Téli vitaminpótlás az ápolt kezekért
Címlap / Szépség-Egészség / Téli vitaminpótlás az ápolt kezekért

Téli vitaminpótlás az ápolt kezekért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-14

A kéznek alapvetően durva bánásmódban van része. Hiába a vastag kesztyű és a sok kence-fice, a kéz bőrétől a detergensek elvonják a vizet és a természetes zsírtartalmat, száraz, vörös, repedezett kézfej az eredmény. Oda neked selymes puhaság.  

A körmök gyorsabban száradnak

Amikor a kézfej bőre egészséges, akkor a pórusok tiszták és világosan láthatók. Ha száraz, akkor töredezetté válik a bőr, az elhalt hámsejtek eltömítik a pórusokat, amelyek útját állják még a természetes hidratálási folyamatoknak is. A kézápolás első lépése a heti kétszeri bőrradírozás, amely a kacsókat ismét simává és puhává varázsolja. Nem könnyű betartani, de minden kézmosás után ajánlott krémezni. Olyan ápolókrémet válasszunk, amelynek tubusán feltüntetik: kéz- és körömápoló, mivel nemcsak a bőrnek, hanem a körmöknek is hidratálásra van szükségük, ugyanis tízszer gyorsabban száradnak ki, mint a bőr


Olívaolajos kézfürdő

A bőr első számú táplálója, és a töredezett, vékony köröm megmentője a langyos olívaolajos kézfürdő. Öntsünk akkora lábasba olívaolajat, amelynek alján a kezünket elfektethetjük, majd langyosítsuk, és tartsuk benne kezünket 3-4 percig. Az olíva olajba cseppetnehetünk levendula olajat, illetve olyan illóolajakat, melyet szakértő javaslatára a bőrtípusunknak megfelelően választottunk ki. 


 

A diéta titka 


Az első tanács, ha bármilyen probléma van a körmökkel, akkor diétázni kell!
Általánosan elfogadott tényként könyvelik el, hogy a zselatin gyógyítja a gyenge körmöket, ez azonban téves nézet. A körmöknek fehérjékre van szükségük, a zselatin pedig nem teljes értékű fehérje. A kénben gazdag ételek, mint a tojássárgája kiváló vitaminpótló, a zsírtalanított májtabletta is megteszi ugyanezt a hatást. Naponta egy multivitamin tabletta vagy B-vitamin komplex, vagy fémkelát tabletta és népi kézkrém csodákat művel. Egy kis kolagén pótlás, és sok folyadék is jót fog tenni!

Meglátod, mindenki a te kezedre fog pályázni. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4509 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x