A könyök bőrének nyári ápolása
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A könyök bőrének nyári ápolása

A könyök bőrének nyári ápolása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

Tévedés azt hinni, hogy csak a rámenős, könyöklős csajok szenvednek a könyök elszarusodásának problémájától. Nagyon csúnya, amikor a barna, száraz, lemezes bőr kilátszik a ruhából. Házi praktikákkal akár egy hét alatt enyhíthető a probléma! 


Rendezvénynaptár
Az alábbi ápolási praktikákat heti legfeljebb két alkalommal végezzük - a hatás már néhány alkalmazás után látványos és szép lesz!

A könyök bőrének ápolása – lépésről lépésre:
  1. Jó alaposan radírozd le mindkét könyököd. Tipp: Lehetőleg durva szemcséjű (valamilyen gyümölcsmag őrlemény tartalmú) testradírt használj.
  2. Mosdókesztyűvel, vagy erősebb textillel dörgöld át a bőrt. Esetleg loofa szivacsot, vagy valamilyen puhább testkefét is bevethetsz
  3. Vágj ketté egy citromot – esetleg narancsot – facsard ki és idd meg bátran a levét. A félgömb alakú húsos-rostos héj, ami a kezedben marad, nagyszerű eszköz a könyöködhöz! Dörgöld át vele legalább egy percen át a könyök bőrét. Ez sima, világos, üde hatást ér el.
  4. A kezelés után azonnal használj a könyök bőrére valamilyen erősebb szemránckrémet, vagy nagyon erős hatású ráncsimító, ún. lifting krémet, vagy bármit, amit „öregedő arcbőrre” ajánlanak.
  5. A kezelés időszakában minden este használj egy zsírosabb, nehezebb krémet, vagy testápolót. A legjobb, ha bőrpuhító kézkrémet kensz fel a könyöködre – akár egy pamut kendővel át is kötheted éjszakára, hogy jobban felszívódjon a hatóanyag. Tipp: Vannak kifejezetten könyökápolásra árusított krémek – ezek mindennapos használata hosszú távon megőrzi bőrünk szépségét.

HarmoNet tipp: Ájurvédikus bõrápolás >>

A könyök bőrének ápolására alkalmas még az uborka lé, uborkatej, sőt időnként banánnal és mézzel kikevert túró pasztát is készíthetünk
, hogy könyökünket ápoljuk vele. A szaunázás után megkezdett könyökápolás sokkal erősebb hatást ér el!

Kunsay Melinda


 
 
[ 15669 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x