Gerincpanaszok, porckorongsérv - miként kezelhető?
Címlap / Szépség-Egészség / Gerincpanaszok, porckorongsérv - miként kezelhető?

Gerincpanaszok, porckorongsérv - miként kezelhető?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

A gerincpanaszok, fájdalmak megszüntetésére az egyik leghatékonyabb megoldás a gerincnyújtás. Megfelelő nyújtással megszüntethető a zsibbadás, az égető, fájó érzés. A gerinc izmai megnyúlnak, az ízületeit ért terhelés csökken, íve újra természetes helyzetbe kerül, a vérkeringés felfrissül. 

 

Denevér-pad
A Denevér-pad porckorongsérvek, kopásos elváltozások és egyéb gerincpanaszok kezelésére kifejlesztett, szakmailag tesztelt elektromedikai eszköz, melynek lényege a nyújtás, amit maga a gravitáció végez.

A kezelés mindvégig utcai ruhában, fekve történik. A nyújtás előtt a bokákat két fix ponton, a gravitációs ágy lábrészénél puha bokapántokkal rögzítjük. Mikor az illető kényelmesen elhelyezkedett, az ágyat a fej irányába, a vízszinteshez képest 3-4 fokos szögben enyhén és fokozatosan megdöntjük. Körülbelül 2-3 percig ebben a pozícióban fekszik, miközben a test ösztönösen felkészül a nyújtásra. Ezt követően a gravitációs ágyat személyre szabottan a legideálisabb szögbe állítjuk.

A legjobb eredményt úgy érjük el, ha ezen a ponton a padon fekvő személy csak a lazításra és teste visszajelzéseire figyel. Amennyiben szükséges, az ágy dőlésszögét korrigáljuk, kényelmét párnákkal, támaszokkal biztosítjuk. Ezt 15-20 perc panaszmentes pihenés követi. A Denevér-pad rendszeres használata általános közérzetjavulást, fájadolmcsökkenést, a zsibbadás, égető érzés enyhülését, megszűnését eredményezheti.

Hogyan segít a gerincnyújtás?
A gerincpanaszok, fájdalmak megszüntetésére az egyik leghatékonyabb megoldás a gerincnyújtás. Megfelelő nyújtással megszüntethető a zsibbadás, az égető, fájó érzés. A gerinc izmai megnyúlnak, az ízületeit ért terhelés csökken, íve újra természetes helyzetbe kerül, a vérkeringés felfrissül.


A gerincnyújtás célja, hogy a kiboltosuló porckorongok által nyomás alatt lévő ideggyökök felszabaduljanak, a zsibbadás, égő érzés, fájdalom enyhüljön, a gerinc izmai nyúljanak, a gerinc izületeit érő több évtizedes terhelés csökkenjen, a gerinc ívei a természetes helyzetbe kerüljenek, a vérkeringés, az agyi erek, a test felfrissüljön. A nyújtást a gravitáció végzi. Együtt - Ön az érzékeit, a kezelő a tapasztalatait használva - állítjuk be a nyújtás mértékét és pontosan azt a dőlésszöget, ahol a panaszai enyhülnek. 

A gerincnyújtás bizonyos esetekben nem javasolt. Ezek a  kizáró okok a következőek:
szív-keringési betegségek, magas vérnyomás, lázas állapot, tubercolosis (TBC), rosszindulatú  daganat, nagyfokú varicositas (krónikus visszértágulat), fertőző  betegségek, sclerosis multiplex,  elmebetegségek, spondylosis (csigolyaív szakadás), spondylolisthesis (csigolyacsúszás),  osteoporosis, (csontritkulás) főleg ha a csigolya kompressziós törése is igazolt, csigolyán előforduló daganat vagy metastasis (távoli áttét), akut radiculitis (ideggyökgyulladás), kizáródott porckorongsérv, csigolyatesteken és íveken végzett műtétek után, csigolya osteomyelitis (csontvelőgyulladás), csigolya tbc eseteiben.

