A mozdulatlan sport - csikung
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A mozdulatlan sport - csikung

A mozdulatlan sport - csikung

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

A kínai gyógyászat szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a testet behálózó energiacsatornákban szabad az áramlás. A thai chi elsősorban folyamatos, táncszerű mozgásokkal gondoskodik erről, míg a csikung a mozgás mellett más módszereket is használ. 


Rendezvénynaptár
Egyszer egy kedves és meglepődést kifejező levelet kaptam: Korábban thai chiztam és oktatómtól hallottam a csikungról ami elkezdett érdekelni. Kérdésem, hogy míg a thai chiban a mozgás folyamatos a csikungban azt látom, hogy néha percekig mozdulatlanul állnak az emberek. Mi ennek az oka? 

A kérdező hölgynek az alapoktól próbáltam megközelíteni és elmagyarázni a különbségeket és a látottakat.

Mindkét módszer a thai chi és a csikung is energiát mozgat a testben. A kínai gyógyászat szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a testet behálózó energiacsatornákban szabad az áramlás, nincsenek blokkok és megfelelően magas az életenergia szintje. Az energiának (csi-nek) szabadon kell áramlania a testben hasonlóan a vérhez. Mindkét rendszer az akadálytalan energiamozgást (csi mozgását) kívánja elérni. A thai chi elsősorban folyamatos, táncszerű mozgásokkal gondoskodik erről, míg a csikung a mozgás mellett más módszereket is használ. A testünkben áramló energiának hasonlóan az elektromossághoz mindig a kisebb ellenállású helyeken áramolnak. Ezek pályái a meridiánok, melyek mentén a test elektromos ellenállása kisebb, ezért azokban halad a csi, ha a pályában nincs blokk. 

Stressz vagy betegség esetén a meridiánokban blokkok keletkeznek, melyeknél megakad az energia. A csikung kihasználja azt, hogy agyunkkal energiát tudunk gerjeszteni, és mozgatni. Egy-egy gondolat vagy agyi tudatállapot meghatározott elektromos frekvenciát, frekvencia tartományt generál. Amikor a csikung gyakorlója mozdulatlanul áll, agyával keményen dolgozik, testében energiát mozgat. Meghatározott dologra koncentrálva a tudatával töri át testének energetikai blokkjait. 


Ez a fajta gyakorlás a csikung belső iskolája. Léteznek olyan csendes gyakorlatok is (ekkor mozdulatlan a gyakorló) amikor tudati összpontosítással a környezetéből gyűjt energiát ezzel növelve energiaszintjét. A megnövel energiaszint magasabb életminőséget eredményez. A csendes gyakorlásnak magasabb szintjein a csikung gyakorlója képessé válhat arra, hogy testéből kivigye az energiát és ezzel másokat akár távolról is gyógyítson, elérhető az, hogy egy terembe energiáját kisugározva egy feszült légkört kellemessé alakítson át, vagy környezet energiáit érzékelve fekhelyét ott helyezze el ahol nincsenek káros földsugárzások. Ezek a gyakorlatok azonban már túlmutatnak a hagyományos értelemben vett csikung gyakorláson, annak a mindennapi életben való alkalmazását jelentik. Kínában minden mögött a csi működtetése azaz a csikung áll, így a tai chi mögött is. A tai chi is nagyon hasznos és egészséges technika, ott elsősorban a mozdulatok működtetik a csi-t, míg a csikungban a tudati koncentráció. 

Önfejlesztésért Alapítvány
Berend Dóra, csikung sportoktató, természetgyógyász
www.csikung.sport.hu

Kép:
piqs.de: adCreation - Abendliche Idylle am See >> 
 
[ 5986 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x