A nő ereje: az életed irányításához szükséges eszközök...
Címlap / Szépség-Egészség / A nő ereje: az életed irányításához szükséges eszközök megteremtése

A nő ereje: az életed irányításához szükséges eszközök megteremtése

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-03

A mai élettempó hatásait ismerve és női szerepeink sokszínűségét tekintve, a saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy mennyire hiányzik számunkra egy olyan eszköz, amely harmónia és női minőségeink gyarapítása útján vezet bennünket. 

 

Kéne valami harmónia…
A jó egészséget következetesen gondozni, ápolni kell és ez nem is annyira könnyű nekünk, ugyanis sok akadály emelkedik megálmodott terveink, céljaink előtt. A több ezer éves múltú Jóga virágkorát éli és nem ritka az sem, hogy színészek, vezető beosztásban lévők, sportolók is jógáznak, ahogy orvosok, családanyák, idősebbek és fiatalabbak, gyermekek és kismamák egyaránt. Ma már nem szégyen a jógázás, vagy éppen ciki, mint például akár tíz évvel ezelőtt.

Ez érthető, hiszen a Jóga egész szervezetünkre figyelő erősítő, testet-lelket-szellemet karbantartó mozgásprogramja életünk minden területére kiterjed, felszabadít. A Jóga mindennapi gyakorlata a számunkra legfontosabb területeket öleli fel a feszültségek oldásától a szexuális élet egyensúlyáig, az érzelmek stabilitásától, a testtartás, a fiatalos lelkesedés megőrzéséig. A Jóga szépíti a bőrt, jó hatással van a menstruációs és klimaxos tünetekre, erősíti az idegrendszerünket, éltető energiával tölti fel szerveinket, regenerál, javítja a testtartást és még mennyi mást!
Így méltán nevezhetjük a Jógát mindennapi életünk elixírjének, melynek egy cseppje is kincs a számunkra - ha szentelünk rá elegendő időt.


A Jóga előnyei

A Jóga gyakorlata egyszerűségében és életünket átfogó programjában rejlik. Gyakorlásához nincs szükségünk másra, csupán az elszántságunkra, nyitottságunkra, arra, hogy teret és időt biztosítsunk számára. Talán azért is élnek még ma is tanításai, mert nem kíván  különösebb előképzettséget sem, így nem kell hozzá előtanulmány, specialitások. Mindössze mi kellünk hozzá, testünk-lelkünk és szellemünk centrumai. Abban segít nekünk nőknek, amire mai, modern életünk kihívásai, próbái közepette a legnagyobb szükségünk van: jól érezni magunkat, hiszen minél jobban érzezzük magunkat testünkben, annál nyugodtabb, annál pozitívabb érzéseink lesznek magunkkal, másokkal, mindennapi életünkkel kapcsolatban is.

(Fennmaradásának másik oka lehet, hogy összekapcsol az Éggel, Istennel, s ugyan ki ne vágyna egy olyan útra, ami egyszerre ad testi és szellemi eredményt, mi egyszerre visz a végcél felé és ad jó közérzetet. – a szerk.)

Nőiségünk kibontása
Tapasztaljuk mindannyian, hogy a természetellenes életvitel, a pörgős és stresszes modern ritmus, a férfias, aktív tendenciák nem kedveznek harmóniánk, női energiáink megélésének, kibontásának.
A női problémák, a klimaxos és menstruációs tünetek megnövekedése, a hormonzavarok, a gyermekvárás körüli nehézségek és lelki problémák, nem kis teherrel nehezednek vállunkra, így mindennapi életünkre, emberi kapcsolatainkra is. Jó hír, hogy tehetünk azért, hogy ez ne így legyen! Női csodánk, hogy ezer szálon kapcsolódunk az élethez, a mindennapok feladataihoz. Éppen ezért a Jóga általam képviselt gyakorlata előtérbe helyezi azokat a női életünkben nélkülözhetetlen motívumokat is, melyek támogatják testi-lelki –szellemi egészségünket, emberi kapcsolatainkat, és párkapcsolatunkat egyaránt. E motívumok között megélhetjük a szeretet, a törődés, a gyengédség, a figyelmesség, jótékony, az öngyógyító energiáinkat serkentő és támogató hatását is.Vegyük kezünkbe életünk irányítását

Mivel a Jóga gyakorlásának előnyei a belső dinamikára és nem a testi látványosságra, nem a test bizonyos pozicióban való erőltetésére vonatkoznak, a gyakorlás által olyan előnyökhöz juthatunk, melyek hozzásegítenek bennünket az életünk irányításához szükséges eszközök megszerzéséhez. A Jógában magam is felfedeztem azokat a lehetőségeket, melyek nem csupán a testi erő megszerzésére vonatkoznak, hanem életünk irányításának, gazdagításának, színesebbé tételére. Éppen ezért Jógagyakorlatomban alkalmazom  a test és lélek a szellem  ápolásának, tisztításának női egészségünket őrző gyakorlatait, melyek tapasztalatom szerint, egy mai modern élettempóban élő nő számára elengedhetetlenül szükségesek ahhoz, hogy céljait, álmait megvalósítani tudja.

Így lett számomra a Jóga gyakorlata az a női ösvény, mely belső szabadságunk, az egészségesebb, örömtelibb és fiatalosabb, lelkesebb női életünk felé vezet bennünket.

A Jóga ugyan elvezet belső értékeink, a lelkünk mélyén őrzött női kincseink birodalmába és felébreszti a bennünk szunnyadó erőt, de mi vagyunk azok, akik utat engedünk e belső folyamat kibontakozásának, a belső növekedésnek. Életünk problémáit, a nehézségeket és az azzal járó feszültségeket nem kerülhetjük ki, de megtanulhatjuk ezeket kezelni, így felfedezett kincseink nem csupán a magunk, hanem mások számára is ajándék lesz, mi több, mi magunk válunk ajándékká és ekkor a Jóga feltárja előttünk női életünk spirituális vonatkozásait, feladatait, motívumait is.

Knolmár Marica
www.turiyam.com


 
 
[ 4023 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x