Mire jó forró fekete vérünk? A kávé, mint gyógynövény...
Címlap / Szépség-Egészség / Mire jó forró fekete vérünk? A kávé, mint gyógynövény

Mire jó forró fekete vérünk? A kávé, mint gyógynövény

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kávézásról rengeteg negatívumot és rossz hírt lehet hallani. Természetesen, azért mert sokan túlzásba viszik, és mert nem körültekintő módon fogyasztva veszélyes is lehet. Mások a tudatmódosító hatását vetik fel mint problémát, itt ismét csak a mennyiségi korlátozás és kulturált fogyasztás lehet a megoldás. Hogyan, és mire jó? 

A kávé mellékhatásai
Azért kezdjük sorainkat a kávé mellékhatásaival, mert úgy tűnik ezek ma sokkal fontosabbak és hangsúlyosabbak, mint a kávé pozitív hatásai. Valóban figyelni kell rájuk, mert a kávé veszélyes is lehet! Mit idéz elő benned a kávé?

A kávé először is emeli a vérnyomást azzal, hogy hasi és zsigeri ereket összehúzza, és így több vér jut az agyba. Gyakran mondják, hogy javítja az emésztést, de nem közvetlenül az étkezés után, hiszen a hasba kerülő vérnek az emésztéskor megvan a mag szerepe, ezért átmenetileg akár lassíthatja is azt.

A kávé erős vízhajtó ezért a folyadékháztartást bántja, nem feltétlenül jó a veséknek, noha átmossa ezzel a húgyúti szerveket és veszélyes lehet a szívre ha erre érzékenyek vagyunk. Vagyis a szív és vesebetegeknek különösképpen nem ajánlott.



A kávé hatásai

Ugyanakkor a kávé vízhajtó hatása révén nem csak emeli a vérnyomást, hanem egy idő után vissza is csökkenti, ezért mértékkel fogyasztható, aki nem érzékeny rá túlzottan. Enyhíti a migrénes fejfájást, ellenben növeli fejfájást ha azt magas vérnyomás okozza. Ha az alacsony vérnyomásból fakadó tompa nyomásos fejfájásról van szó, akkor pedig meg is szünteti azt. Vagyis hatásai attól függenek, mire fogyasztjuk, nem állítható, hogy a kávé rossz avagy jó.

HarmoNet tipp: Memóriajavító fekete vérünk - a kávé >>

A kávé ugyanakkor kiváló lehet kelések és rosszindulatú bőrdaganatos problémák ellen és pl. a vírusos szemölcs ellen is, mivel a benne található csersav megöli a kórokozók jó részét. Ugyanez a csersav sajnos nem tesz jót a gyomor falának. A csersavat a kávéhoz adott cukor és tej megdobja kicsapja ezért jó ha natúr módon fogyasszuk. A kávéban ugyanakkor rengeteg az antioxidáns, ezért is jó kelések ellen. Külsőleg keléses szemölcsös felületekre kenhető, mellé érdemes sok C-vitamint és vizet fogyasztani. Belsőleg ugyanígy hat.

Csersav tartalmát mérsékelhetjük, hogyha a kihűtött kávét leszűrjük, s egy finom kicsapott réteget ezáltal eltávolítunk az innivalóról.

A kávé terápiásan tehát leginkább natúr formában, ízesítetlenül, lehűtve, átszűrve alkalmazható  akkor is érdemes enyhébb főzeteket készíteni.



A kávé nagy koffeintartalma izomgörcsöket idézhet elő.
Kisebb mennyiségben csak remegést nagyobb mennyiségben hallucinációkat és zavart izgatottságot, majd ezt követően ürüléskor, depressziót és lélektani mélyrepülést okozhat. Görcsfokozó hatása miatt erősíti a menstruációs görcsöket, viszont az elhúzódó menstruációs kezdést be is indíthatja, megkönnyíti viszont ezt az állapotot, vagyis mentsruációs kezdéskor élénkít, mert finoman emeli a vérnyomást, s csökkenti ezáltal a menstruáció elején fellépő tompaságot, amit a vérzés okoz. 

HarmoNet tipp: Forró fekete: 10+1 különös tény a kávéról >>

A kávé nagy mennyiségben tehát vírusölő és antioxidáns, ami gyorsítja az anyagcserét, összehúzó  hatása miatt sokan székelési inger beindítására használják. A vizelést is fokozza, ezért erősen méregtelenít. Ha valaki mértékkel fogyassza, akkor ezáltal tisztítja a szervezetet, és szépíti a bőrt, megfiatalítja a fogyasztót. Ez maximum napi 2 csésze, ez is fontos, hogy minőségi kávé legyen. Minőségi főzetből, nem túlpörkölt kávéból.

A kávé jót tesz a keringésnek, mivel az összehúzó hatása miatt karbantartja a szív kompenzáló képességét, és rugalmassá teszi az ereket a folyamatos munkára ösztönzéssel, ezáltal megakadályozza az érszűkületet. A kávé tehát kis mennyiségben, akár az orvos tanácsát kikérve és a szerint fogyasztva orvosság, nagy mennyiségben méreg csupán!

Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 13243 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x