Edd magad soványra a helyettesítő étrenddel! Főzés nélkül!...
Címlap / Szépség-Egészség / Edd magad soványra a helyettesítő étrenddel! Főzés nélkül!

Edd magad soványra a helyettesítő étrenddel! Főzés nélkül!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Azon gondolkodsz, hogy miként tudnál egészségesebb lenni? Vagy miként tudnád szervezetedet úgy ellátni táplálékkal, hogy az neki is jó legyen és ne elhízással reagáljon arra amit eszel? A megszokás nagy úr, a változtatáshoz bátorság és kreativitás szükséges, ám nélkülöznöd továbbra sem kell. Válts étrendet a VegaFOOD-dal! 

www.vegafood.huNagyon sok hétköznapi, ételnek nevezett dolog nehezebben emészthető a szervezet számára, így főleg ezek elhagyásával, kerülésével érhetsz el eredményt. Ilyen jellegű ételek a húsok, húskészítmények, a tojás, a fehér lisztből és fehér cukorból készült táplálékok, valamint az erősen fűszeres, sós ételek. Az emberi szervezet számára az állati fehérjetartalmú ételek a legnehezebben emészthetők, így az ilyen jellegű táplálékok távoznak el legkésőbb a testünkből.

A húsok emésztése rengeteg energiát igényel szervezetedtől, sok-sok energia pazarlódik el, amíg feldolgozza a tested velük. A fehér lisztből készült ételek hizlalnak, ráadásul nem tartalmazzák a gabonák hasznos ásványi anyag és rosttartalmát. A só nagyon megterheli a vesét, és a vizet is megköti.
Hozd meg a bátor döntést, hogy lemondasz a fenti élelmiszerekről, és akkor nagy lépést teszel a változás felé sőt, a fogyókúráknak is örökre búcsút mondhatsz!

Mit mivel kell lecserélned?

Barna kenyeret egyél fehér helyett
Sokféle pékség és sokféle kenyér van ma már. Nagyon sok finom, minőségi kenyeret vásárolhatunk, melyek teljes kiőrlésű gabonákból készülnek. Van köztük élesztős és élesztőmentes, magvas, sós vagy sómentes, tönköly, rozs, és még rengeteg másféle. De óvatosnak kell lenned! Sok barna kenyér nem az aminek látszik, mert igazából ugyan úgy fehér lisztből készítik, csak malátát kevernek hozzá, így nyerik a barna színt, ezért mindig győződj meg róla, hogy a pénzedért minőségi terméket kapsz-e?

Teljes kiőrlésű lisztet a fehér liszt helyett
A teljes kiőrlésű liszt előállításakor a fehér liszttel ellentétben az egész gabonaszemet felhasználják, és ezáltal megmarad az  értékes ásványi anyag és rosttartalom. A natúr és bioboltokban szinte az összes gabonafajtából kapható teljes kiőrlésű liszt.
Tojással készült tészták helyett tönköly- és durumtészták
A tönkölybúzából készült tésztáknak magas a fehérje, ásványi anyag és rosttartalma. A durumtészták szintén tojásmentes metéltek, gyorsan elkészíthető belőlük bármilyen ízletes tésztaétel. Süteményekhez pedig tojás helyett használhatsz joghurtot, vagy tejfölt, ha vegán vagy, akkor mondjuk margarin szójatejporral.

Húskészítmények helyett búzahús (más néven szejtán)
A lisztből kimosott sikér – fehérje – tökéletes a hús pótlására, szinte minden hagyományos ételt el lehet készíteni vele. Könnyű rántani, pácolni, ideális pörkölthöz vagy akár brassóihoz. Nálunk is sok helyen jelen van a konyhában, azok nagy-nagy örömére, akik nehezen váltanak, vagy akár csak heti egyszer-egyszer akarnak húsmentesen táplálkozni

Felvágottak helyett gabonakolbász
A gabonakolbász a füstölt kolbászra emlékeztető ízű és állagú termék, melyet műanyag bélbe töltenek, alapanyagai pedig teljes gabonafélék, növényi olajok és fűszerek. Általában a „lúgosító” menühöz használunk mi is efféléket.

Cukor helyett
Fehér cukor helyett sokkal érdemesebb valódi barna melaszos nádcukrot, vagy mézet, vagy valamilyen más gyümölcscukrot használnod. Ezeknél is érdemes utánajárni, hogy valóban az van-e a dobozban, mint ami rá van írva, mert előszeretettel hamisítják mind a mézet, mind a barnacukrot. De ha egyszer már kóstoltál igazi jó minőségűt valamelyikből, akkor utána ki van zárva, hogy át tudjanak verni, ha natur veszed őket, de egy kis gyakorlattal már meg tudod különböztetni, ha benne is van az ételben. A barna melaszos nádcukornak van egy amolyan természetesen, kellemes, kesernyés mellék íze, és össze ragad. Az a barna cukor, ami ugyan úgy néz ki mint a sima kristálycukor, csak barna színű, általában olcsó hamisítvány. Nálunk a VegaFOOD-nál az édességekhez bio, melaszos barna nádcukrot használunk.

Tejtermékek
Az állati eredetű fehérjét, tejből és tejtermékekből nyerheted, de vigyázz, hisz a mértéktelenség ennél sem kedvező.


Ha valami diétát követsz, vagy hízásra hajlamos vagy, akkor elég egyszerűen csak este meginnod egy jó pohár forró tejet és már meg is van a napi adag. Mert a sajtok, túró miegymás szintén nehéz ételnek számít, hogy a vajról, vagy a gheeről már ne is beszéljek.
Ha a vegán táplálkozás mellett döntöttél, vagyis nem eszel tejtermékeket sem, akkor bab, dhál, csicseri borsó az, amit érdemes beiktatnod, mert ezeknek nagyon magas a fehérje a tartalma. Például egy napra két-szem csicseriborsó még sok is…
A VegaFOODnál minden nap 40 féle ételből választhatsz kedvedre, ráadásul mind válogatott és garantáltan egészséges alapanyagokból készítjük el neked. Így könnyebb váltanod, vagy átállnod, vagy csak heti egy nap kényeztetni a szervezetedet csupa különlegesen egészséges csemegével.

Jó étvágyat kíván neked a legegészségesebb ebédszállító a VegaFOOD.
Ha nincs időd főzni, mi megcsináljuk neked.


(Képek: piqs.de)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 18136 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x