Torta mákos gubából? Meglepetést hozott az Ország Tortája...
Címlap / Szépség-Egészség / Torta mákos gubából? Meglepetést hozott az Ország Tortája verseny (Recepttel!)

Torta mákos gubából? Meglepetést hozott az Ország Tortája verseny (Recepttel!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-29

Idén is megrendezték az édes ízek versengését. Most még szorosabb volt a verseny, ám megint egy jellegzetesen hazai remek került az élre. Mi lett az eredmény? Az újabb finomságot, vagyis a majd egy éves fejlesztést, augusztus 20-án bárki megkóstolhatja. 

 

Kiélezett verseny
Micsoda embert próbáló szakma az újságíró hivatás! Tortakóstolás és egyéb kínok közt kell tengetnünk életünket! A Miniszterelnöki Hivatal felkérésére a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is elkészítette az Ország Tortájának receptjét.


Tavaly előtt a Madártejes, tavaly a szilvapálinkás szelet, idén a balassa¬gyarmati Orchidea Cukrászda Borkirály fantázianévvel illetett kreatúrája, a Budakeszi Gina Cukrászda Mákosguba tortája, valamint a tavalyi győztes – s az eseménynek ma is színhelyet biztosító már-már európai színvonalú - Zila Kávéház Pándi meggytortája „mérte össze erejét” az utolsó fordulóban, s (milyen érdekes!!) a házigazda Zila cukrászda Pándi Meggytortája nyert. Pedig úgy drukkoltunk a Mákosgubának, mint atom!

Már hagyomány
Három éve tartják meg e versenyt az augusztus 20-i ünnepség előfutáraként.  Augusztus 20-án mindenki meg is kóstolhatja, aki ellátogat a Kossuth téren megrendezésre kerülő ünnepségre. Ma még csak a média képviselői tehették meg ezt, akik révén huszadikára már jóformán mindenki tudni fog róla. Voltunk is jópáran, médiások! Tömve volt a belső tér, mindenki megtömte a belső terét is, de mivel jókora torta volt, jutott még repeta is, akinek egy szelet nem volt elég.

Hogyan ízlett?
S hogy jó volt-e? Nem volt rossz, de azért a Mákos Gubának látatlanban is nagyobb bizalmat szavaztunk volna. Szerencsére Pataki János a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke, valamint a Nemzetközi Cukrászszövetség elnöke tájékoztatójában valamelyest megnyugtatott, hogy karácsonykor egy ünnepség keretében majd a Mákos Guba torta kerül rivaldafénybe!

ZKZ

A RECEPT: A nyertes Pándi Meggytorta receptje, megcsinálnád, kattints ide! >>

A rendezvényről >>

(Fotók: ZKZ, magyarorszag.hu)


 
 
[ 8812 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x