Kuriózum a tányérodon: 4 egzotikus recept teaöntettel!
Címlap / Szépség-Egészség / Kuriózum a tányérodon: 4 egzotikus recept teaöntettel!

Kuriózum a tányérodon: 4 egzotikus recept teaöntettel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-08-04

A saláta is képes hizlalni, ha kiadós és tömör, az édességről már beszélnünk sem kell. Ha viszont az anyagcserédet ezen ízek mellé a tea roboráló és emésztést javító erejével kombinálod, már jóval jobb a helyzet. Négy, eszményien finom recept kezdő szingliknek, és profi háziasszonyoknak! 


Rendezvénynaptár
Mangós csirkesaláta, zöld teás öntettel
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell filé
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 közepes fej édes fehérhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 3 db érett, de keményebb húsú mangó

A teás öntethez:
  • 0,5 dl kukoricacsíra olaj
  • 0,5 dl fehér pezsgőecet, vagy borecet
  • 1,5 dl forró víz
  • 1 filter LIPTON PIRAMIS ZÖLD TEA
  • 4-5 szál friss menta

A csirkemell filét 1x1 centis kockákra daraboljuk majd sóval, borssal, az aprított fehérhagymával ízesítjük, összekeverjük és a forró olívaolajon, pirosra sütjük. Ezután a mangókat vékonyan meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, és kettő gyümölcsét szintén 1x1 centis nagyságú kockákra vágjuk. A harmadik mangó húsát vékonyra szeleteljük, majd a tálaláshoz használjuk. A kihűlt csirkemellet, a mangót salátás tálba szórjuk, és elkészítjük a teás öntetet. A kukoricacsíra olajat a pezsgőecettel vagy borecettel, a forró vízzel leforrázott kihűtött zöld teával elkeverjük, majd beleszórjuk az aprított mentát, és a salátára öntjük. Ezután lazán összekeverjük, és lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a salátás tányérokat szeletelt mangóval megdíszítjük, ráhalmozzuk a mangós csirkesalátát, és friss mentalevelekkel díszítjük.


HarmoNet tipp: Fehér, vörös, fekete: Izgalmas kombinációk teából - hogyan készítsd el? >>

Narancsos sárgarépasaláta, citrus gyümölcstea öntettel

Hozzávalók:
  • 60 dkg zsenge sárgarépa
  • 3 db narancs
  • 8 dkg tökmag

Az öntethez:
  • 2,5 dl forró víz
  • 2 filter LIPTON PIRAMIS CITRUS GYÜMÖLCSTEA
  • 2 evőkanál virágméz
  • 0,6 dl olívaolaj
  • 1 csokor citromfű
  • Kevés só


A meghámozott sárgarépákat salátás tálba reszeljük, majd a narancsokat éles késsel meghámozzuk, a gyümölcsök húsát kivágjuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és a répához adjuk. A tökmagot szárazon, közepesen forró serpenyőben megpirítjuk, és kihűtjük. A gyümölcstea öntethez forró vízzel leforrázzuk a citrus gyümölcstea filtert, majd kihűtjük, ezután belecsorgatjuk a mézet, az olívaolajat, és az aprított citromfűvel, kevés sóval ízesítjük. Ha elkészült a salátára öntjük, majd jól összekeverjük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és azonnal kínáljuk.


Ízletes teazselé kehelyben, friss gyümölcsökkel
Hozzávalók:
  • 4 dl forró víz
  • 2 filter LIPTON PIRAMIS EPER-MÁLNA GYÜMÖLCSTEA
  • 2 jó evőkanál cukor vagy méz
  • 1,5 csomag színtelen tortazselé  por
  • 20 szem friss málna
  • 8 szem friss eper
  • Édes tejszínhab, és pár szál friss mentalevél a tálaláshoz

A forró  vízzel leforrázzuk a gyümölcsteát, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a cukrot vagy mézet, és ha teljesen elolvadt, keverve beleszórjuk a színtelen tortazselé port. Ezután felforraljuk, majd lassú tűzön keverve 2-3 percet főzzük. A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük, és a málnát egészben, az epret cikkekre vágva kelyhekbe tesszük. Végül felöntjük a meleg teazselével, és 1- órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor édes tejszínhabrózsával, és friss mentacsúccsal díszítjük.


HarmoNet tipp: Emésztést javító csemegék 15 perc alatt! (Recepttel!) >>

Frissen sült csirkemell szeletek, mandulás fehértea mártással
Hozzávalók:
  • 4 db csirkemell filé
  • Só, frissen őrölt bors
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olívaolaj

A mártáshoz:
  • 2 dl forró víz
  • 2 filter LIPTON PIRAMIS FEHÉR TEA
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 0,5 dl 30%-os tejszín
  • 1 evőkanál szárazon pirított szeletelt mandula
  • 4 adag párolt jázminrizs

A csirkemell filéket lapjával félbevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémesre aprított vöröshagymával. Ezután egy órát lefóliázva hűtőben állni hagyjuk, majd a forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. Az elkészült húsokat tányérra szedjük, majd a visszamaradt zsiradékra ráöntjük a forró vízzel leforrázott, fehér teát, és felforraljuk. Most lassú tűzön, a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, sóval ízesítjük, és hozzáadjuk a kevés forró mártással elkevert tejszínt. Végül lassú tűzön egy percet főzzük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk az összemorzsolt pirított mandulát. Tálaláskor a csirkemell szeleteket tányérra tesszük, párolt jázminrizzsel körítjük, és meglocsoljuk a mandulás fehértea mártással.
Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 2397 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x