A méz mint szépségápoló szer
Címlap / Szépség-Egészség / A méz mint szépségápoló szer

A méz mint szépségápoló szer

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-22

A méz az egyik legrégebbi szépségápoló szer. Nemcsak a megfázás és az influenza ellen hatásos, de a kozmetikában is gyakran hasznosítják. A virágpor, a méhviasz, a propolisz a mézhez hasonlóan szintén sok értékes hatóanyagot tartalmaz.  

A méz az egyik legrégebbi szépségápoló szer. Nemcsak a megfázás és az influenza ellen hatásos, de a kozmetikában is gyakran hasznosítják. A méz szárazanyag-tartalmának 85-90 százalékát a szőlő- és a gyümölcscukor teszi ki, de megtalálhatók benne különböző vitaminok, ásványi anyagok, kb. 190 tápanyagot tartalmaz.

Kalória értéke rendkívül nagy. Megtalálhatók benne a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek: kalcium, foszfor, magnézium, klór, nátrium, kén, jód, vas, kobalt, réz, cink, kadmium, mangán, alumínium, stb. amelyek igen fontos szerepet játszanak az életfolyamatokban. A legtöbb vitamin a mézben fordul elő: B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B12-, C-, A-, E- vitaminok különböző arányban találhatók meg benne.

Rendkívül fontos a méz fertőtlenítő baktériumölő hatása is. A mézben levő szőlőcukor (glukóz) szervezetünk számára a legfontosabb cukorféleség, amely csak a gyümölcsökben és a mézben fordul elő szabadon. De csak addig teljes értékű tápanyag, amíg fel nem melegítik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4939 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x