Tánc-mozgásmeditáció: Önismeret és szépség
Címlap / Szépség-Egészség / Tánc-mozgásmeditáció: Önismeret és szépség

Tánc-mozgásmeditáció: Önismeret és szépség

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-30

A tánc az emberek számára hétköznapi értelemben a szórakozást a jó hangulat kifejezését jelenti. Táncunkkal örülünk, csábítunk, felszabadítjuk, bemutatjuk magunkat. A tánc és a zene a legősibb gyógyító művészetek közé tartoznak. Minden tájékon és minden időben felfedezték a mozgás jótékony, felszabadító és önbecsülés növelő, kreativitást fejlesztő hatását. 

 

A testtartás, a mozgás közvetlenül tükrözi azt, ahogy az ember érzi magát, és ahogy éli vezeti az életét, sőt magát az ember élettörténetét is elmondja. Másként észlelni, elfogadni, mozdítani a testet segíthet más módon látni, megélni saját magunkat.

Úgy gondolom, hogy a tánc minden formája gyógyít, tanít és segít teljesebb életet élni, ha nyitott a szívünk és a lelkünk és van bennünk hajlandóság a fejlődésre és a változásra. Minden táncforma tud valami adni, amikor táncolsz, észre fogod venni az üzenetét, pontosan azt, ami csak neked szól.

Az elme megnyugtatására a leggyorsabb út a test mozgatása. A tánc, ami egyben önismeret, mozgás, és önfejlesztés, a test és a lélek kapcsolata. 

A tánc élettani hatásai a testre és a lélekre:
 1. Testi feszültségeket tudatosítja és feloldja
 2. Oldja a napi felgyülemlett feszültségeket, a stresszt
 3. Állóképességet növeli
 4. Kiegyensúlyozottságot, örömöt, szabadság érzetet ad
 5. Két agyféltekét összehangolja
 6. Megkönnyíti a érzelmek átélését, kifejezését
 7. Átélhetjük a közösség erejét, támogatását
 8. Segít megtapasztalni az Egész-ség /egység érzéséi
 9. Erőt ad, életenergiával tölt fel
 10. Segíti a saját test elfogadást
 11. Beindítja az öngyógyító folyamatokat
 12. Javítja a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket
 13. Módosult (meditatív) tudatállapotot hozhat létre, mely elősegíti,hogy összeköttetésbe kerülhetünk a lelkünkkel, szellemünkkel, és mindenki rátalálhat a benne rejlő végtelen lehetőségekre.A test mozgatásával könnyítünk a szívünkön, felszabadítjuk az elménket.
Idősek és fiatalok ezrei, olyanok, akik szívesen megmutatják magukat, és olyanok is, akik legszívesebben elrejtőznének a világ elől, depressziósok, pánik betegek, fájós hátúak, lábúak, sérült szívűek, mind-mind reagálnak a mozgás ritmusaira.

Őseinknél is felfokozott érzelmi állapotot jelentett a tánc. Megjelenítették önmagukat, vágyaikat, a születést, a halált, a felnőtté válást, az esküvőt, harcot, munkát, szerelmet, termékenységet, felvázolták reményeiket, szóltak Isteneikhez.

A mozgásmeditáció az ősi népi hagyományokból ered, a sámáni, extatikus, misztikus és keleti elveket is felhasználja. A gyakorlás lelki utazásnak tekinthető: azon a nézeten alapul, hogy minden energia, hullámok, mintázatok, ritmusok mentén mozog. 

A párválasztásnak, csábításnak ma is fontos eszköze a tánc. A szerelemben fontos szerep jut a testnek, bizonyos kultúrákban a tánc elsajátítása fontos része volt a felnőtté válásnak.

Akár szakrális, akár modern táncot tanul valaki, vagy csak felszabadultan táncol valahol a világon, minden esetben meg kell nyitnia egy csatornát, amin keresztül különleges, öröktől fogva létező energiák áramlanak. Mindenki tud őszintén táncolni. Gátlásaink azok a gátak melyeknek felengedésével könnyebben kapcsolódunk önmagunkhoz, másokhoz.

Gyakorlás során átalakulnak az érzelmeink, érzeteink, kitisztulnak a gondolataink, megkönnyebbül a testünk. Egyszerű és élvezetes mozgásmeditáció, amelyet bárki, életkorra, nagyságra, fizikai vagy képességbeli korlátra való tekintet nélkül gyakorolhat. Nincsenek követendő, vagy megtanulandó lépések. Nem lehet rosszul csinálni. Egyetlen követelmény az, hogy lélegezz és mozogj! Ez az, ami miatt bárkinek ajánlom önmaga felszabadítására, egy belső utazásra. Mindenki a saját belső igényei szerint mozog a zenére.Tánc-mozgásmeditáció  hatásai

Sugárzó belső szépség  és életerő, ugyanakkor kellemes nyugalom érzése önmagunkban. Nőiességünk átélése, élet minőségünk jelentős javulása.

Az életről való gondolkozás helyett az élet megélése, megérzése kerül előtérbe, csontjainkon, lábunkon, izmainkon és vérünkön keresztül. Élvezzük csodálatos testünket, ahelyett hogy panaszkodnánk méretére, alakjára, korára vagy korlátaira. Szívünk fagyos pontjai felolvadnak, és szabaddá válnak, így sírni tudunk, ha szomorúak vagyunk, ugrálunk, ha örülünk, tétovázás nélkül szeretünk és szerethetnek minket. Elménk elcsendesedik nem lesz tervezgetés, gondolkodás, stratégiakészítés békében, nyugalomban mozgunk, érzünk.

Megindít minket a szabadság felé  a mozgáson keresztül. Felfedezzük izmainkat és rátaláljunk arra a tudásra, ami eleve testünkben van, ami mindig is a miénk volt. 

Az elme megnyugtatására a leggyorsabb út a test mozgatása.

Számíts valamilyen csodára és megtalálod legbelül magadban. Ezt a táncot, az önismeret, a mozgás, az önfejlesztés, a test és a lélek kapcsolata iránt érdeklődők figyelmébe ajánlom.

Képek: Piqs.de

 
 
[ 6753 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x