Egészséges gyümölcsrasszizmus - cigánymeggy és kopaszbarack...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Egészséges gyümölcsrasszizmus - cigánymeggy és kopaszbarack

Egészséges gyümölcsrasszizmus - cigánymeggy és kopaszbarack

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-08

Vannak olyan honos gyümölcsök, melyekről alig tudunk valamit. Esszük, fogyasztjuk, vagy éppen lazán kirekesztjük, mert azt sem tudjuk mi fán/bokron terem. Nézzünk körül egy kicsit, hiszen van néhány roppant egészséges és ok nélkül mellőzött hazai gyümölcs, amik bizony figyelmet érdemelnek! 


Rendezvénynaptár
Cigánymeggy:  savasabb, savanykásabb, kevésbé finom ízű, mint a nagy szemű testvére, ám pálinkába, vagy a meggyszörpbe igencsak jól illeszkedik éppen ezen tulajdonságai miatt. Kicsit macerásabb leszedni – ipari körülmények között géppel rázzák le fáról – de érdemes, hiszen pikánsabb, különlegesebb lesz tőle a befőttünk, a szörp, sőt minőségi pálinkát főzethetünk belőle.HarmoNet tipp:
Gyógyító gyümölcsünk: a meggy >>

Kopasz barack:
Sokan valami fura barack hibridnek tartják, vagy nem ismerve érett változatát, keményen veszik meg, és nem szeretik. Pedig a jó nektarin puha, zamatos, és igen finom ráadásul élettani hatásai is kedvezőek: Jó vízhajtó, méregtelenítő gyümölcs, így nyári fogyókúra esetén fogyasztása különösen javasolt. Vérnyomáscsökkentő és gyulladás csökkentő hatása szintén bizonyított. Sokan nem is tudják, hogy a gyümölcsköretek közül talán a legfinomabb éppen a nektarin.Faeper, szeder:
Régen imádták ezt a gyümölcsfát az út mellé tenni – manapság sok helyen kivágták, mert hulló apró gyümölcse a földön erjed és büdös – viszont a gyümölcs maga nagyon finom, zamatos. Ha nem forgalmas út mellett van, szinte mindig bio is, mivel nem nagyon permetezik. Isteni szörp készülhet fekete változatából, fehér változata pálinka alapanyag. Ízre a fekete faeper finomabb, a fehér jellegtelenebb ízű. Mártásként vadhúsok mellé akár vegyesen, akár csak a sötét változat is igen ízletes. A málna és az eper lekvárokat íze megbolondítja, különlegessé teszi. Egyszerű lerázni, megmosni, és azonnal felhasználni. Aszalóban aszalt változata télen is megőrzi magas C-vitamin tartalmát, finom tea készülhet vele. Sütibe sütve is különleges, muffinba is rakhatjuk.HarmoNet tipp:
Nyári gyümölcsözön - hozd magad formába piros gyümölcsökkel! >>

Pöszméte - köszméte - egres:
Kis zöld, csúnya gyümölcs, sokan nem szeretik jellegzetes ízért. Piszke és büszke néven is ismert – ebből látszik, hogy a népi konyha ismeri, használja. Az egresekre általánosan jellemző a magas vitamintartalom, így tartalmaznak A, C, D-vitamint is, illetve ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort és niacint. A benne található nyomelemek miatt felbecsülhetetlen értékű szervezetünk számára. Kedvező hatással van a szívre, májra és a vesére is. Nagyobb mennyiségben való fogyasztása hasmenést okozhat! Isteni mártások, befőtt, szörp készíthető belőle. 
 
[ 6518 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x