Szép vagy csúnya - melyik a jobb?
Címlap / Szépség-Egészség / Szép vagy csúnya - melyik a jobb?

Szép vagy csúnya - melyik a jobb?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

A kérdés tehát látszólag egyszerű: Szépnek lenni jobb. Ahogy a régi Oscar Wilde mondás tarja: Szép, ha egy nő okos, de okosabb, ha szép. Vajon milyen előnyök származnak a szépségből, s mely hátrányai vannak? Milyen előnyöket hoz az, ha valaki a közízlés szerint csúnya? 

 

Egy úgynevezett attraktivitás-kutatás azt vizsgálta, hogy milyen előnyök és milyen hátrányok származhatnak a külsőből. A legjellemzőbb kutatási eredmények:
  • Az aranyos – a közízlés szerint szép – kisbabákat gyakrabban szeretgetik
  • A szép gyerekeket ritkábban és kevésbé súlyosan bűntetik meg, az óvodában-iskolában jobb vélemény alakul ki róluk..
  • A jó megjelenésű embereket gyakrabban találjuk szimpatikusnak, elég, ha jól vannak felöltözve, még akkor is, ha nem ismerjük őket.
  • Az ápolt emberek magasabb fizetést kapnak, mint az elhanyagoltak.
  • A „személyes varázzsal” rendelkező emberek jobb fényben tűnnek fel, interjúk, kiválasztások, tárgyalások esetén.
  • A szép emberek felé automatikusan tisztelettel fordulnak.
  • A csinos lányokat gyakrabban hívják randira, a jóképű fiúk pedig nagyobb eséllyel szereznek partnert maguknak.A jó külső és a pozitív kisugárzás automatikusan pozitív reakciót vált ki.
Mivel a jó külsejű emberektől automatikusan – kvázi a megelőlegezett bizalomért cserébe’ – jobb teljesítményt is várnak, így a szebb emberek nagyobb eséllyel azonosulnak is ezzel a szereppel. Gyakori, hogy a jó külsejű emberek pozitívan gondolkodnak. Mivel a szép emberek gyerekkoruktól fogva előnyöket élveznek szépségük miatt, így önbizalmuk stabilabb.

A szépség hatalom. A szépség hatalom?
Mennyit ér vajon egy éppen aktuális társadalmi szépségideál? Egy afrikai csecsemő-szépség Kínában vagy Európában lehet, hogy nem számít olyan szépnek, s akár Európán belül is más-más babákat találnak igazán szépnek. Ezzel együtt a szépség a társadalomban hatalmi tényezővé vált. Mindnere hajlandók vagyunk – vagyis majdnem mindenre – egy kis szépségért. A nőkre nehezedő társadalmi nyomás az utóbbi időben hihetetlenül megnőtt. Ha valaki nem hódol be az ifjú, csöcsös nádszálkisasszonyok felkínálta mítosznak, a társadalmi elismertsége csökken. Kozmetikai óriáscégek lobbiját dicséri mindez, hiszen a nők folyamatosan és egyre jobban elégedetlenek kinézetükkel. Ezét tenni akarnak.Étkezési zavarok, elhízás –a kövér ember hátránya

A mai korban elképesztő módon nőtt a táplálkozási zavarok száma, a túlsúlyos személyek száma robbanásszerűen nő, ugyanakkor szinte mindenki fogyókúrázik. Az Internetes listák vezetője mindig a fogyókúráról szóló cikk, s a könyv-iparban a fogyókúrás kiadványok száma nem csökken. Vannak ők, akik életüket és vérüket – valamint komplett vagyonokat - áldoznak szépségük oltárán, s soha nem lesznek elégedettek magukkal.

Mi van, ha nem vagy atombombázó? Semmi!
A nők többsége nem ideális idomokkal született, s ez teljesen normális. A fenti attraktivitás kutatás az első benyomást vizsgálja csupán, ám az emberi tranzakciók nem csak egyetlen benyomásból állnak. A „némbervanok” valójában egyáltalán nem annyira könnyedén ismerkednek. A férfiak többsége ugyanis az átlagos, elérhető lányokat sokkal jobban kedveli.

A szépség  és az ellenszenv
Az emberek többsége ugyanakkor a szépséggel társítja az alábbi tulajdonságokat is: arrogancia, beképzeltség, ellenszenv, távolságtartás, felületesség, nagyképűség. Bár látszólag azt veszik fel egy pozícióra „akinek a legnagyobb a melle” – a valóságban a szépség és a butaság kliséje még mindig kísért. Ezért azok a szép nők, akik látszólag könnyen bejutnak szépségük által, igen nehezen tudják bizonyítani a szakmában is, hogy érnek valamit.A dögös csajok álma

A legtöbb osztályon felüli nő arra vágyik, hogy legyen egy olyan barátja, aki nem csak „azt” akarja, s akivel nagyon jókat lehet beszélgetni. Az okosan csajozó pasik nagyon is jól tudják ezt a tényt, s könnyedén be is vetik. A szép lányok számára a barátnők megtalálása is igen nehéz, mivel gyakran azok a fiúk jutnak csak a barátnőknek, aki nála már kiestek a rostán - ezt pedig ki tűrné örömmel, hosszú távon.

A maga módján mindenki szép, s a csúnyáknak épp úgy megvannak a maguk örömei és sztereotípiái, mint a szépeknek. A szépség ideál pedig folyamatosan változik – nem érdemes hát egy központi ideált hajtani, jobb, ha magunkból hozzuk ki a szépet.

Képek:
piqs.de: ManuelW - Beauty Girl
piqs.de: canis.lupus - schön...
piqs.de: zucker - from asia

 
 
[ 9523 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x