Ismét szép arcbőr - Tűntesd el a hajszálereket
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Ismét szép arcbőr - Tűntesd el a hajszálereket

Ismét szép arcbőr - Tűntesd el a hajszálereket

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-06-22

A bőr testünk legelső védőrétegét képezi, ezért ápolására különös figyelmet kell szentelni, elsősorban azért, mert az egyik legfontosabb érzékszervünk. Bármilyen bőrprobléma esetén fontos, hogy egy-egy beavatkozás előtt kiderítsük, milyen bőrtípussal rendelkezünk. 


Rendezvénynaptár
Minden nő kíváncsi a szép arcbőr titkára. Lényeges összefüggés van a táplálkozás, a belső szervek és a bőr között, ugyanakkor a stressz és a lelki tényezők is kihatással vannak annak egészségére, szépségére. Ragyogó arcbőr helyett, sokan kivörösödő hajszálér- és bőrpírproblémákra panaszkodnak. A nők hozzávetőleg 70-80 százaléka küszködik valamilyen értágulati problémával, esztétikailag a legzavaróbb, amennyiben az orron és az arcon jelenik meg. Ez a bőrjelenség azért alakul ki, mert a hajszálerek összehúzódása és kitágulása befolyásolja ugyanakkor szabályozza a vér áramlását. A hajszálerek kialakulásában számos tényező közrejátszik: örökletes tényező, a hormonháztartás változása, terhesség, fokozott stresszhatás, erős UV- sugárzás stb. Férfiak esetében jóval ritkábban fordul elő, mint nőknél. Az erősebbik nem esetében, az erőteljesebb hajszálerek megjelenésében a túlzott alkoholfogyasztás is közrejátszik, olvasható az Erdély.Ma oldalon.


Bőrgyógyászok a hajszálerek eltüntetése vagy hatékonyabb kezelése érdekében KTP- lézeres megoldást javasolnak, melynek pozitívuma, hogy a vörös hajszálereket úgy tünteti el, hogy a mellette lévő bőrfelület egyáltalán nem károsodik. Ez az eljárás kisebb fájdalommal jár, mivel a bőrfelületet érő nagyobb dózisú fény égető, szúró érzést produkál. Egy másik szintén hatásos kezelési módszer, ha az erekbe rádióhullám-impulzusokat juttatnak, amit egy egészen vékony tűvel végeznek. Szerencsére ez utóbbi módszer sem károsítja a környező bőrfelületet. A szakorvosi beavatkozáson kívül otthon is alkalmazhatunk könnyebb kezelési módszert. Hatásos lehet olyan kozmetikumok, készítmények használata, melyek többek között flavonoidot, C- és E-vitamint, ceramidot is tartalmaznak.


HarmoNet tipp: Szépségápolás rekkenő hőségben - mire figyeljünk? >>

A hajszálerek eltüntetésére a kozmetikusok jóval praktikusabb módszer javasolnak, bár ennek hatékonysága nem hosszútávú. A kozmetikumok nagy segítséget jelenthetnek. Elsőként kenjünk vékony rétegben zöld színű korrektort a problémás bőrfelületre, mivel ez vizuálisan szinte teljes mértékben eltünteti a vörösséget. Ez az úgynevezett színjátszmának köszönhető. Tudvalevő, hogy a zöld valamint a piros keveredéséből fehér árnyalatot nyerünk. Ezt a korrektorréteget hagyjuk a bőrön megszáradni, majd ezt követően kenjük rá a bőrszínünknek megfelelő alapozót. Ne feledjük, hogy a zöld színű korrektort soha ne kenjük az alapozórétegre, illetve ne használjuk kizárólag önmagában. Hatékony megoldást azonban kombinált kezelésekkel érhetünk el, de mindennél fontosabb a megelőzés.

Medipress
Képek: Piqs.de 
 
[ 36179 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x