Vár a strand, de nem szűnik a narancsbőr?
Címlap / Szépség-Egészség / Vár a strand, de nem szűnik a narancsbőr?

Vár a strand, de nem szűnik a narancsbőr?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A narancsbőr az egészségünkre nem veszélyes, ám a szépségünknek és önbizalmunknak ártó jelenség. Lehet combon, derékon, hason. Ha kialakult, akkor a bőr alatt, olyan kötőszöveti részeben jelenik meg, ami nem kapcsolódik szorosan az izmokhoz. Kemény lecke, ezzel valamit gyorsan tenni kell!  

A nyári szezon alatt a lengébb öltözetnek köszönhetően a világ elé tárjuk testünket, a kisebb nagyobb hibák szem elé kerülnek. Ilyen probléma lehet a cellulitis vagy más néven a narancsbőr. Ma hazánkban minden harmadik nő bőre cellulitiszos... Ami a legfontosabb, hogy megelőzni mindig egyszerűbb, mint eltüntetni. De mi is egyáltalán a narancsbőr? És a férfiak miért nem kell bajlódniuk ezzel?

Női probléma
A nők bőrének kötőszövete sokkal lazább, rugalmasabb és kevésbé ellenálló, mint a férfiaké. Ezek a kötőszövetek párhuzamosan épülnek fel, így köztük zsírszövetek tudnak meghúzódni. Erre a „lazaságra” a terhesség esetén van szükség, a megfelelő tágulás érdekében.
A férfi kötőszövet hálós szerkezetének köszönhetően ez a zsírlerakódás nem fordulhat elő, vagy sokkal kisebb esetben. Narancsbőrről akkor beszélünk, ha túl sok zsír rakódik le a kötőszövetek mellé. Az egyes sejtek ilyenkor összecsomósodnak és fürtformát alkotva nyomják a bőrt, ezzel egy időben a sejtek között folyadék gyülemlik fel, a kötőszövetek elernyednek, megnyúlnak, a bőr felszínén völgyek és dombok alakulnak ki.



Kik a veszélyeztetettek?

A veszélyeztetettség már az alkatból kiderül. Ritkán fordul elő magas karcsú nők esetében. A narancsbőr általában azoknál a nőknél fordul elő, akik hormonális adottságuknál fogva különösen nőies formákkal vannak megáldva és ez valószínűleg örökölhető. Még mielőtt pánikba esnénk és kezelésre rohannánk, tudni kell, hogy ez nem betegség, az egészségre nem ártalmas, „csupán” a szépségnek árt.

HarmoNet tipp: Selymes és feszes bőr? - Mindennapi védőfalak a narancsbőr ellen! >>

Hogyan ismerhető fel?
A klasszikus ellenőrzés szerint két újjal össze kell nyomni bőrünket és megfigyelni, hogy látszanak-e rajta narancsos bemélyedések.. Manapság csak akkor beszélünk veszélyről, ha az izmoknál a bőr feszített állapotban hullámos.A cellulitisz álltalában a combon kezdődik, de kezdődhet hason, fenéken, derékon.

Az orvoslás
A jelenség ellen nem létezik csodaszer, pontosabban nincs az a krém vagy masszírozás, ami csak úgy eltünteti a lyukacsokat. Viszont krémet, tornát, maszírozást együttesen alkalmazva alaposan megváltoztatható a bőr felszíne. Íme néhány tipp, de csak áttekintésre!


A narancsbőr kialakulásához nagyon sok köze lehet az étkezésnek. Az állati zsírok, a kolbász, a tömény sajt helyett növényi olajra térjünk át. Az alkloholféleségek, főleg az aperitifek, koktélok sok cukrot tartalmaznak, s a cukor ugyancsak ellensége a szép bőrnek.

Krémek mellett mozgás!
Az, hogy mivel krémezi magát az ember az egy másodlagos kérdés az első az, hogy milyen a masszírozó hatása. A speciális krémek különleges hatást ígérnek, ennek az a titka, hogy véráram serkentő hatásuk erősebb, mint az olcsóbb krémeké.
A mozgás és a sport különösen fontos, mert ahol az izom fejlődik, ott a zsír leépül. Minden olyan sport ideális, ami fokozottan igénybe veszi a lábat a feneket és a hasat.
És végül pedig a mindenki által ismeretes váltózuhanyt említenénk meg! Naponta 15 perc hideg-meleg erős vízsugár elengethetetlen!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10837 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x