Mitől lesz tartós a rúzsod? 5 tipp az igényes sminkért
Címlap / Szépség-Egészség / Mitől lesz tartós a rúzsod? 5 tipp az igényes sminkért

Mitől lesz tartós a rúzsod? 5 tipp az igényes sminkért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A legtöbben a tartós smink problémáját úgy próbálják megoldani, hogy a boltban tartósnak kikiáltott termékeket vásárolnak, vagy már valóban örök sminkre áhítoznak, sminktetoválásra, ami csak keveseken mutat igazán természetesen. Az alábbi trükkökkel egy olcsó, sima rúzsból is lehet báli ajakír, szép, igényes smink.  

A napfény, a fagylalt ellensége lehet a nem megfelelő módon kirúzsozott ajkaknak - s nincs rosszabb, mint a csókállónak nevezett, de csak félig az rúzs: ami elkenhető, de az elkenés már nem lemoshato. Mindenkivel előfordult már, hogy kicserepesedett az ajka, lekopott a rúzs, vagy esetleg eltűnt a varázslatos színkompozició. Általában elég gyorsan.

Nem vagyunk egyformák, és az ajkainknak is más-más praktikára van szükség, hogy el ne tűnjön a rúzs a szánkról. Hát igen ez a legkényesebb pontja minden nőnek. Előfordulhat az, hogy ami a barátnődnél, húgodnál, kolléganődnél bevált az nálad nem működik.
 


Az sem általános, hogy mindig a legdrágább kozmetikum a legjobb, legtartósabb, sőt! Általában a nem minőségi rúzsok keményebbek és tartósabbak. A folyékony rúzsok pedig lehetnek akármilyen szupermárkák fél órán belül eltűnnek ajkaidról. Valóban van néhány kivétel is a palettán. Azok a rúzsok, amelyek szilikont tartalmaznak, ennek az anyagnak köszönhetően tovább tartanak. Amikor felkened kissé krémesebb hatásuk van mint a többi társuknak, ez a magas víztartalomnak köszönhető. A víz hamar felszívódik. Marad a pigment és a szilikon. Hátrányuk is van, mégpedig egy idő után, azt veszed észre, hogy a reggel még puha, érzéki ajkaidból nem maradt semmi csak a repedések és a cserepek.

Az ilyen típusú rúzsok csak különleges alkalmakra javasoltak nem állandó használatra. Hiányosságuk, hogy csak matt színekben forgalmazzák őket, és szükséged van némi szájfényre is mikor használod.

Tippjeink a rúzsozáshoz - csak természetesen Ha kicserepesedett az ajkad kend be a rúzshasználat előtt finoman dörgöld át egy puha fogkefével, majd kend be természetes, pl. kamillás balzsammal, hogy rugalmaságát visszanyerje és felpuhuljon.
  1. A folyékony alapozó is hasznos lehet ha síma felszínt szeretnél az ajkaidon. Használj a bőrszíneddel megegyező porpudert rúzsozás előtt ez ad egy biztos alapot a kencének. A legjobb azonban az ún. ceruzakorrektor. Rúzs alakú, keményebb, mint a folyékony alapozó és jól megtartja a rúzs színét. A fényhatását picit tompítja, de általában ettől természetsebb a hatás.
  2. Figyelj oda arra,hogy mindig nyitott szájjal sminkeld az ajkaidat. Ne hagyd ki a szájzugokat sem, hiszen az is látszik. De ne is kend szélesre, mint egy bohócnak.
  3. Kapható már speciális szájecset is, amely pont erre való. Tovább fennmarad a rúzsod, ha a felesleget papírzsepivel ”leitatod” újrapúderezed és újra rúzsozod. Léteznek már sokféle színben kontúr ceruzák is melyekkel körbe rajzolhatod a kívánt format. Óvatosan használd ne legyen kijjebb 1 mm-nél a szájszéltől, vagy pont a peremet emeld ki! Ez ajakmérettől is függ. Széles ajkakat nem kel tovább növelni. A kontúrt az alapozás utána rúzs előtt kell felvinned. Tipp: Ha egy szájecsetet megfordítasz, és hegyes végével finoman végighúzod a kontúrt, mintha ceruza lenne, a bőrsejtek érzik e hatást, picit kirózsásodnak, és jobban tartják a rúzs szélét, ne tudjon szétfolyni, de nem lesz rendes színes kontúrod.
  4. A rúzsod hatását jól ki tudja emelni az arcpirosító arccsontodon, így a hatás még természetesebb!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7649 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x