Ruhaviselet a Nagy Napra - Esküvői trend 2010!
Címlap / Szépség-Egészség / Ruhaviselet a Nagy Napra - Esküvői trend 2010!

Ruhaviselet a Nagy Napra - Esküvői trend 2010!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Amikor életünk nagy pillanataira gondolunk vagy éppen tervezgetjük azt, a hölgyeknél szinte biztosan felvillan az esküvő képe, hiszen még annak is megfordul a fejében, milyen ruhát viselne, aki még nem szándékozik férjhez menni. Így van ez már születéstől fogva, azoknak pedig, akik a közeljövőben tervezik a "nagy napot", vagy egy fontos évfordulóra, eseményre hivatalosak, íme egy kis segítség a ruhaválasztásban. 

Az Eklektika, illetve Florentina Exclusive  esküvői ruhaszalonok tulajdonosát, Sullay Juditot kérdeztük többek között az aktuális esküvői ruha trendekről...

Érdekes az Eklektika névválasztás, esetleg van története is?
Az  Eklektika Szalon 2006.-ban nyílt a névválasztáskor a célunk, hogy már a nevünk is tükrözze: nálunk minden stílus megtalálható, az legyen szó akár a modern, de mégis romantikus kollekcióról (például a Linea Raffaelli ) a vagy akár a letisztult eleganciáról, melyet a méltán  világhírű Rosa Clara képvisel.

A Florentina Exclusive ruhaszalon kínálata különböző?

Igen! A Florentina Exclusive szalonban található meg  Magyarországon egyedüliként a Rembo-styling (az alábbi képeken) többszörös díjnyertes belga kollekció, illetve mint a Ronald Joyce, Morilee, Victoria Jane és Madeline Gardner New York kollekciók kizárólagos magyarországi forgalmazója ezen modellekből is igen széles a választék.
 

Kislányként Te is szeretted a "királynői ruhákat"?
Mint minden lány, én is álmodtam egy gyönyörű, fehér menyasszonyi ruháról, de amikor az üzletet megnyitottam, akkor már inkább a szakma szépsége vonzott.

Miért pont esküvői ruhaszalonra esett a választás?
Az esküvő minden nő életében egy igen boldog pillanat és jó ennek nap mint nap részese lenni. Amikor például egy édesanyának könnybe lábad a szeme a lánya láttán, amint a szalonban áll a gyönyörű ruhában, akkor újra és újra azt érzem, hogy jól döntöttem. Ez tényleg szerelem, de nem is lehet máshogyan csinálni.

Te magad mennyire hiszel a házasság intézményében?

Igen fiatalon mentem férjhez, és igen fiatalon el is váltam. Mégis azt mondom, mostanában kezdtem igazán hinni a házasságban. Szerintem ennél jobban nem lehet kifejezni az összetartozást. Persze csak akkor, ha az ember tényleg ahhoz megy hozzá, akihez "kell”. Én például el nem tudom képzelni, hogy a gyermekem házasságon kívül szülessen meg ...
 

Mitől különbözik a ti szalonotok a többi esküvői ruhákkal foglalkozó üzlettől?
Olyan szalont akartam nyitni, ahol a modelleket én magam is szívesen viselném. Részemről nagy szerelem a Linea Raffaelli kollekció - személy szerint én is az általuk tervezett kosztümöket hordom és még nem fordult elő, hogy jártamban-keltemben ne állítottak volna meg azzal, hogy hol vettem. A modellek egyedi különleges tervezése szembetűnő, figyelemfelkeltő. De bármilyen termékről is beszélünk, mindegyik partner kiválasztásánál az volt a fő cél, hogy kiváló minőségű termékeket állítsanak elő, megfizethető áron. Arra is büszke vagyok, hogy mindegyik általunk forgalmazott termék a maga nemében világhírnek örvend. Például egy külföldi bemutatóra Victoria Beckham kizárólag Madeline Gardner, a Morilee tervezője miatt látogatott el. A spanyol Rosa Clara cég pedig a zseniális tevrezőnő (az ő nevét viseli a kollekció, szerk. megj.) mellett olyan „vendégtervezőkkel” is dolgozik mint Jesus Del Pozo, Christian Lacroix, vagy Karl Lagerfeld.


Mi a véleményed a manapság eléggé „elharapódzó” ruhamásolásokról?
Bevallom igen szomorú vagyok emiatt. Egyrészt tönkreteszik a szakmát, másrészt a menyasszonyok legszebb napját. Hiszen a másolt ruha soha nem lesz olyan, mint az eredeti. Egyrészt nem tudják lemásolni tökéletesen a tervezést, másrészt  az eredeti anyagok nem kerülnek forgalomba. Azok nemcsak Magyarországon, külföldön is elérhetetlenek. Az „eredmény” pedig csalódás lesz. Nem egyszer jött hozzánk az esküvő előtt két héttel sírva a menyasszony, hogy segítsünk rajta, mert a „kész ruhában” nem akar férjhez menni. Ilyenkor pedig a legszebb modelljeink már nekünk is le vannak foglalva…

Köszönöm szépen az interjút!

A csodaszép ruhaköltemények az alábbi oldalakon tekinthetők meg: www.eklektikaszalon.hu , www.florentina.hu

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x