Mi van a pohárban? (Kvízzel!)
Címlap / Szépség-Egészség / Mi van a pohárban? (Kvízzel!)

Mi van a pohárban? (Kvízzel!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-04

Mindannyian tudjuk: víz nélkül nincs élet! Ám manapság már arra is érdemes odafigyelni, hogy a hétköznapokban milyen minőségű vizet fogyasztunk, használunk. Vajon miért egészséges és praktikus a szűrt víz? 

 

Ötórai tea
Vajon tényleg jobb lesz az íze a kedvenc teának, ha szűrt vízzel készítjük? A tea ilyenkor lágyabb, selymesebb, nem keletkezik hártya a tetején, és az íze is jobban érvényesül. Ráadásul a szűrés során nem tűnnek el a vízből az ásványi anyagok!

Gyógyteák
Fogyasztásuk egyik fő célja a test méregtelenítése. A rossz minőségű csapvízzel összehasonlítva a tiszta, szűrt teavízbe a teafüvek jótékony hatóanyagainak sokkal nagyobb része oldódik ki. Emellett a szervezetünk munkáját is megkönnyítjük azzal, ha szűrt vizet használunk a tea elkészítéséhez, hiszen az esetlegesen a csapvízben lévő, annak tisztítására használt vegyi anyagok kiszűrésével a testünknek már nem kell foglalkoznia.

Mindennapi levesünk
A leves ízét is meghatározza a hozzá használt víz minősége. Egyes háziasszonyok ásvány-, vagy szűrt vízzel főznek, hogy a csapvíz esetleges mellékíze ne befolyásolja az eredményt. A szűrt víztől ízletesebb, lágyabb lesz az étel, és a fűszerek aromája is jobban érvényesül.

Szép bőr
A víz belülről és kívülről is szépít! A környezet, a szennyezett városi levegő sok ember bőrére káros hatással van, így az ápolásra fokozott odafigyelést és alaposságot igényel. Egyre többen tisztítják érzékeny arcbőrüket ásvány-,vagy szűrt vízzel, hiszen ezek mentesek a csapvíz tisztításához használt, esetlegesen allergiát kiváltó anyagokból.

Víz nélkül nem megy
Mivel a napi vízfogyasztásunknak el kellene érnie a 1,5-2 litert, így nem mindegy, hogy az adott folyadék milyen minőségű és ízű. A szűrt vízből bioszörp vagy frissen facsart citromlé hozzáadásával nagyszerű frissítőket készíthetünk, és ezáltal a gyermekeinket is könnyen rávehetjük arra, hogy a cukros, szénsavas üdítők helyett finom, egészséges itallal oltsák a szomjukat.

Egyre többször hallani olyan kisbabákról, akik allergiásak a csapvízben lévő klórra. Az ő fürdetésükhöz is jó választás a szűrt víz.

Praktikus megoldás
Egyes kisebb háztartási gépeknél, melyek működéséhez vízre van szükség (pl. párolóedény, vízforraló) bizony gyakran előfordul, hogy a keletkező vízkő meghibásodást okoz. A szűrt víz használatával ez a probléma is kiküszöbölhető, mert a vízkő egy részét okozó mészkő a folyamat során fennakad a szűrőn. A szűrt víz a növények öntözésére is alkalmas, hiszen így kevesebb tápoldatra lehet szükségük. A házi kedvencek (pl. díszmadarak, hörcsög) itatásához vagy akváriumába is remek választás a szűrt víz.

Bővebb információk a vízszűrésről és a Laica kancsóról www.mosolygoviz.hu oldalon, vagy óra kattintva érhetők el (Új ablakban nyílik meg!)

Tovább a kapcsolódó kvízjátékhoz>> (Érvényesség: 2009. dec. 10- 18-ig)
 


 
 
[ 9048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x