A speciálisan zsírosodó bőr: ápolás, alapozás
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A speciálisan zsírosodó bőr: ápolás, alapozás

A speciálisan zsírosodó bőr: ápolás, alapozás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

A zsíros, és kevert bőr rendszeres és szakszerű ápolást, törődést igényel. Látogassunk el a kozmetikushoz rendszeresen, 3-5 hetente, hogy bőrünket kitisztítsa, pattanásainkat, mitesszereinket szakszerűen és gyulladásmentesen eltávolítsa. A tisztátalan, gyulladt, mitesszeres bőrt lehetetlen elkendőzni, az alapozó, ha lehet, még jobban felnagyítja a hibákat. 


Rendezvénynaptár
Egy festmény alapja a vászon. A smink alapja az élő bőr. Tartsuk a vásznat tisztán, szépen, hogy arcfestészetünk teljes pompában ragyoghasson!
 
A zsíros bőr alapozása, a T-vonalban zsírosodó
Ha az egész arcod zsíros, hidratáló krémet inkább csak a nyakadra és dekoltázsodra vidd fel, az arcodra csak egy könnyű, vizes gél kerüljön.
 
Ha csak a T vonalad zsíros, a T vonalra zsírmentes, hidratáló krémet, az arcod többi részére pedig normál hidratálót használj (azért kétféle krémet, mert a bőröd is két különböző minőségű).
 


Alapozás:
használj zsíros bőrre való, mattító alapozót, ezt követően pedig púdert.
Az alapozót szivaccsal oszlasd el az arcodon, hogy egyenletes legyen. 
Sajnos a tinédzserkori, megváltozott, erősen zsírosodó bőröd rövid idő alatt így is fényleni fog.
A szivacs, és a púderpuffni a baktériumok melegágya. Tisztítsd meg őket rendszeresen, hogy elejét vedd a pattanásoknak, mitesszereknek. 
 
Az alapozót púderrel rögzítjük
Ha átfénylett az alapozód, itasd fel a zsírfelesleget papír zsebkendővel, majd javítsd ki, ha szükséges, és púderezd újra.
 
Eszközök
Használj a púderezéshez púderpuffnit, mert a púdert jobban tudod általa rögzíteni. A felesleget söpörd le a púderecsettel.
Használj jó minőségű, valódi szőrből készült puha ecsetet, mert a műanyag irritálhatja a bőröd és gyulladást okozhat, ezenkívül nehezen, vagy egyáltalán nem tisztítható.

A hagyományos módon zsírosodó bőr >>

Púder
Otthoni használatra dobozos púdert, utazáshoz, napközbeni javításokhoz kompaktpúdert használj. 


Az átfénylett alapozó egy árnyalattal sötétebbé, sárgásabbá válik. Hogy ezt a színkülönbséget ellensúlyozd, az alapozódnál egy árnyalattal világosabb púdert(eket)használj. 
 
Ha nem kedveled az alapozót, használd a púdert önállóan, de csak a zsírosodó részekre (T vonal), ugyanakkor számíts arra, hogy a bőröd szárítani fogja. Ezért éjszakára alaposan kend be hidratáló krémmel az igénybevett területet.

Kilinkó Katalin

Képek:
piqs.de: Schäfchen - Verloren
piqs.de: Marcel Souché - Magd 
 
[ 5209 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x