összepépesítik a növény gyökerét, majd vízzel hígítva megisszák. Nyugtató hatása van, miközben az alkohollal ellentétben a tudat éber marad. Vanuatu és Fiji szigete termeszti a világon a legtöbb kavát, és Sarris szerint a nagy export piacok elvesztése jelentős törést okozott a szigetek gazdaságának.

HarmoNet tipp: Szauna - módosult tudatállapotok 40 fok felett >>

„Ha Európában, Angliában és Kanadában engedélyeznék a kava árusítását, szignifikánsan nőne a Csendes-óceán szigeteinek gazdasága, amely többszáz millió dollár veszteséget okozott azáltal, hogy az utóbbi években lecsökkent a növény exportja.”

A Csendes-óceán szigetvilágában már több, mint 3000 éve ismert italt kultikus és gyógyászati célokra használják: húgyúti megbetegedéseket, köhögést, asztmát, bőrbetegségeket, gonorrhoeát próbálnak gyógyítani vele.

A növény vallási ceremóniákban betöltött szerepe korábban jelentősebb volt a bennszülöttek számára: a gyökérből készült ital elfogyasztása utáni megváltozott tudatállapotban a bennszülöttek a szellemvilággal léptek kapcsolatba.
A kavát gyakran a szerelmesek együtt rágták el az együttléteket megelőzően. Lazító hatású volt ez az intim pillanatok előtt, s így enyhe szeremi serkentő a tabuk levetkőzése végett.

Medipress
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5217 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x