13 tipp a hidratált bőrért
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / 13 tipp a hidratált bőrért

13 tipp a hidratált bőrért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-11

Rengeteg vizet pazarolunk el nap, mint nap. Például, ha folyóvíznél mosunk fogat, az alkalmanként ajánlott 3 perccel számolva, 8 liter vizet is kiengedünk egy-egy fogmosásnál. Pedig, ha elzárjuk a csapot, akár 2 liter is elég a fogmosáshoz, és fogmosó pohárral még ennyi sem kell. Egy ötperces zuhanyozással több vizet használunk el, mint egy fejlődő ország nyomornegyedének lakója egy teljes nap alatt. Mégis ez a szépség, és a gyönyörű bőr alapja is. 


Rendezvénynaptár
A víz  – nem csak a szépségért
A szépség alapja, testünk legfontosabb alkotó eleme, a víz. Mindez könnyen elérhető  a fejlett országok lakói számára, de eszünkbe jut-e, amikor félálomban kinyitjuk a csapot, hogy mekkora kincs a „kék arany”? A Procter&Gamble Aqua Kollekció termékeivel hívja fel a figyelmet a felelős vízfogyasztásra, a Children’s Save Drinking Water elnevezésű humanitárius programján keresztül pedig segítséget nyújt a fejlődő országokban oly nagy problémát jelentő ivóvíz biztosításához. Minden matricával ellátott termék megvásárlása után a vállalat egy-egy tasak víztisztító készítményt juttat el Afrikába. A készítmény egy gyermek egyheti tiszta ivóvizét biztosítja. Kis odafigyeléssel így nemcsak saját vízkészleteinket és környezetünket óvhatjuk, de most a megfelelő termékek kiválasztásával az afrikai vízhiány áldozatain is segíthetünk.

Zuhanyzás, hajmosás, fogmosás, hajformázás, borotválkozás – legtöbbünknél egy egyszerű mozdulattal kezdődik a napi rutin: kinyitjuk a vízcsapot. Lehet, hogy folyóvíznél mosunk fogat, de általában samponozás, szappanozás és borotválás közben is folyamatosan csorgatjuk magunkra a vizet. Esetleg még csöpög is a csap, amikor kilépünk az ajtón…Rengeteg vizet pazarolunk el nap, mint nap. Például, ha folyóvíznél mosunk fogat, az alkalmanként ajánlott 3 perccel számolva, 8 liter vizet is kiengedünk egy-egy fogmosásnál. Pedig, ha elzárjuk a csapot, akár 2 liter is elég a fogmosáshoz, és fogmosó pohárral még ennyi sem kell. Egy ötperces zuhanyozással több vizet használunk el, mint egy fejlődő ország nyomornegyedének lakója egy teljes nap alatt.


Az ENSZ Környezetvédelmi Programja megállapította, hogy a jelenlegi fogyasztási szokások megtartása esetén 2025-re a Föld lakosságának kétharmadát érinteni fogja valamiféle vízkorlátozási intézkedés.

A magyar átlag
Magyarországon ma az egy főre jutó átlagos vízfogyasztás 130 liter, amely szinte teljes egészében kiváló minőségű ivóvízből fedeződik. Egy átlagos, 4 fős városi család napi vízfogyasztása kb. 600 liter2, pedig egyszerű víztakarékosság megoldásokkal bárki könnyíthet ”vízlábnyomán”. A felelős gondolkodás pedig nem megy a szépség rovására, sőt a megtakarított víz a pénztárcánkat is kíméli.

HarmoNet tipp: Hogyan tisztítsuk meg Afrika vizeit? >>

Hiszen a víz nemcsak egészségünk, de természetes szépségünk megőrzéséhez is elkerülhetetlen
, legyen szó a bőrünkről, a szem alatti apró ráncokról vagy akár hajunkról. Az Aqua Kollekció termékeinek segítségével amellett, hogy megőrizhetjük szépségünket, most hozzájárulhatunk ahhoz is, hogy afrikai gyermekek tiszta és biztonságos vizet ihassanak. A Procter&Gamble Children’s Safe Drinking Water (CSDW, Tiszta vízzel a gyermekekért) elnevezésű programjához idén Magyarország is csatlakozott, így 2009. július 1. és szeptember 30. között az Aqua Kollekció termékek – bármely csepp matricával ellátott termék - megvásárlása után 10 liter vizet megtisztító készítményt juttat el a vállalat Afrikába, mely egy afrikai gyermek egyheti ivóvizét biztosítja.

Tippek a szépségért
 1. Mossuk hosszasan arcunkat tiszta vízzel - a felhám így megduzzad, felpuhul, és jobban befogadja a nedvességet.
 2. Élénkítsük a vérkeringésünket a zuhany alatt - A bőrre nagyobb erővel rácsapódó vízsugarak élettani hatása nemcsak a masszázséhoz hasonló, de erélyes pórusösszehúzó hatásuk is van.
 3. Mindig zuhanyzás vagy fürdés után használjunk hidratáló krémet - a víz és a vízgőz is felpuhítja a bőrt, kitisztítja a pórusokat, így könnyebb a felszívódás.
 4. Kérjünk kozmetikusunktól vizes vagy gyógyteás masszást, borogatást – ez jó alapot biztosít a hatóanyagok felszívódásához.
 5. Hajunknak is jót tesz a meleg-hideg zuhany: a melegvízben megmosott haj könnyebben magába szívja a sampon és balzsam hatékony ápoló anyagait, majd az ezt követő hideg vizes öblítésnél a hajszálak magukba is zárják azokat.
 6. Legalább havonta kétszer használjunk hidratáló, ápoló hajpakolást.

HarmoNet tipp: A vízhiány több embert öl meg évente, mint a háborúk >>

Tippek, hogy holnap is legyen még ivóvizünk
 1. Használd a vízmérőórát, segít, hogy tisztában legyél mennyi vizet használsz havonta, és időben felfigyelhetsz akár a rejtett vízszivárgásra!
 2. Ne használd szemetesként a WC-t, egy ürítéssel 15-20 liter vizet is elpazarolhatsz!
 3. Zuhanyozz minél gyorsabban! A vízhasználatot a legkönnyebben úgy csökkentheted, hogy szappanozás közben elzárod a zuhanyt, majd a leöblítéshez újra megnyitod.
 4. Miután bevizezted a fogkeféd, zárd el a csapot, így több liter vizet spórolhatsz alkalmanként!
 5. A mosogatógépet és a mosógépet csak akkor indítsd be, ha megtelik!
 6. A zöldségeket érdemes állóvízben tisztítani, így is sok víz spórolható!
 7. Tarts egy üveg vizet a hűtőben. Egyszerűbb praktika, mint addig engedni a vizet, míg nem lesz hideg. 
 
[ 3393 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x