A gerincnyújtás különösen eredményesen alkalmazható a porckongsérv okozta panaszok enyhítésére. Ennek egyik kíváló eszköze a Denevér-pad

Mi a porckorongsérv?
A csigolyák közti porckorong külső rostos falának meggyengülése következtében a porckorong oldala kiboltosul, lágyabb belső magja a sérült falon át kifelé igyekszik. Mivel az erős oldalszalagok miatt legkönnyebben a gerinccsatorna felé tud kijutni, nyomás alá helyezi a csigolyák között kilépő idegeket és a beidegzett területen zsibbadást, fájdalmat, érzés/mozgászavarokat, érzéskiesést, okoz.

Az idegrendszer vezérli a testünket. A központi idegrendszer az agyból függőlegesen lefelé gerincvelő formájában a gerinccsatornában folytatódik. Az idegpályák a csigolyák közti lyukakon lépnek ki a gerincből.

Két csigolya közt a jobb és a bal oldalunkra kilépő ideggyökök egy adott területet látnak el, amit az idegszálak sűrűn behálóznak. A bőrt, a kötőszöveteket, izmokat, csontokat, ereket, belső szerveket. Ha nyomás alá kerül a kilépő ideggyök, rossz “jelet” közvetít melynek nem csak zsibbadás vagy fájdalom a következménye, hanem hibás működés a beidegzett területen, akár belsőszervi problémákat is okozva. Hozzáadva ehhez a folyamatosan jelenlévő tompa fájdalmat, általános rossz közérzet az eredmény, ami sok esetben fokozatosan, napról-napra, „alattomosan” alakul ki.Porckorongsérv kialakulásának leginkább az van kitéve: 
 • aki munkája során helytelen testtartásra kényszerül, tartósan ülő, vagy álló munkát végez
 • akinek mozgásszegény életmódja miatt a törzsizmai nem tartanak megfelelően
 • aki a fizikai munka során rendszeresen nagyobb súlyt emel
 • aki rendszertelenül és/vagy megfelelő bemelegítés nélkül sportol
 • aki nem fogyaszt naponta kellő mennyiségű folyadékot
 • aki kényelmetlen lábbelit hord
 • aki alkalmatlan fekhelyen alszik

A porckorongsérv 100%-ban nem gyógyítható, de hosszan tartó panaszmentes állapot elérhető.

Gyakori a műtéti megoldás, de mielőtt műtétre kerülne sor, mindenképpen érdemes megfontolni más alternatív lehetőségeket is. 

Gyakran  feltett kérdések és a szakorvos válaszai:
 1. Mik a leggyakoribb gerincproblémák, gerincbetegségek?
  A gerinc alkotóelemeinek: csigolyák, porckorongok, szalagok, kisízületek degeneratív (elfajulásos) betegségei.
 2. Mitől alakulnak ki a gerincproblémák, gerincbetegségek?
  A gerinc statikus (egyoldalú) terhelésétől, a túlzott dinamikus terheléstől (nehéz fizikai munka, túlzásba vitt sportolás stb.), oka lehet a gerincnek a szabályostól eltérő alakja.   
 3. Van-e olyan alkatú ember, akinél könnyebben kialakulnak ezek a problémák?
  Az alkatilag gyenge izomzatú emberek, az elhízottak hajlamosabbak gerincproblémákra.
 4. Hogyan lehet megelőzni?
  Rendszeres mozgással, megfelelően tervezett munkakörnyezettel a gerincbetegségek elkerülhetők.
 5. Mi a teendő, ha már kialakult a betegség?
  Kivizsgálás után ki kell választani a megfelelő gyógymódot.
 6. Véglegesen megszűntethetők a gerincproblémák?
  Van amelyik igen, és vannak amelyek megfelelő kezeléssel jelentősen javíthatók.

GerincStúdió

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
 
[ 14151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x